Лелеееееееinc написа:+ това алтруизмът Е форма на егоизъм
Аз пък си мислех, че са антоними. Но какво разбира един форумен кифло-спамър като мене
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Лелеееееееinc написа:+ това алтруизмът Е форма на егоизъм
'в една зверилница толерантност е равна на смърт'HighHopes написа:Ако не си поне малко егоист, шъ тъ издЪт
Никой нищо не ти дава просто такаFightForFreedom написа:Обаче като се замисли човек, обективен човек - той яде храната, която обществото му е дало, кара кола, дадена му от обществото, на улици, изградени от обществото. Работното му място му е дадено от обществото и парите, също за му дадени от обществото.
FightForFreedom написа:Първо научете български език. Общество и държава са две много различни неща.
А идеята, че всеки заслужава всичко, което получава, е безумна. Следователно хора с по 40 години трудов стаж си заслужават 100-те лева пенсия, а мутрите заслужават милионите си. Бе айде пишете по-сериозни постове.
Нищо не се давало даром? Айде бе. Ако скоча да те бия, няма ли полицията да ме хване. Ще ме и защо? Защото никой не ти дава защита даром или точно заради обратното? Още с раждането си, човек има купища права и никакви задължения. С времето започват да важат за него различни ограничения, но правата си му остават.
Аз говоря против егоизма, заради който пътуват без билети, укриват данъци, не помагат никому и създават проблеми на всички, но не се борят за решаването им. Някакъв егоист завежда дело срещу най-хубавата сладкарница в квартала и я затрива. После друг егоист ми прецаква колата в сервиза, за да отида пак при него и да му дам още пари. Само страдаме от егоистите. Ако сте такива - не пишете в тази тема, тя е за да ви нарежда!