Колко е важно да знаем чужди езици?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Re: Вицове
има вицове на които им се губи чарът като се преведат ... последните няколко обаче не са от тях 
Re: Тема за вицове...:)
Не видях някакво условие да са на български... Ако се постави такова, окей, нямам против, ще се съобразявам.mushroomhead написа:Нека всеки да напише някакви вицове
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Айде де, превеждайте ги !!! Никой не е длъжен да се рови в речници за да разбере кво се пише!! А и никой не е длъжен да знае английски за да чете темата!
Няма такова условие така или иначе, може да пишете вицове на квито си искате езици ... и все пак ми се струва ТЪПО при положение, че идеята е всеки да може да прочете и да се засмее, нали?
п.п. аз да взема да пусна някой лаф на финландски да речем... яко забавно... за тоя дето го разбере!
Няма такова условие така или иначе, може да пишете вицове на квито си искате езици ... и все пак ми се струва ТЪПО при положение, че идеята е всеки да може да прочете и да се засмее, нали?
п.п. аз да взема да пусна някой лаф на финландски да речем... яко забавно... за тоя дето го разбере!

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Тема за вицове...:)
Да, виждам. Виждам и, че вие упорито целите във vol. 2 да има.Maeve написа: Не видях някакво условие да са на български... Ако се постави такова, окей, нямам против, ще се съобразявам.
Писо-нещо си, точно ти като модератор пък се изказа. Дано някой вдене нещо.
Последно промяна от Borisg на 30 Авг 2010, 17:27, променено общо 1 път.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Абе не че нещо, ама точно ти да мъмриш... 99% от вицовете ти в темата са откровено идиотски и си личи отвсякъде, че ги използваш единствено за вдигане на пост каунтчето си.Borisg написа:Браво, голямо нещо направи.
Strength and honor.
Какво правите на света като не знаете английски ?
Тука не е форума на "Титан"
Е*ати чалга-логиката (Не знам други езици затова смятам чалгата за яка .. оти я разбирам)
Тука не е форума на "Титан"
Е*ати чалга-логиката (Не знам други езици затова смятам чалгата за яка .. оти я разбирам)
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има хора, които знаят други езици. Или нивото на английския им не е кой знае колко високо - не сме английски филолози всичките.
Освен това аз например знам, че в тия вицове на английски сигурно има думи, за които трябва да гледам в речника. Не съм ги чела и не знам.
И разни лични нападки си ги водете на ЛИЧНИ, а не тук. Тва дали някой пуска тъпи вицове и що го прави - явно го кефят и толкова. Тъпи за едни, супер яки за други.
Освен това аз например знам, че в тия вицове на английски сигурно има думи, за които трябва да гледам в речника. Не съм ги чела и не знам.
И разни лични нападки си ги водете на ЛИЧНИ, а не тук. Тва дали някой пуска тъпи вицове и що го прави - явно го кефят и толкова. Тъпи за едни, супер яки за други.

как приемаш тая логика .. знам английски на достатъчно за да си преведа и разбера вицовете но не ми е приятно да го правяNoctis написа:Какво правите на света като не знаете английски ?![]()
![]()
![]()
и от какъв зор ще определяш кой заслужава да е на тоя свят на база на това какъв чужд език знае О.о
по същата логика аз мога да те запитам какво правиш на тоя свят ако не можеш да конфигурираш някакъв си оракъл
хумуристи

Писобела .. ама въобще не си права.. Грандиозен проблем е, че не се знае английски на някакво прилично ниво.. народа свикна да пуска кореми и да подпръцква весело под чалга ритмите, и въобще да не се интересува в каква посока върви света.. Няколко неща в тоя живот трябва да се знаят от ВСИЧКИ.. и едно от тях е основни познания по английски.. не ти трябва да си филолог за да ги разбираш ..

