Методи за бързо и лесно запомняне :)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Re: Методи за бързо и лесно запомняне :)

Мнение от The_Viper »

А филология ли учиш? :roll:
Като гледам си първи курс - така че ако не си филология няма какво да си говорим и аз съм учила английски и немски и какво от това?! Английския има доста общи неща с немския между другото.
Та, доста пресилено смело звучат изказванията ти. ;)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Velsssy
Драскач
Специалност: СтФ ; стопанско управление с френски
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Velsssy »

Да :lol: Честно казано,след около 2г учене ми дойде "усет" за езика и се досещах как си се формират и сложни думички и вс,и грешките по диктовките намаляха осезателно :lol:
Аз реших това лято да се боря с немския сама и към момента борбата е безмилостно жестока :scratch:
стопанско управление (френски език) - 4ти курс
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти
Курс: първи

Мнение от Eleanor »

1.не
2.не мисля
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

Post-it му е майката. Тия листчета, залепени навсякъде, вършат чудеса. Използвам ги винаги, независимо дали ще е за да запиша информация във връзка с ученето, или какво трябва да правя утре, какво да купя и т.н. 3-4 пъти минеш покрай листчето и накрая нямаш особен избор, информацията влиза в главата. Така направих и за изпита по география(цялата ми стая беше облепена с тях) и да ви кажа, много ми помогнаха.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

Sunshiiine написа:Post-it му е майката. Тия листчета, залепени навсякъде, вършат чудеса. Използвам ги винаги, независимо дали ще е за да запиша информация във връзка с ученето, или какво трябва да правя утре, какво да купя и т.н. 3-4 пъти минеш покрай листчето и накрая нямаш особен избор, информацията влиза в главата. Така направих и за изпита по география(цялата ми стая беше облепена с тях) и да ви кажа, много ми помогнаха.
тва с облепената стая като от някой филм :mrgreen:
memento mori
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Да зубря не мога, ако не разбирам нещо ми е много, много трудно да го науча. Налагало се е - правила съм го и след това заслужено забравям, бля.

За различните неща различно ми се получва.
Принципно никога не пиша, но понякога си правя или таблица или нещо по-разбираемо и систематизирано.

Друг път асоциирам, като мисля, че това е най-добрият вариант.

Фотографска памет също имам силна, ни и на мен понякога ми се случва, като на Търковеца, само да помня къде се намира, но не и какво е.

А понякога си повтарям нещата. И до днес помня подчинителните съюзи от 5-6 клас:
Кх, кх..
а, ала, ама
и, или
но, пък, обаче
хем, нито, ни, ту

Ехааа :salute:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
niki^
В началото бе словото
Специалност: ТТТ
Курс: семестриално завършил

Мнение от niki^ »

Има ци цяля наука за това чудо :)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 0%BA%D0%B0
преди години ме научиха на две-три мнемотехники и до ден днешен си ги ползвам :)))
Аватар
people_know
Да живей словото
Специалност: GGF

Мнение от people_know »

По няколко пъти прочитам съответния материал и накрая просто го знам със запетайките ...
Do The Creep xD
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Числото пи е 3,1416925435, нали? :P
И това го знам аз, дето съм хуманитар! А как го знам? Още от 6 клас, май. Има една фраза: Как е леко и удобно изчислимо пи, всеки знае щом желае.
Броят на буквите във всяка дума е поредната цифра в редицата. 8)
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

Ivo Penev написа:
Sunshiiine написа:Post-it му е майката. Тия листчета, залепени навсякъде, вършат чудеса. Използвам ги винаги, независимо дали ще е за да запиша информация във връзка с ученето, или какво трябва да правя утре, какво да купя и т.н. 3-4 пъти минеш покрай листчето и накрая нямаш особен избор, информацията влиза в главата. Така направих и за изпита по география(цялата ми стая беше облепена с тях) и да ви кажа, много ми помогнаха.
тва с облепената стая като от някой филм :mrgreen:

Да ти кажа, точно екшън си беше :lol: Ама пък досега си използвам тоя метод. И за сесиите върши чудеса...а най-малкото, ако не си пишех там датите за изпитите, съвсем нямаше да зная кога да се явявам :)
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

еее как листчета?! като имаш 6-7 изпита какво правиш?
една преподавателка в гимназията ни караше да си пишем чуждите думи на листчета - от едната страна на български, от другата на италиански. Глаголите в един цвят, прилагателните в друг и така. Е то хубаво, ама откъде време за всичко това. Като прочетеш едно нещо 10 пъти и го запомняш. И толкоз.
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

Отивате при приятел психиатър, който ще ви изпише Wellbutrin XL или Wellbutrin SR, в България лекарството не се внася, но не е и забранено, има го в Румъния и Турция, цената е около 60 лева за 60 хапчета. Известно е още като Бупропион. Уелбутрина по принцип е антидепресант, но в почти всички случаи, в които се изписва, го използват за отказване на цигари и други подобни зависимости. Приятен страничен ефект е високото ниво на концентрация, бая хора го пият преди изпити, за да могат да седнат и да учат здраво. Един колега в момента е на Уелбутрин и, стига да иска, може да откара 6-7 часа в четене на лекции или правене на курсови. Уелбутрина е добър филмс ;).
Изображение
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Това за тези хапчета и прочие няма да свършат особена работа според мен. Ако човек няма концентрация и мотивация, то други фактори няма да бъдат ползотворни. Когато човешкият организъм е на 100% настроен, то тогава няма за какво да се притеснявате :) Поне аз лично не съм ползвал някакви стимуланти, сам се мотивирам и работите се получават.
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Armin^^ »

E, да, ама понякога се налага да учиш по 4-5 часа на ден, което мен лично супер много ме мачка, така че съм навит да му пробвам от вълшебните хапчета тая сесия :D.
Изображение
Аватар
t_enigma
От дъжд на вятър
Специалност: Японистика
Обратна връзка:

Мнение от t_enigma »

Надявам се да ми стигне само традиционното четене и да не стигам до съмнителни хапчета :lol:
Imagination > Reality
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”