Информатика 2010-2014

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
kakoyto
Драскач
Специалност: информатика
Курс: първи

Re: Информатика 2010-2014

Мнение от kakoyto »

А какво ви кара да обикнете толкова много Linux? :$s
Сърцето има доводи, които разумът не познава! - Блез Паскал
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

Мнение от svetlio.pernik »

аз не съм го обикнал а просто искам да видя какво представлява :D чувал съм че това е най-доброто за хакерите :roll: иначе backtrack-a си го обичам защото ми помага да разбивам wep-ове и други неща :lol: :roll: друга причина да харесвам linux повече от windows е че го няма "синия екран на смъртта"
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
bubo
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: втори

Мнение от bubo »

ахах хакери...смях :lol: момче ако си дошъл във фми да ми ставаш хакер по добре се откажи, тва не се учи никаде трябва да ти идва от вътре, а и въобще смешна работа е тва с хакването :wink: колкото до линукса...хич не го обичам от както тъпия grub ми прееба windows-а и трябваше да го преинсталирам ноща преди един изпит щото материалите ми за учене бяха на компа...скъса ми нервите тогава, ама гледам да го разучавам че си трябва, просто защото ако за десктоп не съм му фен, то за сървър е най-доброто :)
Аватар
kakoyto
Драскач

Мнение от kakoyto »

bubo написа:ахах хакери...смях :lol: момче ако си дошъл във фми да ми ставаш хакер по добре се откажи, тва не се учи никаде трябва да ти идва от вътре, а и въобще смешна работа е тва с хакването :wink: колкото до линукса...хич не го обичам от както тъпия grub ми прееба windows-а и трябваше да го преинсталирам ноща преди един изпит щото материалите ми за учене бяха на компа...скъса ми нервите тогава, ама гледам да го разучавам че си трябва, просто защото ако за десктоп не съм му фен, то за сървър е най-доброто :)
Е да за сървъри и аз съм чувал, че си е най-добре. Иначе ми стана интересно, до сега не съм работил с такава ОС. Може тия дни да се поровя и да си инсталирам да видя какво представлява (ей така от любопитство :-Ps ).
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

bubo написа:ахах хакери...смях :lol: момче ако си дошъл във фми да ми ставаш хакер по добре се откажи, тва не се учи никаде трябва да ти идва от вътре, а и въобще смешна работа е тва с хакването :wink: колкото до линукса...хич не го обичам от както тъпия grub ми прееба windows-а и трябваше да го преинсталирам ноща преди един изпит щото материалите ми за учене бяха на компа...скъса ми нервите тогава, ама гледам да го разучавам че си трябва, просто защото ако за десктоп не съм му фен, то за сървър е най-доброто :)
не съм дошъл за това :wink: просто за това е добро :wink: да си хакер не е престъпление а любопитство :!: мога много да говоря на тази тема но просто ме мързи :roll:
и се учи съм чувал в Сащ но там се учи всичко така че не съм учуден
Последно промяна от svetlio.pernik на 29 Авг 2010, 00:49, променено общо 1 път.
bubo
От дъжд на вятър

Мнение от bubo »

Ubuntu-то си мяза на windows отсякаде...може да си го ползваш без да си пипнал терминала и даже да не знаеш кво е тва :lol: лесно се работи с него, ама не мога да си подкарам тунера което ме вбесява щото съм свикнал винаги да е пуснат и нещо да ми бърбори и като съм под линукс и тишината ме убива :lol:
Аватар
kakoyto
Драскач

Мнение от kakoyto »

bubo написа:Ubuntu-то си мяза на windows отсякаде...може да си го ползваш без да си пипнал терминала и даже да не знаеш кво е тва :lol: лесно се работи с него, ама не мога да си подкарам тунера което ме вбесява щото съм свикнал винаги да е пуснат и нещо да ми бърбори и като съм под линукс и тишината ме убива :lol:
Хах. Тишината явно убива всички ни! :rofl:s
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

ако е с виртуална машина (ако въобще става) си пускаш тунера-а където си го пускаш и няма проблем и си гледаш в ubuntu-то
bubo
От дъжд на вятър

Мнение от bubo »

хах с виртуална машина да...ама си ми е инсталиран на отделен партишън...сега се присетих и пак почнах да го човъркам...и тая нощ няма да се спи :lol:
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

аз те първа ще го мъча да го инсталирам пък ще видим сега го тегля с невероятната скорост от 50 кб/с :x :shock:
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

В случай, че искате да си останете с Windows-а, дърпате си което решение за виртуална машина искате ( Sun Virutalbox, VMWare Player / Workstation, На Майкрософт решението, etc ) и забравяте за всякакви инсталации и партишъни.
Просто е много по-чиста работа.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
Krisko
В началото бе словото

Мнение от Krisko »

Абе колеги к`во става със сайта на ФМИ от 2 дена нещо никакъв го няма. Да не някой от вас да го е свалил :mrgreen:
Информатика I курс
Аватар
toxical
В началото бе словото
Специалност: Informatics

Мнение от toxical »

bubo написа:Ubuntu-то си мяза на windows отсякаде...може да си го ползваш без да си пипнал терминала и даже да не знаеш кво е тва :lol: лесно се работи с него, ама не мога да си подкарам тунера което ме вбесява щото съм свикнал винаги да е пуснат и нещо да ми бърбори и като съм под линукс и тишината ме убива :lol:
АБСОЛЮТНО не съм съгласен как изобщо можеш да сравняваш скапан уиндоус с юникс система...!? Убунтото е донякъде конфигуриран дебиан. Направен е така за улеснение на обикновения потребител, ако си малко по-адванст ич нема да пипаш нищо друго освен терминала!!!
П.С. Освен това единствения проблем на гръба, е че не разпознава Хакинтош иначе относно уиндоуса няма проблеми обратното обаче е проблем да качиш линукс и после уиндоус защото уина затрива гръба и после трябва да се repair.При всички положения ако си затриеш уиндоуса което не ми се вярва цъкаш в настройките на гръба и си пушка.
bubo
От дъжд на вятър

Мнение от bubo »

Сравнявам го на външен вид и начин на работа с него...естествено че са коренно различни на по-ниско ниво. Просто не съм адванст с уникс системите, а все още прохождам ;) колкото до "скапания" уиндоус...не мога да разбера защо сички като харесат друга ос и почват да хейтват по адрес на windows, всичките си имат своите недостатъци и предимства...за мен лично ms изкупиха всичките си грехове със седмицата :compress:
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

Нека всички хейтат. Но хейт-а не променя пазара.
Или се научете да използвате всичко, или ще станете поредните unix монаси, което друго не признават ;) А това хич не е "open" както вие пропагандирате.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”