Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.
FloWersOfEviL написа:
И все пак искам от Пора да чуя отговор на въпроса си към него.
Уф! Имах предвид хората, които още малко ще изкарат, че ние сме виновни, когато уличните кучета ни хапят. По-конкретно People Can Fly. Не си спомням ти дали беше писала нещо подобно, но ако си - тогава и за теб се отнася.
Казах единствено, че ние сме не по-малко виновни от кучетата, които създават проблеми. Не съм някакъв хипар дето се завръзва за дървета/кучета (я, това е добра идея) и обвинява хората за всичко. Обвинявам единствено тези, които с лека ръка се изказват крайно.
Искам да припомня на приказващите за смърт на всички улични кучета, че в закона е предвидена евтаназията на потенциално опасни кучета. Нима твърдите, че всяко едно улично куче представлява опасност за здравето и живота ви и всички до едно трябва да умрат? Наблюденията ми над кучетата ме карат да си мисля, че повечето са безобидни, дори да ги дразним. Повечето, ако им изкрещиш и бягат. Много от тях само като видят човешки силует и се отдръпват, защото са били бити вече. Редовно виждам по улиците пребити кучета. Постоянно виждам трупове на кучета и котки, блъснати от коли и захвърлени да гният по улиците. Може би има нещо в отношението на хората, над което да се замислим преди да вземаме крайни решения.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Много обичам т.нар. "превантивни" мерки. Пак ще си говорим за цифри и проценти. И за произхода на кучетата. Докато не започнем да ги различаваме, нямаме право да искаме да не ни слагат под един знаменател. Кучетата са достатъчно сложни, за да има различни между тях. Все едно да заколя превантивно монахиня в Никопол, понеже неонацисти са обесили човек в Амстердам, понеже, разбираш ли, "хората" са убийци по принцип. Когато лишаваш от живот, ИМА значение кой е жертвата. Безумието е в това, че искаш да УБИВАШ някого за нещо, което НЕ Е направил, просто защото ПРЕДПОЛАГАШ, че ще го стори. Това отношение към живите същества не е регламентирано НИКЪДЕ по света и причините са очевадни. Още по-гнусно става, когато хората нямат желание да се опитат да се научат да общуват с кучетата, които така или иначе са факт, а директно посягат към пушките и газят с колите си. Снощи видях шофьор, който ускори, като видя куче, минаващо пред колата му посред нощ. Ако не беше в кола, щях да го настигна и да скачам върху празната му глава.
Лаели кучетата и затова били зли и страшни. Ужас, лаят. Ако се плашим от всички звуци, които животните издават, със сигурност има нещо нередно в еволюцията ни (освен всичко останало, разбира се). Мен защо не ме нападат кучета? Ако лаенето е равносилно на нападение, то тогава говоренето си е за затвор.
Другият ми любим аргумент против кучетата е, че гонят автомобили и затова са опасни и трябва да бъдат изтребени докрак. Кучета гонят кола. Страх и ужас. 'Айде да ги изпогазим. Все едно кучетата да изпохапят футболен фен, защото вика след мач и ги плаши. Нито кучето може да навреди на колата като я ухапе, нито лаят му ще я повреди по някакъв начин. Пъзльовците и мързеливците да си стоят вкъщи, навън нещата се движат и издават звуци, особено живите.
Кучетата гонят коли. Как да го обясниш на кон с капаци? Това как точно застрашава безопасността ви? Имам приятели кучета (добри познати, ако щете), които гонят коли, после идват да ги галя, после пак гонят коли и пак се връщат при мен и т.н. Гоненето на коли само по себе си е забавление за кучетата, които и без това нямат какво особено да правят по цял ден и не е обвързано по никакъв начин с агресия срещу хората. Имам наблюдения, защото общувам с кучета. Ако вие не го правите, не поставяйте под съмнение опита на другите. Лаенето е просто издаване на звуци. Лаят ме кучета, аз ги галя, те пак си лаят и ми се радват, и аз им се радвам.
Ходели на "глутници" и дебнели беззащитните минувачи. Групирането в глутници е обикновен акт на социализация. Когато кучетата са се събрали в група, те не "дебнат", а просто са се събрали в група, както шепа шумни младежи биха се събрали на по бира в Борисовата. Да, има лоши кучета, има и лоши шумни младежи в Борисовата. И за двете "лоши" групи същества е вярно едно и също - някой ги е третирал като нещо по-нисше.
