Вие плащахте ли нещо? Аз като проверявам в сайта на НАП ми пише:
" ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛЕН СТАТУС
към 21.08.2010 г.
ЛИЦЕТО Е С НЕПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА"
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
е ако е така,защо и на мен ми изписва ЛИЦЕТО Е С НЕПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВАVelinaShine написа:Плаща се само за месец юли

...в следващите три години. За да си с непрекъснати здравноосигурителни права, трябва да имаш не повече от три неплатени вноски за последните 36 месеца. Т.е., ако не си платиш тези от лятото между гимназията и университета, докато завършиш висшето си образование те вече няма да имат значение. Не че призовавам към масово неплащане. Ситуацията обаче е такава, всеки да си преценява.Elitsa Abstract написа:Мисля, че може, но така винаги ще ти се водят 2 неплатени месеца... на мен ми се струва малко дразнещо да имаш някакъв дълг и да знаеш, че ако пропуснеш още веднъж и ще ти прекъснат правата...
Трябва да платиш за юли,август и септември,тъй като в тези месеци ти фактически не си нито ученик,нито студентlolopopolo написа:Днес ходих до НАП и ми казаха, че трябва да платя за юли, август и септември. С много компромиси мога да се съглася, че трябва да плащам за месец юли, но август и септември не разбирам къде е логиката студентите да си ги плащат. Аз съм се записал на 27.07.2010 г. и вече се водя студент. Нали здравните осигуровки на студентите се поемат от университета ( ако не са на трудов договор), а аз вече се водя студент. Казаха ми и за някаква Декларация N: 7, която трябва да попълня до утре, че се самоосигурявам, а в същото време подадох декларация в университета, че не се самоосигурявам
Нямам никаква вяра на институциите напоследък. Според вас за кои месеци трябва да се плаща?