Паулу Коелю

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Паулу Коелю

Мнение от Мила »

За мен "Алхимикът" щеше да е много добра, ако беше детска книга. Или дори юношеска...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

Мила написа:За мен "Алхимикът" щеше да е много добра, ако беше детска книга. Или дори юношеска...
за да се напише като детска книга се иска много повече от това, което има Коелю :roll: Той пише комерсиално и достъпно...
Аватар
intention
В началото бе словото

Мнение от intention »

Ами вижте чел съм Коелю:
Алхимикът
Край река Пиедра седнах и заплаках
11 минути
Демонът и сеньорита Прим
Обмислях преди ден два да ида да си купя Дневникът на един Маг ... ама онези 15 лева ги наметих на друго място :)

Мога да кажа, че и аз ,като много от изказалите се по горе , имам противоречиви мнения за него и за писанията му...
Харесва ми начина по който простичко и семпло , неусложнено , на момента казва неща които другите се опитват да те накарат да прозреш след прочет на цяла книга.

Не ми харесва че винаги след края на книгата му (поредната) съм в размишления около 5-10 мин. ( изключая Алхимикът , може би защото беше 1-вата и бях по-малък) и след това въздействието е никакво!

НО
като цяло книгите му са увлекателни за по младите като мен ( 19г. ) и от време на време ще си купувам по някоя и друга негова книга ...

Колкото до това кой чете Паулу Колею и специално за манекенките :
Всеобщо мнение е , че те не са с голям умствен багаж ( никакви лоши чувства към красавиците техни представителки тук... ) какъв е проблема да четат просто четиво чиито прочит може да мине и без допълнителни задни разсъждения ... все пак всеки писател цели голямо популиаризиране на своите книги сред много и различни прослойки на обществото.
:)
За Душата очите са като грахови зърна в постелята на принцеса - не й дават покой!
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Аз съм чела "Алхимикът" , "Брида" и "Край река Пиедра..." - ненатоварващи,бързо се четат,а относно това дали имат смисъл може да се поспори.Аз лично си правя изводи от разните му там историйки,но дали той е имал точно това впредвид,не знам.И все пак мисля,че е приятно четиво :D
Изображение
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Медицина
Курс: втори

Мнение от Gormoth »

Много ме дразни Паулу Коелю. Чел съм няколко книги... Ми, той човекът си пише едно и също навсякъде, само дето го вгражда в различна история, при това, струва ми се, все някаква фантасмагорична. Не мога да разбера защо е толкова известен и получава повече внимание от редица наистина заслужили автори.
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

А гледахте ли 'Вероника решава да умре"? :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

camel написа:А гледахте ли 'Вероника решава да умре"? :roll:
Не още, дръпнала съм го ама не ми се гледа сега.
Иначе книгата е добра според мен.
Чела съм също "Алхимикът" и "Демонът и сеньорита Прим" и то в ранните си години (сега съм на 18 и ПОЛОВИНА :D ) и не мога да се оплача.
Хубавото на литературата е, че има всякакви автори - добри, слаби, всякакви.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Чел ли е някой "Мактуб"? Подариха ми я, но не ми се четеше това точно...
Аватар
сър Прах
Пишете, о, братя

Мнение от сър Прах »

Чела съм само "Петата планина" и "Брида"... Първата много ми хареса, втората - не чак толкова. Като цяло Коелю не ме впечатли особено нито със стил, нито със сюжет и герои. Но... от книжките лъха някаква приказна атмосфера. Стават за отмора или за четене във влака...
Сега съм си взела "Единайсет минути" ^^ Една приятелка беше почти готова да я изгори ритуално, било нещо ужасно... за това трябва да се провери ^^
I have seen the truth and it makes no sense...
Аватар
Dessy
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Dessy »

Аз съм чела "Вероника решава да умре", "Алхимикът" и "Край река Пиедра седнах и заплаках". Най-много ми харесва последната. Наистина откъм герои и сюжет не са кой знае какво, но в неговите книги има по нещо философско и абстрактно и точно затова ми харесват. :D
Аватар
Iliyana
В началото бе словото
Специалност: Библиотечно-информационни науки
Курс: първи

Мнение от Iliyana »

Malka veshtica написа:Чел ли е някой "Мактуб"? Подариха ми я, но не ми се четеше това точно...
На мен ми я подариха за последния рожден ден и... ми хареса, което е учудващо. Може би защото е написана с много истории, които са кратки, естествено с поучителен характер.
Иначе съм чела "Алхимикът", но не ми допадна много. Другото, което прочетох беше "Брида", за коята съм горе-долу позитивно настроена :mrgreen:
"Колко сладостно е сред житейските разочарования да можеш да се унесеш мислено към благородни характери, към чисти чувства и картини на щастие."
Флобер, "Мадам Бовари"
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”