Нещо такова беше цитатътThe more you change, the more you stay the same
скъсване
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- RadoRado
- Пишеща машина
- Специалност: КН
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: скъсване
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация
- http://game-craft.com/blog/
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ох, болна тема
Аз се опитвам да направя така, че отсрещната страна да прекрати връзката, но като цяло доста рядко ми се е налагало да прекратявам връзки
Тези неща обаче трябва да се правят лично, а не с смс или по скайп. Когато си бил с един човек известно време, е редно поне да проведете едн разговор.
"Да си останем приятели" е най-тъпото изречение на света. Зарязваш някого, нараняваш го, отблъскваш го, разочароваш го и накрая искаш приятелството му?!
Иначе имам нова гледна точка за разделите и бих казал, че е най-безболезнено, когато обективни обстоятелства налагат рздялата.
"Да си останем приятели" е най-тъпото изречение на света. Зарязваш някого, нараняваш го, отблъскваш го, разочароваш го и накрая искаш приятелството му?!
Иначе имам нова гледна точка за разделите и бих казал, че е най-безболезнено, когато обективни обстоятелства налагат рздялата.
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
хах, да. Преди да дойде моментът за сън. Преди ръката ти да изтръпне от тежестта на главата й, а на нея да и се схване вратът.pora_e_priqtel написа:Тоест прекъсваш веднага след изпразването
А що се отнася до хората, да кажем, че някои хора се променят. Но не всички. Някои са толкова празни, че няма какво да променят.
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Една приятелка наскоро ми напомни: всеки човек е една вселена - понякога се докосваме, поняга сме далеч.
Ужасно често се случва хората да се събират и разделят, не защото могат и/или искат да си дадат много, а просто защото са (или не са) на една вълна. Но за всекиго то си е лично развитие. Не можеш да обвиниш някого, че не е на една вълна с теб. Може да те нарани само ако те е подвел за подобно нещо. Понякога скъсването не е нужно да е задължително обвързано с драматично нараняване. А животът поднася всякакви разочарования - те се преглъщат.
Ужасно често се случва хората да се събират и разделят, не защото могат и/или искат да си дадат много, а просто защото са (или не са) на една вълна. Но за всекиго то си е лично развитие. Не можеш да обвиниш някого, че не е на една вълна с теб. Може да те нарани само ако те е подвел за подобно нещо. Понякога скъсването не е нужно да е задължително обвързано с драматично нараняване. А животът поднася всякакви разочарования - те се преглъщат.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- inc
- Плиний Стари
Естествено, че е в главата. Има хора, които на 20 искат дискотеки; има такива, които искат признание; такива, които искат пари; има и други, за които е важно нещата в личен план да са най. Естествено, че повечето се опитват да съчетават тея неща, че и други, за да живеят пълноценно. Но все пак - ние сме просто хора. Не можем да огреем навсякъде. И тогава приоритетите се нареждат: нещо излиза на преден план, нещо бива пренебрегнато или оставено да изчака. И обикновено когато това нещо е някой, нещата не вървят. Обаче човек прави избори - съзнателни, осмислени, решаващи. Гради своя живот. Когато половинката не се вписва в тази житейска представа, значи е нечия чужда, а за теб има друга. Въпрос на напасване.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Cliff Burton
- Паисий
- Специалност: География и Биология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
При мен е обратното. 2 бивши само ми врънкат да се видим, все едно толкова ги боли за мен. Хайде едната е печена, ама другата толкова тъпо ме зареза. Кофти е ,че трябва да и връщам една книга и все пак трябва да се видим...MidwinterSun написа:Все си мисля, че "ще си останем приятели" е код за "няма да те мразя и ще ти се усмихна, ако някога те видя отново, но не умирам от желание това да се случва". Може да се съкрати и само до "няма да те мразя".
