поредното фиаско на кандидат студентите...
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- явор
- Летописец Виртуоз
Циндил-Пиндил, поклон! 
Едва ли има много страни, в които да се кандидатства като при нас!!! Ама нали си има израз "българска работа"!
П.П. Не е правилно да слагате темата тук, защото лишавате кандидат-студентите от пряко участие в темата!!! Това не говори добре за Вас!
Е то вината е на обществото! Не е и на учениците!shaho написа:Истината е,че българският гимназист затъпява прогресивно,а причините са комплексни.Не са само учителите виновни.Впрочем те имат най-малка вина.
То ще кажете от кога има предварителни!!! Просто миналата година на предварителния темата беше по-лесна!Ronia написа:Е и ние сме били кандидат-студенти, ама вярно чак над 60%, 2-ките не бяха стигали!
Нали трябва да стимулираме частните уроци... да не са луди да въведат тест!!!Циндил-Пиндил написа:А правилно ли е да се поощрява малоумното зубрене на многотомни теми, писани от някой самозабравил се академик??coup написа:Не говорете много-много за критериите, защото са много ниски. Миналата година като знам на какви неща писаха 4.5 -4.75, ще ви настръхне косата. Така че да не се оплакват кандидат-студентите. Ако седнеш и учиш като хората и минеш всички тема, нямаш никакви проблеми.
Може би затова в УНСС въвеждат тестовете като вариант за кандидатстудентски изпит (както някой отбеляза в друга тема).
Не би следвало да има излизащи, ако се направи изпит върху всички теми, а не върху 1 !!!Berserker написа:тука си е на 2 части проблема:
образованието е зле, ама има и хора които хич не си дават зор да учат, и на уроците гледат да научат 5 теми и чакат те да се паднат... ако всеки учи всички теми, излизащи след обявяването на темата не би следвало да има...
П.П. Не е правилно да слагате темата тук, защото лишавате кандидат-студентите от пряко участие в темата!!! Това не говори добре за Вас!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
мен ако питате (и не че го правите де, но аз да си кажа) учене му е майката...дали с тест, дали с развиване на тема, дали с всякакви подобни идиотщини в крайна сметка, за да изкараш добър резултат в повечето случаи трябва да си налегнеш парцалките и да учиш...и не всичко се свежда до зубрене...сигурна съм, че някой неща с най-големите им подробности ще ги помня и след 50 години, ако съм сред живите
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Теорията ми за КСК изпитите е много дълга, а сега не ми се пише. Общо взето смятам, че трябва да се търси баланса учене-собствено мислене, като все пак леко да клони към учене.
Когато мнението не е подкрепени с факти, то увисва. Но пък и сухата фактология не става.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
ООО, това е много прекрасно... доколкото помня в училище не съм правила нито един тест, ти да си правил? Значи децата ще са много способни да направят кандидат-студентски тест.Циндил-Пиндил написа: Може би затова в УНСС въвеждат тестовете като вариант за кандидатстудентски изпит (както някой отбеляза в друга тема).
(Справка, тестовата система, която съществува в Америка, и от която УНСС мислят да вземат пример е в съответствие с тестовата система в началните и средни училища в Америка. Такава система у нас няма - което я прави безпредметна като изпит)
I keep every tear like an ocean
For every day that my fortune
Kept me from being with you
I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew
For every day that my fortune
Kept me from being with you
I cradle your faith that reveals me
Grows like a flower then heals me
Fills me with promise anew
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
дай по-добре нищоЦиндил-Пиндил написа:За ГГФ-то или добро, или нищоRysef написа:Не мисля,че се поощрява зазубрянето а,точно обратното-правилна езикова култура и изказ,свързан текст,анализ и умение да се интерпретира свободно. Поне такива бяха основните изисквания,които поставиха от Геолого-географския факултет..
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Именно "стимулирамЕ"! Какъвто ще да е изпитът- никой не може да те накара насила да ходиш на частни уроци, курсове и прочие! Българинът сам си спонсорира тоя бизнес, щото мисли, че децата му са тъпи или още по-лошо- втълпил им е, че са тъпи и те самите се юркат на частно!явор написа:Нали трябва да стимулираме частните уроци... да не са луди да въведат тест!!!![]()
![]()
![]()

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Всеки си знае сам за себе си какви са причините за слабата оценка. Един не я е учил тази тема, втори решил да ходи с три теми и тази не влизала там и т.н. Аз лично не искам да се защитавам, но си знам, че вината за двойката си е само моя, на ината ми.
Не ми се щеше да се пада Възраждане, не го преговорих, мислех си, че не може да се падне...Да бе! ОК, късметът ми изневери, инатът ми изигра лоша шега...Единственото което се чудя сега е - ако бях чела тази тема (аз дори не я бях чела, от Възраждането всичко бях чела, но не и това), ако бях писала нещо, или да кажем - беше се паднала тема, която знам идеално, бях я написала, колко ли щях да имам? Като се има предвид, че не съм ходила на частни уроци и тем подобни. Но юли месец идва...
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."