скъсване

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: скъсване

Мнение от sientelo »

Била съм и от двете страни на барикадата, така че всичко ми е твърде ясно и известно или поне така ми изглежда :roll: Когато ме скъсаха, изпитвах безумна болка, но с времето разбрах някои неща от живота, че щом се е стигнало дотам, значи така е трябвало да стане. От друга страна съдбата се постара да ме постави и в обратната ситуация, но слава богу в един много по-зрял етап от живота ми и не мога да кажа, че имаше драма от моя страна, което не означава че не ме болеше заради човека отсреща, заради неговата болка и страдание. Изобщо това си беше цивилизована раздяла, въпреки че той и досега продължава да ме преследва, но на този етап за мен връзката е изчерпана и няма смисъл да се мъчим взаимно. Та моето мнение е, че трябва да се постъпи цивилизовано и преди всичко човешки, да се поговори очи в очи и така, но в никакъв случай не одобрявам недомлъвките и разните му присъщи човешки предарзсъдъци в такива моменти, а в много от случаите се получава точно така. Защо ли..... :arrow: може би защото на човек му е по-лесно да избяга от реалността и да се скрие в собствената си черупка, т.е. тогава егоцентризма се проявява в пълния си блясък и величие, уви за бедния нещастник отсреща, който се пита защо по дяволите се случи така и се мъчи да открие отговор на хилядите въпроси защо, но безуспешно.
В този ред на мисли смятам, че е хиляди пъти по-добре да се каже всичко в очите направо, отколкото да се мълчи. Мълчанието е смърт за душата, то я убива бавно и мъчително в безкрайно течащото време.
Има и една приказка :arrow: Никоя истина не боли повече от която и да е лъжа, така че помслете над това, така мисля аз :!:
Като птичка в небесата :)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

sientelo написа:но в никакъв случай не одобрявам недомлъвките..
Мда, и защо някои хора смятат, че принципът "той ще се досети сам" е правилен? Е аз лично не обичам да карам на досещания. Като имаш нещо - ми кажи го бе! Не съм длъжна да съм ти в главата!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

А и "досещането" е най-гадното за "жертвата". Да обича, но да усеща, че другият вероятно се изплъзва. Нещо като бавна смърт. По-добре да знае, че е свършило, да се наплаче, да попсува ако трябва, да излезе с приятели и да преживее болката си. Иначе догадките и съмненията измъчват допълнително.
Една от моите приятелки ходеше с едно момче 3 години. Скоро щяха а имат годишнина, той започна да я отбягва. Не се виждаха заради някакви тъпи оправдания от негова страна. А междувременно си излизаше на кафе с негови приятели и други момичета. Само не и с нея. Но не й каза, че късат. Тя си му остана като резерва, а плачеше постоянно защо той я избягва и се държи студено. И така цяло лято продължава! Нито я иска, нито я пуска да е щастлива без него. Ами това е тъпа работа. А тя от своя страна не знае той какво точно чувства и затова (а и щото го обича) още таи надежда да е ОИК всичко. В такава ситуация по-добре да й беше казал КРАЙ. Тя цяло лято си погуби във въпроси...
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

Мнение от svetlio.pernik »

Светле аз много те уважавам, но не съм мъчил Боряна, тя беше тази,която излизаше с други момчета, аз я заварих още в началото на юли на гарата в Павликени да се тъпче с баници в компанията на един тип с криминално излъчване. Няколко дни по-късно я видях на гара Горна Оряховица да яде кифли с мармалад в компанията на един чичко. Какви изводи трябва да направя? Поканих я на море, тъкмо ме пуснаха за 10 дена в отпуск от централният софийски, а тя каза, че точно през това време посреща стари приятели от Червен бряг.И какво...отново с пръст в устата, после я видях на гарата в Търново да яде тутманици пак с непознат за мен индивид, а ти тук я защитаваш.
следователно съди по действията не по думите
И аз се почудих дали да пиша, да ви кажа какви наблюдения имам.Имам един приятел той с неговата приятелка, ходят вече почти три години и я третира като.... (нямам думи да го опиша) изневерява и при всяка възможност и т.н. и всеки път, когато тя му каже че се разделят той и казва "добре ще си намеря друга не е трудно (или нещо такова) " и тя пак остава с него.Виждал съм и случай ,когато едно момиче харесва едно момче и постоянно го гони ,но той не я иска и така близо 2 години, накрая момчето остава без опции отива при нея и хоп тя му връзва (според кой това е глупаво? )
ето го и моя метод, малко брутален, но действа перфектно
първо завеждаш момичето (в моя случай) на ресторант ,или където и да е публично
после и казваш нещо от сорта "прекарах много добре с теб винаги ще те помня" и т.н. (естествено по-голяма реч трябва аз давах пример) тя не може да направи голяма сцена, понеже сте сред хора и ще го приеме що годе добре и накрая си тръгваш....
ако ти звъни ,не вдигаш и накрая спира...
това действа само до 1 годишни връзки (при по-голяма ми беше тъпо да го направя)
да се къса по телефона или skype е глупаво...поне според мен
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Трябва да пуснеш наръчник със съвети. Бива те :salute:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Абе, трябва да си познаваш стоката. Има такива истерички, дето ще ти врътнат такава сцена във въпросния ресторант, че после ще те е срам да минеш оттам. Чак такива мерки ми се струват излишни - но задължително не трябва да става на твоя територия, за да можеш да си тръгнеш, когато решиш. Иначе ако е у вас ще има да я успокояваш, пък да се разправяте, пък не върви да я изгониш и...
Добре, че мен поне тия калинки не ме хапят. Факт е обаче (и тук се съгласявам с по-голямата част от вас), че доброто възпитание изисква един разговор, в който да се изясните. Подобно отбягване и прочее показва само и единствено малодушие и липса на елементарно възпитание. Но хора всякакви, нищо не бива да ни учудва.