Писобела .. ама въобще не си права.. Грандиозен проблем е, че не се знае английски на някакво прилично ниво.. народа свикна да пуска кореми и да подпръцква весело под чалга ритмите, и въобще да не се интересува в каква посока върви света.. Няколко неща в тоя живот трябва да се знаят от ВСИЧКИ.. и едно от тях е основни познания по английски.. не ти трябва да си филолог за да ги разбираш ..
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Виж сега, преводач съм с репертоар от около 70 превода, но във форума ни мен и колегите ни задължават всяка една статия да бъде преведена, където по принцип всички сме много добри англоговорещи. Разбери го като елементарна етика. Няма лошо да се пусне виц на английски, че и на руски и македонски. Но да превъртаме цяла страница с такива постове... и след направена забележка, някой да пуска още... е това гранични с манталитета на майките от форума за кърмачки на бг-мамма.Noctis написа:хумуристи![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
Лабав опит да ме финтираш с тясна специализацияinvisible написа:как приемаш тая логика .. знам английски на достатъчно за да си преведа и разбера вицовете но не ми е приятно да го правяNoctis написа:Какво правите на света като не знаете английски ?![]()
![]()
![]()
и от какъв зор ще определяш кой заслужава да е на тоя свят на база на това какъв чужд език знае О.о
по същата логика аз мога да те запитам какво правиш на тоя свят ако не можеш да конфигурираш някакъв си оракъл
Не всеки е длъжен да може да прави чернодробна трансплантация.. но всеки трябва да знае да пише и чете ..
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Noctis По твойта логика явно и аз спадам към тия, които си слушат чалгичката и не се интересуват от нищо, защото не чета учебници и граматики и литература на английски по цял ден за да достигна някое прилично ниво, така че да НЕ използвам речник (ако неизползването на речник е прилично ниво, то определено критерия е ДОСТА ВИСОК)?! Смятам, че знам английски на едно добро ниво, и въпреки това не го знам чак толкова добре, че да не ровя в речници, и също така ми отнема повече време за четене и като цяло ме натоварва в повече докато чета на чужд език.
Съжалявам, но не смятам, че съществува подобно нещо като "длъжен си да знаеш английски". Това си зависи изцяло от човека и амбиции и прочие. В никакъв случай обаче не отричам, че е необходимо да се знае.
Така или иначе си оставам на мнение, че когато във форума се пише, то трябва да се пише на български. Ако вече се губи смисъла и шегата е разбираемо. Само където в частния случай това не е точно така.
То иначе по тая логика дайте да си пишем на английски, така - да си го упражняваме, пък и явно е по-готино да не е на български?!
Съжалявам, но не смятам, че съществува подобно нещо като "длъжен си да знаеш английски". Това си зависи изцяло от човека и амбиции и прочие. В никакъв случай обаче не отричам, че е необходимо да се знае.
Така или иначе си оставам на мнение, че когато във форума се пише, то трябва да се пише на български. Ако вече се губи смисъла и шегата е разбираемо. Само където в частния случай това не е точно така.
То иначе по тая логика дайте да си пишем на английски, така - да си го упражняваме, пък и явно е по-готино да не е на български?!
Да, съгласна съм, всеки трябва да знае да ЧЕТЕ И ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ. Не на английски... все пак сме във България...Не всеки е длъжен да може да прави чернодробна трансплантация.. но всеки трябва да знае да пише и чете ..

Е значи аз като живея в Манчестър .. мога да си пиша на английски
Няма как да ме накараш да си губя времето, да превеждам нещо, което ще го разберат 95 процента от форумците.. и то без да го изискват правилата .. След като вие ми казвате, че не съм длъжен да чета повтарящите се вицове.. аз пък ви казвам, че не сте длъжни да четете тия на английски ..
Мяу
Няма как да ме накараш да си губя времето, да превеждам нещо, което ще го разберат 95 процента от форумците.. и то без да го изискват правилата .. След като вие ми казвате, че не съм длъжен да чета повтарящите се вицове.. аз пък ви казвам, че не сте длъжни да четете тия на английски ..
Мяу
на английскиNoctis написа: Лабав опит да ме финтираш с тясна специализация![]()
Не всеки е длъжен да може да прави чернодробна трансплантация.. но всеки трябва да знае да пише и чете ..
тия вицове дето не им се губи смисъла при превод можеш да си ги намериш преведени за няколко минутки
като толкова държите пък да са на английски .. направете си темичка там си ги пускайте .. баш като математическия хумор
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мда, така е, който иска - да чете. Както и да е, явно няма смисъл..
Мяу.
Мяу.