Информатика 2010-2014
Модератори: Methuselah, thegirl
- svetlio.pernik
- Да живей словото
- Курс: първи
-
awanturistkata
- В началото бе словото
- Специалност: Информационни системи
Re: Информатика 2010-2014
Последно промяна от awanturistkata на 26 Авг 2010, 08:45, променено общо 1 път.
-
awanturistkata
- В началото бе словото
- Специалност: Информационни системи
axaxaxaxa ти се раздаваи че вместо В не пиша Ж
и прочее но щом толкова ти пречи сега ще го оправя
- undrDev
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Аз искам да попитам дали е свободен избора на OS и IDE-та или се ползват точно определени за програмиране и проекти. То ако е чист C/C++ няма значение, но ме притеснява да не трябва да ползваме специално библиотеки от някоя OS.
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." - Albert Einstein
При нас (КН) на упражнения изискваха да ползваме Eclipse под Windows. При вас сигурно ще е Visual Studio.undrDev написа:Аз искам да попитам дали е свободен избора на OS и IDE-та или се ползват точно определени за програмиране и проекти. То ако е чист C/C++ няма значение, но ме притеснява да не трябва да ползваме специално библиотеки от някоя OS.
Segmentation fault
- undrDev
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Става въпрос за библиотеки, иначе eclipse е мултиплатформен. Притеснява ме да не се налага да изпозваме нещо от рода на windows-ки библиотеки или GNU C, защото 1водо ще ограничава до windows, а с второто съм работил и избора на OS при него е между различните linux дистрибуции.SIGSEGV написа:При нас (КН) на упражнения изискваха да ползваме Eclipse под Windows. При вас сигурно ще е Visual Studio.undrDev написа:Аз искам да попитам дали е свободен избора на OS и IDE-та или се ползват точно определени за програмиране и проекти. То ако е чист C/C++ няма значение, но ме притеснява да не трябва да ползваме специално библиотеки от някоя OS.
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." - Albert Einstein
- toxical
- В началото бе словото
- Специалност: Informatics
А какво пречи да ползвам Eclipse и линукс или Eclipse и мак !? Не съм много сигурен ама ако се постарая малко може и Visual Studio да подкарам на линукс :д... въпроса е друг : ако например използваш gnu C тряя използваш линукс и е ограничено и е шит :д дет казава колегата по гореSIGSEGV написа:При нас (КН) на упражнения изискваха да ползваме Eclipse под Windows. При вас сигурно ще е Visual Studio.undrDev написа:Аз искам да попитам дали е свободен избора на OS и IDE-та или се ползват точно определени за програмиране и проекти. То ако е чист C/C++ няма значение, но ме притеснява да не трябва да ползваме специално библиотеки от някоя OS.
П.С.
Някой да се занимава с Embedded systems и да знае дали в СУ има интерес към Embedded systems
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Обратна връзка:
Ще ползвате най-вече стандартната I/O библиотека под Windows
( просто така е setup-a в компютърните зали - някъде имаве и debian качен, ама не помня къде )
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
В първи курс се учат предимно основните инструменти на езика, алгоритми и принципи на ООП. Не би трябвало да имате системни примитиви (разбирай като "ще пишете на чист C++").undrDev написа:Става въпрос за библиотеки, иначе eclipse е мултиплатформен. Притеснява ме да не се налага да изпозваме нещо от рода на windows-ки библиотеки или GNU C, защото 1водо ще ограничава до windows, а с второто съм работил и избора на OS при него е между различните linux дистрибуции.SIGSEGV написа:При нас (КН) на упражнения изискваха да ползваме Eclipse под Windows. При вас сигурно ще е Visual Studio.undrDev написа:Аз искам да попитам дали е свободен избора на OS и IDE-та или се ползват точно определени за програмиране и проекти. То ако е чист C/C++ няма значение, но ме притеснява да не трябва да ползваме специално библиотеки от някоя OS.
Иначе по залите има Debian-и и Scientific Linux (ако не ме лъже паметта) на голяма част от машините, дори GRUB-а май е конфигуриран да ги буутва автоматично, но е много зле положението при тях. Вероятно са инсталирани от ентусиасти преди доста време и сега никой не ги поддържа. Така че който не може да преглътне час работа под Windows, трябва да си носи лаптопа.
@toxical - Има една изборна при Никола Владов - Системно програмиране на C за Linux. Там се навъртат доста фрийкове, които се занимават с embedded системи
Segmentation fault
- toxical
- В началото бе словото
А така линукс му е майката ще ги ъпдейтнем и готово! Нещо за операционни системи да открехнеш к'во се учи предполагам нишки процеси ала бала щот кат бях на изпит на дъската имаше прясно исипан некадърен код на с++ такива работи дет съм ги учил в даскало :д което доста ме втрещи (въпросът на ъндърдев беше непряко свързан с ОС ама както и да е). Относно ембедета екстра радвам се, че има такива хора дето са разбрали, че десктоп приложенията и сайтовете са хубаво нещо ама си е друго да накараш желязото да работи, та ще ми е от полза да се запозная с тия фрийкове както ги наричаш :РSIGSEGV написа:В първи курс се учат предимно основните инструменти на езика, алгоритми и принципи на ООП. Не би трябвало да имате системни примитиви (разбирай като "ще пишете на чист C++").undrDev написа:Става въпрос за библиотеки, иначе eclipse е мултиплатформен. Притеснява ме да не се налага да изпозваме нещо от рода на windows-ки библиотеки или GNU C, защото 1водо ще ограничава до windows, а с второто съм работил и избора на OS при него е между различните linux дистрибуции.SIGSEGV написа:При нас (КН) на упражнения изискваха да ползваме Eclipse под Windows. При вас сигурно ще е Visual Studio.undrDev написа:Аз искам да попитам дали е свободен избора на OS и IDE-та или се ползват точно определени за програмиране и проекти. То ако е чист C/C++ няма значение, но ме притеснява да не трябва да ползваме специално библиотеки от някоя OS.
Иначе по залите има Debian-и и Scientific Linux (ако не ме лъже паметта) на голяма част от машините, дори GRUB-а май е конфигуриран да ги буутва автоматично, но е много зле положението при тях. Вероятно са инсталирани от ентусиасти преди доста време и сега никой не ги поддържа. Така че който не може да преглътне час работа под Windows, трябва да си носи лаптопа.
@toxical - Има една изборна при Никола Владов - Системно програмиране на C за Linux. Там се навъртат доста фрийкове, които се занимават с embedded системи
- koleto
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Точно няколко dist-upgrade с няколко apt-get им трябват на тези Debian-и и ще хвърчат. 10 минути работа.
while(!(succeed==try()))
- toxical
- В началото бе словото
И ще трябва малко да се конфигурират, така де при дебиана не всичко е даром както при убунтуkoleto написа:Точно няколко dist-upgrade с няколко apt-get им трябват на тези Debian-и и ще хвърчат. 10 минути работа.
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
Хах и аз съм така
Споко, всичко ще ни обяснят, даже може би така е по-добре, да си започнеш от нулата и да усвоиш всичко начисто, не току-виж да си научил нещо грешно, или пък със седмици да се опитваш да разбереш нещо, което в университета ще ти стане ясно много по-лесно щом го вземеш като материал.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."