Против егоизма.

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Против егоизма.

Мнение от svetlio.varna »

inc написа:+ това алтруизмът Е форма на егоизъм
Лелеееееее :lol: :lol: :lol:
Аз пък си мислех, че са антоними. Но какво разбира един форумен кифло-спамър като мене :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

:mrgreen: Всеки с виждането си. Пък и я те не знам дали и колко си кифла. :wink:

Лицемери-алтруисти, добре сте дошли У форума. Аз и без друго ви не вЕрвам, поне свършете ми малко работа. :mrgreen: 'Щото аз съм си горд егоист.
Creating memories...
Nankuranaisa.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Ама от алтруистите-егоисти ли си или само от егоистите? Щом алтруизмът е форма на егоизма, значи не всички егоисти са алтруисти :scratch: Логика :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Баш егоист. Мислех, че е ясно. :|
Ениуей. Темата не е "Споделе кой какъв бил..." :)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Егоизъм и гордост.
Проблем на егоистите е че НЕ МОГАТ да не постъпват гордо. За тях гордостта е сила, заместват я както си искат с думата "самоуважение" и претендират, че алтруистите нямали такова, а оттам - и че не можели да уважават и другите, защото по принцип не знаели какво е уважението. Изхождайки от собствения си, егоистичен, начин на мислене, егоистът заявява, че алтруистът помага на другите, защото това го кара да се ГОРДЕЕ. Само че има една уловка - гордостта не е така жизнено необходима на балансирания човек, както на егоиста, защото гордостта е спасението от чувството за вина, което само крайният егоист има в непоносими количества, защото само той е оставял безчет пъти хора в нужда.
Егоизъм и недоволство.
Казват ми: “Много мъка съм видял.” Казват ми: “Тва що съм изстрадал, никъде го няма.” Питам ги: “Имаш ли какво да ядеш? Има ли кой да отиде на погребението ти, ако ти се случи нещо? Получавал ли си някога добро отношение? Прегръщал ли те е някога човек? Ако да – проблемите ти са бели кахъри. Спри да бъдеш ограничен от собствения си опит и да си мислиш, че най-лошото нещо на света е най-лошото нещо, което ти си преживял. А това ще стане, ако спреш да си сляп егоист и се поставиш за малко на мястото на другите. Тогава ще видиш колко мъка има по света и ще спреш да се чувстваш ощетен от съдбата и да недоволстваш. “Който търси намира” – като търсиш лошото у хората, ще го намираш. Като обвиняваш, ще те обвиняват. Като се сърдиш, ще ти се сърдят. Като си лош с тях, ще са лоши с теб. Спри да се съмняваш във всеки и хората няма да се съмняват в теб. Давай им доверието си, за да ти се доверяват и те. А мнителен ли си, не се обиждай, ако се усъмнят в добронамереността ти.”
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Tи много добре го казваш, но има ли кой да чуе? Това е важното.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
HighHopes
Постоянно присъствие
Курс: втори

Мнение от HighHopes »

Ако не си поне малко егоист, шъ тъ издЪт :)
:bounce: :bounce: :bounce:

Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

HighHopes написа:Ако не си поне малко егоист, шъ тъ издЪт :)
'в една зверилница толерантност е равна на смърт'
la douleur exquise
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Един алтруист може да е много агресивен, ако това е необходимо. Един полицай или военен, посветил живота си на бляскави идеали, а не на лична изгода, може да убива при нужда. Не знам защо свързвате алтруизма със слабостта. Едното не води другото за ръчичка. Тук не говорим за това дали едно наивно детенце във враждебна среда е добре да е егоист в ранното си детство или не. Може би е по-добре. Аз говоря за проявата на егоизъм там, където очевидно е най-добре да се действа екипно.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

FightForFreedom написа:Обаче като се замисли човек, обективен човек - той яде храната, която обществото му е дало, кара кола, дадена му от обществото, на улици, изградени от обществото. Работното му място му е дадено от обществото и парите, също за му дадени от обществото.
Никой нищо не ти дава просто така
Ако някой има нещо, той се е борил за него и си го е заслужил и има пълното право да прави каквото си иска с него
А "обществото" в лицето на държавната единица взима много повече отколкото предоставя
Взима под формата на данъци и такси и в замяна предлага скапани улици, скапани болници, скапани услуги и пр. скапани неща

п.п.