Колкото до това, че някоя си преследвала някакъв тип 2 години и му вързала, когато отишъл при нея, защото е останал без опции... Леле! Ами че аз познавам толкова подобни момичета, че вече го приемам за нещо нормално. Лошото е, че повечето от тях имат склонността да се самонавиват и да се самоубедят, че са влюбени. Преследват някакъв си там идеал, който са припознали в съответния човек и хич и не им минава през ума, че тоя, идеалният, може да е мухльо, въздух под налягане, или просто да не става за нищо (какъвто е общият случай). Така че понякога и 2 години са малко, ако не можеш да видиш истината. Не се чуди на приятелките си, съвсем не са изключение.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

svetlio.pernik, proUSa се шегуваше, той си е такъв :lol:

А сега сериозно-как водиш момиче на ресторант и късаш с нея? За мен би било гадно. Май наистина е по-добре на по-спокойно място. Ами ако момичето заплаче пред всички?
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

svetleto89 написа:svetlio.pernik, proUSa се шегуваше, той си е такъв :lol:

А сега сериозно-как водиш момиче на ресторант и късаш с нея? За мен би било гадно. Май наистина е по-добре на по-спокойно място. Ами ако момичето заплаче пред всички?
Ще я успокоиш. Ще и кажеш, че така е по-добре.Че не тя е виновната, а ти. Че има по-свестни хора от теб и т.н.
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

svetleto89 написа:А сега сериозно-как водиш момиче на ресторант и късаш с нея? За мен би било гадно. Май наистина е по-добре на по-спокойно място. Ами ако момичето заплаче пред всички?
Аз питам следното: когато един мъж сваля жена и отидат на ресторант естествено той плаща сметката, особено ако тя е някой парцафуняк, а ако къса в ресторант с нея, кой плаща сметката?
Примерно водя момичето в ресторант, виждам я че се храни с ръце, а не с прибори и решавам да скъсаме, казвам й го, разплаква се и си тръгвам, а на всичкото отгоре тя плаща сметката.
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

svetlio.pernik, proUSa се шегуваше, той си е такъв :lol:

затова и казах че метода е брутален, но работи :D
ако е на спокойно място е по лошо (имах и такъв опит :x )
а и ако и отдадеш необходимото уважение няма да прави толкова голяма сцена (зависи от истеричката де)
и няма да я водя в рерсторант или някъде където ме познават да се излагам ...
Аватар
svetlio.pernik
Да живей словото

proUSA написа:
svetleto89 написа:А сега сериозно-как водиш момиче на ресторант и късаш с нея? За мен би било гадно. Май наистина е по-добре на по-спокойно място. Ами ако момичето заплаче пред всички?
Аз питам следното: когато един мъж сваля жена и отидат на ресторант естествено той плаща сметката, особено ако тя е някой парцафуняк, а ако къса в ресторант с нея, кой плаща сметката?
Примерно водя момичето в ресторант, виждам я че се храни с ръце, а не с прибори и решавам да скъсаме, казвам й го, разплаква се и си тръгвам, а на всичкото отгоре тя плаща сметката.
е трябва да си егати бруталния тип плащаш като жест на добра воля (или както се казва там) и си тръгваш..
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

Боже, само аз ли не ходя/тръгвам/късам с гаджетата си по ресторанти :shock:
Facebook
Изображение
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Да не съм длъжен да плащам сметката, че и сълзите й да бърша.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мноо ясно, не стига, че ше късате ми и да плащаш, е*ати. Чиста загуба на време и пари е това. Най-лесно е скайп, щото и за СМС се плаща все пак. А ся е по-модерно и удобно с ФБ даже. Сменяш статуса и готова рал'тата.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

proUSA написа:Да не съм длъжен да плащам сметката, че и сълзите й да бърша.
Естествено, че си длъжен да плащаш.
И то без никакви обяснения, просто вадиш портмонето и толкоз. Ако момичето реши да се включи, сама си го казва. А ти, като кавалер и човек, на когото може да се разчита, твърдо й го забраняваш .
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Обратно към “Любов, романтика...”