скъсване

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: скъсване

Мнение от RadoRado »

А това с приятелите е мега гадно.
Гледайте филма "Just Friends". Добра комедия по израза :)
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Защо пък да е гадно? Културно е, някак цивилизовано! Не е по-добре от размяна на псувни, например. :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
ЕгасиКостов
Да живей словото
Специалност: Английска Филология

Мнение от ЕгасиКостов »

Някак си е подло
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ако човекът се е оказал идиот/държи се като задник/изобщо, ама съвсем никак не е онзи, за когото си го мислил, е безкрайно лесно. Няма драми - срамът си е негов.
Ако обаче нещо не върви, а сумати други неща с него са чудесни (както каза Силвето), аз лично съм склонна да давам втори, трети, пети, десети шанс, докато не ми прекипи и не реша да си тръгна. И тогава пак няма драми, защото става ясно, че връзката се е изтощила и е по-добре да не се тормозим взаимно.

А как... е, зависи от човека/хората. Действа се според случая.

Относно това с "оставането приятели" - аз съм го казвала само на един човек досега и Силвето е много права. Той ми каза, че не вижда вариант това да стане и в следващите 5 години или пресичаше на другия тротоар, или ако нямаше как да ме избегне, кимваше с глава и се изстрелваше почти тичешком нанякъде. Едва тая година разменихме няколко думи - ей така, цивилизовано. Въпрос на възпитание, разбира се - на мен ми беше забавно, а той явно хич не ми беше фен (=> отказът му "да си останем приятели" значеше именно, че не може да ме понася. Аз пък, от своя страна, вложих в предложението идеята да се държим цивилизовано, когато се видим, защото тогава се движехме в обща компания и нямаше смисъл другите да стават свидетели на някакви панаири. Е, не се получи, аз излязох от съответната компания и никак не съжалявам).

@lunatic_moon, ей Богу, не те разбирам. Когато ти се случва нещо красиво... ми, ..... му, изживей си го докрай, именно за да не си казваш после "какво би станало, ако". Ами ако тоя човек е бил мъжът на живота ти и след години сте щели да се ожените? Ами ако всичко е щяло да бъде наред и това си е била твоята приказка, от която доброволно си се отказала?
На мен преди години ми се случи една любов (ама верно си беше любов) с трагичен завършек (историята е сравнително дълга, не ми се разказва цялата, някои я знаят). Много хора от обкръжението ми после ме питаха дали - знаейки какво ще се случи - бих я започнала отново, ако можех да върна времето назад. Е, не бих се поколебала нито за миг, защото това са едни от най-прекрасните моменти, споделени с най-чудесния човек на света. И години по-късно си спомням за него с безкрайна любов. Защо да се отказвам от тези мигове? Заради страхове и чуденки?
Последно промяна от Търговецът на кристал на 24 Авг 2010, 10:42, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

ЕгасиКостов написа: Хората не се променят. Кой въобще ви ги внушава тия глупости?
Променят се, естествено. И никой не ни го внушава, просто го виждам всеки ден.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

И на мен логиката на лунатик муун ми се струва извратена. Нейно право си е, естествено, просто не я разбирам. Това да прекъснеш връзката точно когато ти е най-хубаво, е като да ти секне оргазмът. :mrgreen:

Тъй де - по-добре връзката да започне да затъпява и тогава поне да знаеш, че й е минал пикът.
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Да, хората наистина се променят. И това важи за всякакви близки отношения, е само за връзките. Но по темата:
Моите връзки обикновено са общо взето кратки, разделите са свързани с драма, което :!: няма нищо общо със скандалите и сеира. Драма може да има и само от едната страна - вътрешно преживяване. Аз лично трудно мога да си представя защо изобщо ще се обвързваш с някого, ако не си го опознал достатъчно, че да изживеете хубави неща и да има какво да те "дърпа" към него и угасващата връзка. Понякога повече, понякога по-малко. И ако си имал потенциал за хубави изживявания да работиш ЗА тях. Т.е. т'ва с прекратяването в най-хубавия момент ми е леко непонятно. :|
"Ще си останем приятели" много зависи от начинът, по който е протекла изцяло връзката. Аз гледам винаги да поддържам отношения на добро познанство с бившите. С 1-2 изключения, но да сте близки след края си е не трудно, ами направо изкуство. А да не можете да си кажете цивилизовано и културно едно "здрасти" след редица споделени моменти си е откровено кофти.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

@pora_e_priqtel
ама не. Не точно когато ти е най-хубаво, а точно когато най-хубавото свърши. Така като се връщаш назад, ще си спомняш за прекрасните перфектни мигове, за това колко си обичал този невероятен човек до теб, а не примерно за "тъпата патка, която ми изневери", или за "онази връзка, която продължаваше просто по навик, защото сме свикнали един с друг". Понеже нищо не трае вечно, така един вид съхраняваш съвършеното, преди да бъде разрушено.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Тоест прекъсваш веднага след изпразването :mrgreen:
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

ЕгасиКостов написа:Хората не се променят. Кой въобще ви ги внушава тия глупости?
Да, хората се променят. Ти също си се променил и е супер тъпо някой да твърди, че хората не се променят. Все едно да кажеш, че няма извънземни.
Омг не мога да повярвам, че има хора, които твърдят, че "хората не се променят" та това значи, че не мислят, че не се развиват, че седят на едно място.
Поздрав :-)
Аватар
ЕгасиКостов
Да живей словото

Мнение от ЕгасиКостов »

Я се осъзнайте бе
Никой не си е променил характера и личността след излизането от пубертета! НИКОЙ! В цялата история на човечествтото!
Не случайно народа е казал "вълка козината си мени, но нрава - не"

Да се промениш означава, че преди не си бил истински
Може да си заблуждавал всички, дори себе си, но промяна няма - само разкриване
Есенцията на човек е заложена още от раждането и оформена в израстването
След това няма мърдане
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

аз мога да ти кажа че м/у 21 и 25 доста се попромених :)
Изображение
Аватар
ЕгасиКостов
Да живей словото

Мнение от ЕгасиКостов »

Брадата ти се сгъсти?
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

ЕгасиКостов написа: Никой не си е променил характера и личността след излизането от пубертета!
Искаш ли да се обзаложим за обратното :lol:
А и човек не се променя само около пубертета. Представи си, че някой се разболее от рак, например. Дали този човек няма да преосмисли много неща за себе си и за живота си и да се промени?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
ЕгасиКостов
Да живей словото

Мнение от ЕгасиКостов »

Естествено, че не
Първо, няма да има за кога да се променя
И по-важното, може да говори за промяна, но в момента в който меланхолията и чувството на обреченост преминат ще се върне към навиците си
Много хора са се заричали на промяна и са си оставали само с това
Прекалявате с филмите
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”