поредното фиаско на кандидат студентите...

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

Истината е,че българският гимназист затъпява прогресивно,а причините са комплексни.Не са само учителите виновни.Впрочем те имат най-малка вина.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Rysef написа:Не мисля,че се поощрява зазубрянето а,точно обратното-правилна езикова култура и изказ,свързан текст,анализ и умение да се интерпретира свободно. Поне такива бяха основните изисквания,които поставиха от Геолого-географския факултет..
За ГГФ-то или добро, или нищо :lol:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

shaho написа:Истината е,че българският гимназист затъпява прогресивно,а причините са комплексни.Не са само учителите виновни.Впрочем те имат най-малка вина.
Темата за прогресивното затъпяване на нацията вече сме я дискутирали.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Циндил-Пиндил, поклон! :lol:
shaho написа:Истината е,че българският гимназист затъпява прогресивно,а причините са комплексни.Не са само учителите виновни.Впрочем те имат най-малка вина.
Е то вината е на обществото! Не е и на учениците!
Ronia написа:Е и ние сме били кандидат-студенти, ама вярно чак над 60%, 2-ките не бяха стигали! :shock:
То ще кажете от кога има предварителни!!! Просто миналата година на предварителния темата беше по-лесна!
Циндил-Пиндил написа:
coup написа:Не говорете много-много за критериите, защото са много ниски. Миналата година като знам на какви неща писаха 4.5 -4.75, ще ви настръхне косата. Така че да не се оплакват кандидат-студентите. Ако седнеш и учиш като хората и минеш всички тема, нямаш никакви проблеми.
А правилно ли е да се поощрява малоумното зубрене на многотомни теми, писани от някой самозабравил се академик??

Може би затова в УНСС въвеждат тестовете като вариант за кандидатстудентски изпит (както някой отбеляза в друга тема).
Нали трябва да стимулираме частните уроци... да не са луди да въведат тест!!! :evil: :evil: :evil: Едва ли има много страни, в които да се кандидатства като при нас!!! Ама нали си има израз "българска работа"!
Berserker написа:тука си е на 2 части проблема:
образованието е зле, ама има и хора които хич не си дават зор да учат, и на уроците гледат да научат 5 теми и чакат те да се паднат... ако всеки учи всички теми, излизащи след обявяването на темата не би следвало да има...
Не би следвало да има излизащи, ако се направи изпит върху всички теми, а не върху 1 !!!

П.П. Не е правилно да слагате темата тук, защото лишавате кандидат-студентите от пряко участие в темата!!! Това не говори добре за Вас!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

мен ако питате (и не че го правите де, но аз да си кажа) учене му е майката...дали с тест, дали с развиване на тема, дали с всякакви подобни идиотщини в крайна сметка, за да изкараш добър резултат в повечето случаи трябва да си налегнеш парцалките и да учиш...и не всичко се свежда до зубрене...сигурна съм, че някой неща с най-големите им подробности ще ги помня и след 50 години, ако съм сред живите
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Теорията ми за КСК изпитите е много дълга, а сега не ми се пише. Общо взето смятам, че трябва да се търси баланса учене-собствено мислене, като все пак леко да клони към учене. :) Когато мнението не е подкрепени с факти, то увисва. Но пък и сухата фактология не става.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
Koral
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Koral »

Циндил-Пиндил написа: Може би затова в УНСС въвеждат тестовете като вариант за кандидатстудентски изпит (както някой отбеляза в друга тема).
ООО, това е много прекрасно... доколкото помня в училище не съм правила нито един тест, ти да си правил? Значи децата ще са много способни да направят кандидат-студентски тест.
(Справка, тестовата система, която съществува в Америка, и от която УНСС мислят да вземат пример е в съответствие с тестовата система в началните и средни училища в Америка. Такава система у нас няма - което я прави безпредметна като изпит)
I keep every tear like an ocean
For every day that my fortune
Kept me from being with you
I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Циндил-Пиндил написа:
Rysef написа:Не мисля,че се поощрява зазубрянето а,точно обратното-правилна езикова култура и изказ,свързан текст,анализ и умение да се интерпретира свободно. Поне такива бяха основните изисквания,които поставиха от Геолого-географския факултет..
За ГГФ-то или добро, или нищо :lol:
дай по-добре нищо :wink:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

mushroomhead написа:дай по-добре нищо :wink:
:lol: :lol:
Стегни се, пораженецо :wink: ГГФ-то си е екстра... за хора, които знаят защо са там :)
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Циндил-Пиндил написа:
mushroomhead написа:дай по-добре нищо :wink:
:lol: :lol:
Стегни се, пораженецо :wink: ГГФ-то си е екстра... за хора, които знаят защо са там :)
Тука си прав :idea:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

mushroomhead написа:Тука си прав :idea:
:lol:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

явор написа:Нали трябва да стимулираме частните уроци... да не са луди да въведат тест!!! :evil: :evil: :evil:
Именно "стимулирамЕ"! Какъвто ще да е изпитът- никой не може да те накара насила да ходиш на частни уроци, курсове и прочие! Българинът сам си спонсорира тоя бизнес, щото мисли, че децата му са тъпи или още по-лошо- втълпил им е, че са тъпи и те самите се юркат на частно! :evil: :evil: :evil: А аз не смятам, че нашите кандидат-студенти са тъпи! Не смятам и че образованието ни не струва! И понеже знам, че ще има много възражения към последното :arrow: ще цитирам един мъдър човек, който е казал "Най-доброто образование е самообразованието" :arrow: ако ви се струва, че подготовката в училище е недостатъчна, четете книги! 8)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Не мисля, че някой втълпява на децата си, че са тъпи и трябва да ходят на уроци.
По-скоро и родители, и деца виждат, че уроците са единственият шанс за равен старт. Това трябва да се промени.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

Циндил-Пиндил написа:Това трябва да се промени.
на мен ми изглежда леко невъзможно...или поне в следващите 5 години най-малко :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Всеки си знае сам за себе си какви са причините за слабата оценка. Един не я е учил тази тема, втори решил да ходи с три теми и тази не влизала там и т.н. Аз лично не искам да се защитавам, но си знам, че вината за двойката си е само моя, на ината ми. :) Не ми се щеше да се пада Възраждане, не го преговорих, мислех си, че не може да се падне...Да бе! ОК, късметът ми изневери, инатът ми изигра лоша шега...Единственото което се чудя сега е - ако бях чела тази тема (аз дори не я бях чела, от Възраждането всичко бях чела, но не и това), ако бях писала нещо, или да кажем - беше се паднала тема, която знам идеално, бях я написала, колко ли щях да имам? Като се има предвид, че не съм ходила на частни уроци и тем подобни. Но юли месец идва...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”