А цялата идея за "алтруизъм" прелива от лицемерие
Това е илюзия създадена от хора с комплекс за малоценност
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Първо научете български език. Общество и държава са две много различни неща.
А идеята, че всеки заслужава всичко, което получава, е безумна. Следователно хора с по 40 години трудов стаж си заслужават 100-те лева пенсия, а мутрите заслужават милионите си. Бе айде пишете по-сериозни постове.
Нищо не се давало даром? Айде бе. Ако скоча да те бия, няма ли полицията да ме хване. Ще ме и защо? Защото никой не ти дава защита даром или точно заради обратното? Още с раждането си, човек има купища права и никакви задължения. С времето започват да важат за него различни ограничения, но правата си му остават.
Аз говоря против егоизма, заради който пътуват без билети, укриват данъци, не помагат никому и създават проблеми на всички, но не се борят за решаването им. Някакъв егоист завежда дело срещу най-хубавата сладкарница в квартала и я затрива. После друг егоист ми прецаква колата в сервиза, за да отида пак при него и да му дам още пари. Само страдаме от егоистите. Ако сте такива - не пишете в тази тема, тя е за да ви нарежда!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Егоизъм е да сочиш с пръст другите, без да гледаш себе си.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Е НЕЕЕЕЕЕЕ!!! Цветя на злото, защо по дяволите възроди темата, какво сме ти сторили толкова :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Амиии, подсетих се вчера за тази тема та затова :|
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

FightForFreedom написа:Първо научете български език. Общество и държава са две много различни неща.
А идеята, че всеки заслужава всичко, което получава, е безумна. Следователно хора с по 40 години трудов стаж си заслужават 100-те лева пенсия, а мутрите заслужават милионите си. Бе айде пишете по-сериозни постове.
Нищо не се давало даром? Айде бе. Ако скоча да те бия, няма ли полицията да ме хване. Ще ме и защо? Защото никой не ти дава защита даром или точно заради обратното? Още с раждането си, човек има купища права и никакви задължения. С времето започват да важат за него различни ограничения, но правата си му остават.
Аз говоря против егоизма, заради който пътуват без билети, укриват данъци, не помагат никому и създават проблеми на всички, но не се борят за решаването им. Някакъв егоист завежда дело срещу най-хубавата сладкарница в квартала и я затрива. После друг егоист ми прецаква колата в сервиза, за да отида пак при него и да му дам още пари. Само страдаме от егоистите. Ако сте такива - не пишете в тази тема, тя е за да ви нарежда!

Първо - айде да не ми се репчиш, когато ти говоря културно, какво ще кажеш? И аз мога да съм селски бек иначе

Държавата е идеята за организирано общество
Съответно, щом даваш на държавата, даваш на обществото

И да всеки заслужава това, което има
Може да не ти харесва, но успелите хора са си го заслужили, колкото и да им завиждат дребните душици
Да, ако си тъпанар без амбиции и 40 години чистиш кенефи, заслужаваш 100лв пенсия
Да, мутрите са били достатъчно съобразителни да усетят откъде духа вятъра и да си направят милионите
Пък нека са тъпи... интелектуалците нека си стоят със 100те лева пенсия

На полицията ще й е през кура ако скочиш да ме биеш
Всъщност тия скапаняци биха се радвали ако им се отвори възможност да ме натикат в районното, закопчаят за радиотора и сцепят от бой
Намери за какво да се схванеш
На хартия би трябвало да я има тая защита, но и на хартия не е даром
Данъци и такси би трябвало да ти я осигуряват
Данъците и таксите са налице, защитата не - ебем ти и обществото - не, мерси
The more you want, the easier you are to exploit
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”