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
- Skaili
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: италианска филология
И при мен я има ситуацията,че един от бившите ми ме търси да ходим на кафе,но пък скъсахме при кофти обстоятелства и аз мн мн не искам 
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
Всъщност как разбираш, че това действително е краят, а не просто временен спад? Аз правя точно обратното - изчаквам, за да се убедя, че отношенията са изчерпани, та да мога спокойно да ги загърбя. Ако имам само хубави спомени от връзката рискувам да ме тресне някой ден носталгия, а това е състояние, което ненавиждам.lunatic_moon написа:@pora_e_priqtel
ама не. Не точно когато ти е най-хубаво, а точно когато най-хубавото свърши. Така като се връщаш назад, ще си спомняш за прекрасните перфектни мигове, за това колко си обичал този невероятен човек до теб, а не примерно за "тъпата патка, която ми изневери", или за "онази връзка, която продължаваше просто по навик, защото сме свикнали един с друг". Понеже нищо не трае вечно, така един вид съхраняваш съвършеното, преди да бъде разрушено.
И тъй като виждам, че има доста привърженици на тактиката "да принудим другия да скъса с нас" - хора, как успявате? Какво точно правите? Аз се мъчих с месеци. Без резултат.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Просто си попаднала на закостенял орех. И аз така чаках.. няколко месеца един индивид да се усети, че не може да ме моделира по собствено усмотрение и или се примирява със ситуацията, или си взима парцалките и се изнася. Според теб усети ли се той? 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- inc
- Плиний Стари
Познато... С един много близък мой приятел преди ходихме. Ако бях на негово място...
1.) нямаше да търпя такова ужасно отношение; 2.) после не бих искала да се погледна пак, камо ли да си излизаме. Но... сега сме добри другарчета. Просто "гаджелъка" не ни се получи. 
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
Два пъти съм късал, единия път по скайп, другия по смс. Чиста работа и няма обидени 
medicate, medicate
- SheAndHerDarkness
- Да живей словото
- Специалност: Индология
Добре, как можете да късате с някого по телефона или скайпа? Не е ли прекалено грубо? Бил си с някого, вложил си някакви чувства, а дори и да не си - отсреща има живо същество, на което вероятно още му пука за теб...
Аз не мога така, най-малкото дължа на човека срещу мен един честен разговор очи в очи. Винаги, когато съм късала с някого е било така. Имало е и драми, обаче е имало и разбиране, зависи от човека. Мразя репликата "Нека си останем приятели", просто защото е изпълнена с лицемерие. Имам бивши гаджета, с които и днес сме много добри приятели, но някак си нещата са се развили сами, постепенно, когато и двамата сме продължили напред и сме пораснали достатъчно. С други хора обаче е просто невъзможно да се поддържа какъвто и да било контакт.
Аз не мога така, най-малкото дължа на човека срещу мен един честен разговор очи в очи. Винаги, когато съм късала с някого е било така. Имало е и драми, обаче е имало и разбиране, зависи от човека. Мразя репликата "Нека си останем приятели", просто защото е изпълнена с лицемерие. Имам бивши гаджета, с които и днес сме много добри приятели, но някак си нещата са се развили сами, постепенно, когато и двамата сме продължили напред и сме пораснали достатъчно. С други хора обаче е просто невъзможно да се поддържа какъвто и да било контакт.
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
- Skaili
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: италианска филология
Абсолютно съм съгласна с SheAndHerDarkness,аз също смятам,че дължа на човека с когото съм била един разговор очи в очи,най-малкото което е не заради друго,а заради хубавите моменти които сме имали заедно 
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Това, според теб и другите, които казаха, че са го правили, не е ли чиста проява на страх? Страх от поемане на отговорност?ники написа:Ох, болна темаАз се опитвам да направя така, че отсрещната страна да прекрати връзката, но като цяло доста рядко ми се е налагало да прекратявам връзки
Тези неща обаче трябва да се правят лично, а не с смс или по скайп. Когато си бил с един човек известно време, е редно поне да проведете едн разговор.
Много си права. Много.inc написа:Не можеш да обвиниш някого, че не е на една вълна с теб. Може да те нарани само ако те е подвел за подобно нещо.
Относно следгаджното приятелство - мисля, че е напълно възможно, но това просто би означавало, че не е било любов.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.