Общ успех от диплома
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- usmivka
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Общ успех от диплома
Здравейте. Интересува ме след успешно полагане на държавен бакалавърски изпит как се формима общият успех за дипломата, тоест академичната справка, която се вади сега, за да ни послужи за кандидатсване за магистратура. До колкото разбрах общия семестриален успех от 4те години се събира с оценката от държавния и се дели на 2... ? Тоест ако за 4те години имаш успех 4, а на държавния 6, то общия ти успех е 5,00 ?
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Общ успех от диплома
Да, така е. Сбор от семестриалните изпити, разделен на броя им + оценката от държавен/и изпит/и разделено съответно на 2 или 3.
Като птичка в небесата 
Това е само за кандидатстване за магистратура и евентуално за някакви други класации.
Доколото на мен са ми казвали в дипломата имаш две отделни оценки:
- общ успех от четирите години;
- оценка от държавен изпит.
Доколото на мен са ми казвали в дипломата имаш две отделни оценки:
- общ успех от четирите години;
- оценка от държавен изпит.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да, в дипломата си има място за оценка от семестриалните изпити и място за оценката от дипломната работа или държавните изпити, така че двете се пишат отделно. Няма средна аритметична оценка от двете - тя се смята при кандидатстване тук и там.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
billnepill
- В началото бе словото
- Специалност: Политология
- Курс: завършил
А някой може ли да каже как стои въпросът с GPA, Американската система? Ако искам да преобразувам успеха от дипломата, най-вероятно ще трябва да се вземе средното от семестриалната оценка и държавния изпит, за да се получи съответното GPA.sientelo написа:Да, така е. Сбор от семестриалните изпити, разделен на броя им + оценката от държавен/и изпит/и разделено съответно на 2 или 3.
Някой може ли да потвърди?
Мерси