Kучетата не са извънземни. Имат характер и отношение към хората и помежду си. Все едно да те е страх да влезеш в хола, защото кучето ти може да е в лошо настроение и да те ухапе. И затова да го гръмнеш. Няма да те ухапе, защото те познава. И не, не е по-добре да трепеш живи същества, отколкото да положиш малко усилия, за да се научиш да общуваш с тях. Световната политика също действа на този принцип. Вече. И почти навсякъде.
Някакъв ми казва: "Тебе не те нападат, защото ги храниш. Аз не съм длъжен да нося храна непрекъснато!" НИКОГА не съм хранил бездомно куче, освен напълно спонтанно и то абсолютно случайни кучета, докато чакам на спирка и нагъвам нещо в момента. Това с храната е илюзия. Продължавате да възприемате кучетата като някакви извънземни диви зверове. Те живеят в ГРАД. Искат внимание и обич, бездомните не се различават от домашните с нищо, освен че са по оправни, а често много по-социални и по-умни. Думите "кучето - най-добрия приятел на човека" не са случайно комбинирани символи и звуци и не ги е измислил някой "тъп кучелюбец", който, разбираш ли, мрази децата, студентите и бабичките и яде бълхи за закуска. Мързи ви да мислите.
Последно промяна от Jamesmagno на 02 Сеп 2010, 17:21, променено общо 1 път.
Мда. Ние кучетата ги различаваме. Искането ми, моето лично, е да не се налага да го различа тогава, когато вече ме е захапало, и да си кажа - а, това е от опасните.
Пресен пример - един колега се разхожда със зарастваща рана на крака от общуване с квартално помиярче, чиято представа за здрасти явно е била да го ръфне. Нищо не е направил, и кучето нищо не е направило, просто си се разминават и изведнъж - хоп - захапка - айде чао, кучето избягало, младежът и той избягал на доктор, явно се разбират?!
Другото любимо: кучета гонят автомобили. Да, кучета гонят автомобили! Да, шофюрът на автомобила вероятно не иска да се сблъска с изскочилото пред колата животно, и да, вероятно в опит да го избегне в последния момент (понеже така се случва, понеже тия животни правилника за движение по пътищата не щат и не щат да го научат, да им се не види!) може и да се сблъска с нещо друго, да не се случва, но все пак.
Мога да ти кажа и защо са страшни, като лаят. Аз си минавам по пътя, прибирам се вкъщи, както всяка вечер. Лаят ми отвсякъде, не ги виждам даже. Отнякъде обаче се появява и директно ми скача някакво псе. Прибирам се, някак - и аз не знам как. И после аз пак така си минавам, те пак така си лаят, и аз все се чудя, аджеба, ще изскочи ли някое, няма ли, от някоя уличка...
А за храненето на бездомните кучета не искам и да започвам. Защото след работа си чакам транспорта на спирка, на която има и зоомагазин. И около него се въртят няколко екземпляра, явно отглеждани от въпросния магазин. Те кръстосват и из квартала, но са предимно там. Обикновено са кротки, но като станат агресивни няма никаква индикация към какво и защо е тая агресия. Аз си вървя, посреща ме кучешки лай и ръмжене, ако се приближа. Е, извинете.
Та ако искаш, мога да ти кажа къде да ги намериш тия, които съм споменала, да си ги гледаш вкъщи или в двора, да ги разхождаш с намордник всеки ден? Координати имам, всеки ден минавам покрай тях. Псетата са твои, само кажи. Иначе, съм за ликвидация, ако никой не ги иска.
Ако имах ресурсите, щях да ги взема, да. Интересно как някои хора винаги срещат само зли и агресивни кучета, явно никога не сме попадали в едни и същи части на света.
pora_e_priqtel - аз съм за ликвидация просто защото е най-ефективното и нискобюджетно решение, а и най-лесно може да се организира и осъществи. А това, къде всъщност попадат парите на данъкоплатците, плюс, че дори това лесно решение поради някои, хм, "неуредици" в държавата ни, няма шанс скоро да се случи, също си е факт. Дет са вика, кучетата лаят, керванът... и май така ще я караме.
