Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Уличните кучета?

Мнение от pora_e_priqtel »

Е тая мечка не я ли гръмнаха?
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки
Курс: първи

Мнение от atanas_tsankov »

Нямам идея, надявам се.. Принципа е важен, че толкова пазим животните и се грижим за правата им, че здравето на хората не ни е приоритет
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Принципът, който се прилага, е, че когато застрашеното животно заплашва човешки живот, опазването на човешкия живот е приоритет. Така, че няма нужда да пискате.
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от atanas_tsankov »

Има нужда да пискаме, защото с тази бюрокрация докато докажат, че застрашеното животно заплашва човешки живот, то е наранило 10 човека.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Elitsa Abstract написа:
Zahariev написа:Искам всички природизащитници, стоящи "зад" бездомните кучета да си сменят местата със самите бездомни кучета.
Ха-ха...И какъв е смисъла? Тогава ще станат още по-ревностни защитници... ако можеше така да се "сменят местата", почти всички "преминали" щяха да станат "защитници".
Някой успя ли да ми проследи мисълта и да схване логиката? :mrgreen:
Представяш ли си как един природозащитник яде огризки, които, я намери, я не намери. И представяш ли си как след това ще поиска кучетата, които защитава да продължат да водят точно този живот ?

Преди 2 години бях свидетел на следната случка. Зимна Варна, централна улица, един бездомник намира картон пред един магазин ... в картона бездомно куче. Бездомникът тръгва да го дърпа, а кучето се разлайва. От магазина излиза жена и почва да се кара на бездомника "Защо го дърпаш бе, дебил ... за кучето съм го сложила!"

Не ме интересува за хората, като човешки същества и за кучетата, като бездомни,мили,онеправдани и т.н. Пука ми обаче за принципа. А този принцип не е правилен, от която и гледна точка да го гледам.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Zahariev написа: Преди 2 години бях свидетел на следната случка. Зимна Варна, централна улица, един бездомник намира картон пред един магазин ... в картона бездомно куче. Бездомникът тръгва да го дърпа, а кучето се разлайва. От магазина излиза жена и почва да се кара на бездомника "Защо го дърпаш бе, дебил ... за кучето съм го сложила!"
Не ме интересува за хората, като човешки същества и за кучетата, като бездомни,мили,онеправдани и т.н. Пука ми обаче за принципа. А този принцип не е правилен, от която и гледна точка да го гледам.
Ако смяташ, че е "правилен принцип" бездомникът да вземе 5ст за картона, а кучето да мръзне на студа, при положение, че картонът е на жената, която е решила да го даде на кучето... кой ще да е този правилен принцип? Правото на силния?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Не съм сигурен как да ти отговоря. Щом не се възмущаваш от това, явно си от хората, от които аз се възмущавам.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Чакай малко! Аз ако си имам мое куче и някакъв човек (бил той клошар или друг) тръгне да му краде паничката, няма да му се зарадвам. Явно жената си е гледала онова куче, макар и частично. Тя така си е избрала. Сори, ама не е длъжна да осигурява кашони на клошаря. Може да изглежда кофти от негова гледна точка, но тук става въпрос за лични предпочитания, а при тях винаги има някой прее*ан.

От друга страна ако човекът учтиво беше помолил да му дадат някой кашон, вместо да се самообслужва, може би хората щяха да откликнат.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

atanas_tsankov написа:Има нужда да пискаме, защото с тази бюрокрация докато докажат, че застрашеното животно заплашва човешки живот, то е наранило 10 човека.
В случай че на никого не му е направило впечатление, тази бюрокрация е повсеместна. Никой не я е измислил ама специааааално за да може да се дава приоритет на животинския живот пред човешкия.
pora_e_priqtel написа: От друга страна ако човекът учтиво беше помолил да му дадат някой кашон, вместо да се самообслужва, може би хората щяха да откликнат.
Не е гаранция. Хората са като цяло жестоки към клошарите и просещите.
И аз съм жестока понякога, като стане дума. Особено когато гледам някакъв млад, прав, здрав човек, пък ми седи и ми проси по улиците. Ми да си намери работа, бе! Какъв е тоя мързел? Сори, ама едно куче трудно ще си намери работа и ще си изкарва прехраната самичко.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

Zahariev написа:
Elitsa Abstract написа:
Zahariev написа:Искам всички

природизащитници, стоящи "зад" бездомните кучета да си сменят местата със самите бездомни

кучета.
Ха-ха...И какъв е смисъла? Тогава ще станат още по-ревностни защитници... ако можеше така

да се "сменят местата", почти всички "преминали" щяха да станат "защитници".
Някой успя ли да ми проследи мисълта и да схване логиката? :mrgreen:
Представяш ли си как един природозащитник яде огризки, които, я намери, я не намери. И представяш ли си как след това ще поиска кучетата, които защитава да продължат да водят точно този живот ?

Преди 2 години бях свидетел на следната случка. Зимна Варна, централна улица, един бездомник намира картон пред един магазин ... в картона бездомно куче. Бездомникът тръгва да го дърпа, а кучето се разлайва. От магазина излиза жена и почва да се кара на бездомника "Защо го дърпаш бе, дебил ... за кучето съм го сложила!"

А пък аз съм виждала как клошар рови във варела, вади някакви хранителни отпадъци и дава на куче(то си) от храната, която е намерил! Интересно ми е как бихте коментирали това. :scratch:
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

Мнение от svetlio.pernik »

има ги всякакви (добри и лоши) ,при мен кучетата мразят клошарите ,понеже ги бият (също и циганите)
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Мнение от People-can-FlY »

atanas_tsankov написа:Има нужда да пискаме, защото с тази бюрокрация докато докажат, че застрашеното животно заплашва човешки живот, то е наранило 10 човека.
Какво? Мечката трябва да попълни формуляр, че е опасна за обществото и в 7-дневен срок ще получи отговор?
pora_e_priqtel написа:Принципът, който се прилага, е, че когато застрашеното животно заплашва човешки живот, опазването на човешкия живот е приоритет. Така, че няма нужда да пискате.
Ама всички ще пискат как им е застрашен живота.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Скоро не съм забелязвал "глутница" мечки да пресичат по К. Величков в посока Центъра ? А ти ?
Или "стадо" акули весело да причакват клиентите на по-големите вериги магазини пред вратата :shock:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
People-can-FlY
Пишете, о, братя

Мнение от People-can-FlY »

Вместо да ми се правиш на интересен, вземи прочети миналата страница.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

И ? Какво ще видя там ? Единичен случай .. миналия такъв се е разиграл преди колко години ?
Историите с кучета ги виждаме всеки ден ! :roll:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”