Нови разкрития за ваксините

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Malka veshtica
Драскач

Нови разкрития за ваксините

Мнение от Malka veshtica »

Понеже ценя мнението на съ-/су-форумците, ако някой има такова по повод вредата от ваксините, ще замоля да сподели. Аз останах без думи след това, което прочетох днес...
http://fema-bg.com/index.php?p=3&m=2193 ... m=1&lang=1
http://geom-bg.com/?p=13135
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Нови разкрития за ваксините

Мнение от Pisobella »

И ти вярваш, че това е 100% истина?
Не бих могла да коментирам нещо, от което нямам никаква представа... И не бих могла да приема подобни неща за чиста монета истина. Колкото може да са истина, толкова може и да не са.
А частта за ваксините и детските градини - там нямаше нищо относно вредата, просто пътя, през който трябва да минеш, за да избегнеш ваксинации и да приемат детето ти в ясла/детска градина..
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Malka veshtica
Драскач

Не, не 100% (за мен, която и аз не разбирам), но истината "във всяка лъжа има доза истина" не е ли наистина (така)?! Писанията са много, не само тия дето съм цитирала :?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

И коя е малката доза истина според теб? :?
Facebook
Изображение
Malka veshtica
Драскач

страничните ефекти, кофтите съставки - сега гледах от "Пентаксима" листовката, съмнителната полза - моя приятелка ми разказа пресен случай как детето й заедно с още други 2, и тритес поставени 3 Пентаксима (слагат се общо по 4), се заразяват с коклюш от друго дете с поставени 4!!!! :roll: Не на последно място финансовият интерес!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Честно, във всички лекарства има съставки, които са "кофти", както и странични ефекти, от които могат да ти побелеят косите. Тва са лекарствата.

Иначе да умуваме ваксините хубаво ли са, лошо ли са - не виждам смисъл - тук нито има достатъчно компетентни за да изкажат мнение, което да важи, нито нищо. Разни изследвания и т.н. по интернет, статийки и прочие не мога да ги приема за истини, било и "лъжа с доза истина". Аз още сега мога да си измисля купища "истини" и да ги изтипосам на една статийка... нищо, че нямам понятие даже кво е тва клетка и хапе ли?! :lol: :lol:
Като цяло съм скептична относно цялата информация към квото и да е било :) А и все пак аз не разбирам и не съм тази, която трябва да се занимава с тези неща - има си специалисти и следователно предпочитам да се вслушам (евентуално) в тях, отколкото в някви си статии някъде си изкопани от разни блогове.

Иначе финансовият интерес го има и е голям - ваксини се продават супер много, фармацевтиката печели и са доволни. Цялата система на здравеопазването е доста съмнителна точно поради тази причина. И то не е само с ваксините, ами със всякакви лекарства.
Така или иначе нямаш особен избор - като те тръшне ангина (например) с 40 градуса температура да го караш на топли чайове и да чакаш да ти мине преди да те убие?

То и във водата, която пиеш, и в храната, която ядеш, има толкова помии, че ти е бедна фантазията :) Ама ядеш и пиеш, къде да ходиш? :)
Изображение
People-can-FlY
Пишете, о, братя
Курс: друг

Мнение от People-can-FlY »

Има си ги задължителните ваксини, които се слагаха на еди колко си години - тях окей. И да има вреда, тя е по-малка от ползата. Все пак благодарение на тях живеем до по 70-80 години. Но онези тъпни дето ги предлагат на всеки 5 месеца от Байер - я някаква нова епидемия слонски грип, я нещо друго, това са си вече залъгалки. Когато пуснаха слухове за антракса на запад Байер отново гушнаха милиарди от продажби.
Колкото пъти се ваксинирам, толкова пъти направо си го карам грипа (а уж трябвало по-леко да мине), а ако изобщо не се ваксинирам почти не боледувам.
Не съм компетентен, но това са ми наблюденията.
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Мнение от SheAndHerDarkness »

Съгласна съм с горното мнение. Имам задължителните ваксини. Но не бих отишла да си правя някаква си там измислена ваксина, защото "можело някой ден да хвана едно вирусче, от което 3 дни ще ме боли глава". Ами, предпочитам да си го преболедувам, отколкото да се тъпча с излишни химикали. Достатъчно от тях има около нас, поне това е въпрос на избор.
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Така като приказвате ми е интересно да ви питам какво мислите за ваксината срещу HPV (вирусът, който причинява рак на маточната шийка). Твърди се, че тя е безопасна заради някаква нова технология, която използва, благодарение на която не се вкарва жив вирус в организма, нито някакви белтъци ами... абе не знам какво точно беше. Не си спомням, чела съм го преди година. Струва майка си и баща си, естествено...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Тя не трябваше ли да се направи в пубертета? Т.е. такива като нас вече са изтървали влака...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Не, можеш да си я направиш по всяко време. И не е чак толкова скъпа честно казано - една позната си я направи съвсем наскоро, не помня колко плати и какво беше точно.
Изображение
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Мнение от SheAndHerDarkness »

Хмм, и аз мисля, че трябваше да се прави в пубертета... :scratch: Както и да е, от гинеколог съм чувала, че колкото може да ти помогне тази ваксина, толкова крие и риск (един куп странични ефекти). Все пак моето мнение спрямо измислените едва ли не срещу кашлица ваксини е негативно. Просто напоследък прекаляват с тях.
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Тази ваксина не се прави в пубертета, а преди да навършиш 30. Само дето пълният й ефект трае само 5 години, след това започва да отслабва. И не знам какво ми говорите за това, че била евтина, при положение, че струва 700лв.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ми мойта приятелка си я направи или значи е било нещо друго и не беше чак толкова скъпа.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Като едното нищо. Защото тази ваксина се казва Cervarix и си е солена. Бие се на три дози, трябва да си я поръчаш специално, защото никъде не складират толкова скъпи материали.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”