Jamesmagno - точно това е проблемът, ресурсите. Тия, които ги имат, не искат да вземат тия кучета, а си купуват породисто пале с родословие, примерно. Е а какво да правим с уличните, да му се не види. И не, не срещам само агресивни. Но срещам и такива. Това е достатъчно, за да е наличието на всякакъв пес кръстосващ свободно улиците на града проблем поне в моето съзнание.
Мен хора са ми правили повече проблеми докато се "разхождам" по улиците. Създавали са дори опасности за живота ми и то неведнъж. Куче не ми е застрашавало живота никога. Ако няма улични кучета ще се разхождам също толкова нащрек за опасности, колкото и преди. Кучетата не карат коли със 150 в града, не носят ножове и пистолети, не си мечтаят да причиняват страдание, а го правят само в определени случаи, които аз съм се научил ефективно да избягвам и то без да съм "изчел тонове специализирана литература". Просто усещам нещата и как да се държа и нямам проблеми с кучетата. Ако някой ме пита за съвет, ще му кажа само едно: не се плаши, не се впечатлявай, не се ядосвай, не им посягай, не им крещи, забави ход ако видиш, че ги притесняваш с поведението си, а ако са много изнервени - заговори им мило, с интонация на съчувствие: "Ооо, миличък, какво има?" Повечето кучета се обезоръжават от силата на съчувствието, защото им е липсвало и затова са се напрегнали и са станали агресивни. Същото е и при хората - ако видиш, че някой ти прави мизерии - пробвай да проявиш добрина към него и ще видиш, че в поведението му най-вероятно ще почне да омеква и злобата му да губи сили, защото той е злобен, защото са го малтретирали и не са му давали обич, а сега като му дават, той вече не може да се изпълва с омраза и губи устрема си да прави зло. Буда е казал, че омразата с омраза не се премахва и че само любовта премахва омразата. Адски е прав за това!
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Jamesmagno написа:Много обичам т.нар. "превантивни" мерки. Пак ще си говорим за цифри и проценти. И за произхода на кучетата. Докато не започнем да ги различаваме, нямаме право да искаме да не ни слагат под един знаменател. Кучетата са достатъчно сложни, за да има различни между тях. Все едно да заколя превантивно монахиня в Никопол, понеже неонацисти са обесили човек в Амстердам, понеже, разбираш ли, "хората" са убийци по принцип. Когато лишаваш от живот, ИМА значение кой е жертвата. Безумието е в това, че искаш да УБИВАШ някого за нещо, което НЕ Е направил, просто защото ПРЕДПОЛАГАШ, че ще го стори. Това отношение към живите същества не е регламентирано НИКЪДЕ по света и причините са очевадни. Още по-гнусно става когато хората нямат желание да се опитат да се научат да общуват с кучетата, които така или иначе са факт, а директно посягат към пушките и газят с колите си. Снощи видях шофьор, който ускори, като видя куче, минаващо пред колата му посред нощ. Ако не беше в кола, щях да го настигна и да скачам върху празната му глава.
Лаели кучетата и затова библи зли и страшни. Ужас, лаят. Ако се плашим от всички звуци, които животните издават, със сигурност има нещо нередно в еволюцията ни (освен всичко останало, разбира се). Мен защо не ме нападат кучета? Ако лаенето е равносилно на нападение, то тогава говоренето си е за затвор.
Другият ми любим аргумент против кучетата е, че гонят автомобили и затова са опасни и трябва да бъдат изтребени докрак. Кучета гонят кола. Страх и ужас. 'Айде да ги изпогазим. Все едно кучетата да изпохапят футболен фен, защото вика след мач и ги плаши. Нито кучето може да навреди на колата като я ухапе, нито лаят му ще я повреди по някакъв начин. Пъзльовците и мързеливците да си стоят вкъщи, навън нещата се движат и издават звуци, особено живите.
Кучетата гонят коли. Как да го обясниш на кон с капаци? Това как точно застрашава безопасността ви? Имам приятели кучета (добри познати, ако щете), които гонят коли, после идват да ги галя, после пак гонят коли и пак се връщат при мен и т.н. Гоненето на коли само по себе си е забавление за кучетата, които и без това нямат какво особено да правят по цял ден и не е обвързано по никакъв начин с агресия срещу хората. Имам наблюдения, защото общувам с кучета. Ако вие не го правите, не поставяйте под съмнение опита на другите. Лаенето е просто издаване на звуци. Лаят ме кучета, аз ги галя, те пак си лаят и ми се радват, и аз им се радвам.
Ходели на "глутници" и дебнели беззащитните минувачи. Групирането в глутници е обикновен акт на социализация. Когато кучетата са се събрали в група, те не "дебнат", а просто са се събрали в група, както шепа шумни младежи биха се събрали на по бира в Борисовата. Да, има лоши кучета, има и лоши шумни младежи в Борисовата. И за двете "лоши" групи същества е вярно едно и също - някой ги е третирал като нещо по-нисше.
Kучетата не са извънземни. Имат характер и отношение към хората и помежду си. Все едно да те е страх да влезеш в хола, защото кучето ти може да е в лошо настроение и да те ухапе. И затова да го гръмнеш. Няма да те ухапе, защото те познава. И не, не е по-добре да трепеш живи същества, отколкото да положиш малко усилия, за да се научиш да общуваш с тях. Световната политика също действа на този принцип. Вече. И почти навсякъде.
Някакъв ми казва: "Тебе не те нападат, защото ги храниш. Аз не съм длъжен да нося храна непрекъснато!" НИКОГА не съм хранил бездомно куче, освен напълно спонтанно и то абсолютно случайни кучета, докато чакам на спирка и нагъвам нещо в момента. Това с храната е илюзия. Продължавате да възприемате кучетата като някакви извънземни диви зверове. Те живеят в ГРАД. Искат внимание и обич, бездомните не се различават от домашните с нищо, освен че са по оправни, а често много по-социални и по-умни. Думите "кучето - най-добрия приятел на човека" не са случайно комбинирани символи и звуци и не ги е измислил някой "тъп кучелюбец", който, разбираш ли, мрази децата, студентите и бабичките и яде бълхи за закуска. Мързи ви да мислите.
FightForFreedom написа:Мен хора са ми правили повече проблеми докато се "разхождам" по улиците. Създавали са дори опасности за живота ми и то неведнъж. Куче не ми е застрашавало живота никога. Ако няма улични кучета ще се разхождам също толкова нащрек за опасности, колкото и преди. Кучетата не карат коли със 150 в града, не носят ножове и пистолети, не си мечтаят да причиняват страдание, а го правят само в определени случаи, които аз съм се научил ефективно да избягвам и то без да съм "изчел тонове специализирана литература". Просто усещам нещата и как да се държа и нямам проблеми с кучетата. Ако някой ме пита за съвет, ще му кажа само едно: не се плаши, не се впечатлявай, не се ядосвай, не им посягай, не им крещи, забави ход ако видиш, че ги притесняваш с поведението си, а ако са много изнервени - заговори им мило, с интонация на съчувствие: "Ооо, миличък, какво има?" Повечето кучета се обезоръжават от силата на съчувствието, защото им е липсвало и затова са се напрегнали и са станали агресивни. Същото е и при хората - ако видиш, че някой ти прави мизерии - пробвай да проявиш добрина към него и ще видиш, че в поведението му най-вероятно ще почне да омеква и злобата му да губи сили, защото той е злобен, защото са го малтретирали и не са му давали обич, а сега като му дават, той вече не може да се изпълва с омраза и губи устрема си да прави зло. Буда е казал, че омразата с омраза не се премахва и че само любовта премахва омразата. Адски е прав за това!
Най-пълните, най-правилните и логически издържаните постове, които съм чела в тази тема досега. Моите адмирации и за двамата!
"Все едно да заколя превантивно монахиня в Никопол, понеже неонацисти са обесили човек в Амстердам, понеже, разбираш ли, "хората" са убийци по принцип."
П.П.: Да не си помислите, че правя някаква скрита ирония! Следях темата и ми се искаше да напиша същите неща, защото съвпадат с моето мнение по въпроса 1:1, но тъй като на мен не ми се отдава ораторското изкуство, вие го направихте много по-добре от колкото аз щях. Поздравления!
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
имам едно излишно котенце - много мъничко, чисто черничко с кафяви очи , леко страхливко, ама ше свикне.
някой ако си търси котенце, да го има предвид.
Кучетата трябва да бъдат избивани. Не съм им заложник в моя град. Е, разбира се, не като онзи нехуманен начин като с кучето Мима, на което бяха отрязали главата.