Уличните кучета?
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
- Курс: друг
Re: Уличните кучета?
Породата няма толкова голямо значение. Всички кучета мислят еднакво, но имат различни качества и данни. Това, че е ротвайлер, не значи, че не е куче преди всичко. То и аз голдъна си мога да го направя машина за убиване, а ротвайлера - в любвеобилно кученце. Домашното куче е като бял лист, какво ще напишеш на него зависи изцяло от човека. Затова и не обичам да го давам като пример, а в случая точно такова те е нападало.
Кучетата, които живеят в глутници без присъствие на човека (бездомните примерно) имат инстинктивно познание за законите за оцеляване. Гарантирам ти, че винаги дават предупреждение. Има много редки случаи, в които в следствие на безотговорността на човека множеството кръстоски на различни породи дават кучета, които са с нестабилна нервна система, които в един момент щракват и убиват. Такива кучета са бързо убити от другите, точно, защото са нестабилни. Но това са изключително редки случаи и не бива да влияят на статистиката.
Кучетата рядко лаят по хора, най-често лаят по други кучета, но ако все пак ти се случи НИКОГА не бягай и НИКОГА не им посягай или прави резки движения (може да се интерпретира като акт на агресия от твоя страна). Аз лично им давам да се доближат на сантиметри от мен и обръщам дланта си към тях, за да ме подушат по-добре. Изчакваш ги да се успокоят и тръгваш. Не клякаш, не тръгваш към тях, не ги докосваш или гледаш в очите. Така ще избегнеш конфликт, а следващия път няма да те закачат. Кучето чете езика на тялото ти.
Кучетата, които живеят в глутници без присъствие на човека (бездомните примерно) имат инстинктивно познание за законите за оцеляване. Гарантирам ти, че винаги дават предупреждение. Има много редки случаи, в които в следствие на безотговорността на човека множеството кръстоски на различни породи дават кучета, които са с нестабилна нервна система, които в един момент щракват и убиват. Такива кучета са бързо убити от другите, точно, защото са нестабилни. Но това са изключително редки случаи и не бива да влияят на статистиката.
Кучетата рядко лаят по хора, най-често лаят по други кучета, но ако все пак ти се случи НИКОГА не бягай и НИКОГА не им посягай или прави резки движения (може да се интерпретира като акт на агресия от твоя страна). Аз лично им давам да се доближат на сантиметри от мен и обръщам дланта си към тях, за да ме подушат по-добре. Изчакваш ги да се успокоят и тръгваш. Не клякаш, не тръгваш към тях, не ги докосваш или гледаш в очите. Така ще избегнеш конфликт, а следващия път няма да те закачат. Кучето чете езика на тялото ти.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Аз пак едно питам, ти друго ми приказваш. Не може така. И няма да се повтарям.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
Домашните са били провокирани, да, но от необичайни неща, които е нямало как да знаеш - може да е било от това дали носиш шапка, до това колко си висока (това ли е, което ме питаше?).
Сори, че се отклоних, исках просто да кажа, че породата не е виновна.
Сори, че се отклоних, исках просто да кажа, че породата не е виновна.
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Така е.
Точно защото техните предупреждения не са разбираеми от хората, и защото причините за атаките им са "от това дали носиш шапка, до това колко си висока." трябва да са избивани и прибирани. Не всички кучета са способни да живеят в нашето цивилизовано общество, те си нападат когато им скимне, независимо дали човека е виновен или не.
Точно защото техните предупреждения не са разбираеми от хората, и защото причините за атаките им са "от това дали носиш шапка, до това колко си висока." трябва да са избивани и прибирани. Не всички кучета са способни да живеят в нашето цивилизовано общество, те си нападат когато им скимне, независимо дали човека е виновен или не.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, така вече е ясно, благодаря. Но не оставам убедена в твърденията ти. Естествено предпочитам да не ми се удава случай, да давам личен пример с бездомни кучета.People-can-FlY написа:Домашните са били провокирани, да, но от необичайни неща, които е нямало как да знаеш - може да е било от това дали носиш шапка, до това колко си висока (това ли е, което ме питаше?).
Аз не съм го твърдяла. Споменах породите, защото разказах по-подробно историите, понеже ти поиска. Не за друго. Едно от другите кучета пък беше афганска хрътка, които са глуповати, ама и това нямаше значение в случая.People-can-FlY написа:Сори, че се отклоних, исках просто да кажа, че породата не е виновна.
Пак се изразяваш твърде крайно.atanas_tsankov написа:Така е.
Точно защото техните предупреждения не са разбираеми от хората, и защото причините за атаките им са "от това дали носиш шапка, до това колко си висока." трябва да са избивани и прибирани.
Само че е важно да се отбележи, че не те сами са влезнали в това наше общество. И сега, когато не са ни удобни, дай да ги избием. Е не е справедливо, казвам аз!atanas_tsankov написа:Не всички кучета са способни да живеят в нашето цивилизовано общество, те си нападат когато им скимне, независимо дали човека е виновен или не.
Последно промяна от FloWersOfEviL на 23 Авг 2010, 15:14, променено общо 2 пъти.
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
Нали се сещаш, че говорих за домашни кучета? Очевидно е, че куче, което е родено и живяло на улицата няма как да има антипатия към шапки, не мислиш ли? Спри с нацистките изказвания ако обичаш. Би ли убил своето куче при положение, че знаеш, че като имаш гости трябва да я затвориш в другата стая? Не, нали? Теб от оси те е страх, но с лекота издаваш смъртни присъди на кучета. Губил ли си някога куче? Случвало ли ти се е да видиш как някое губи живота си пред очите ти? Други песни ще пееш, когато се сблъскаш със смъртта oчи в очи.atanas_tsankov написа:Така е.
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
Домашните кучета нападат от такива дебилни причини, но уличните нападат само ако си ги провокирал истински... Right.
Прибирам кучето си, не защото ще захапе, а защото ще уплаши госта. Моето куче няма да захапе никой, и твойто няма, това са възпитани кучета. Издавам смъртни присъди само на агресивни кучета. А другите сантименталности нямат общо по темата.
PS: Ооо, за малко да забравя - противно на популярното мнение, нацизъм не е синоним на злоба. Има си истинско значение думата, което няма място тук. Казвам ти го, защото вече за втори път твърдиш, че са ми нациски изказванията...
@ flowers of evil: Само не разбрах, твоята позиция каква е по темата?
А аз не съм краен. Казах си по-рано, че съм за избиването само на агресивни кучета.
Прибирам кучето си, не защото ще захапе, а защото ще уплаши госта. Моето куче няма да захапе никой, и твойто няма, това са възпитани кучета. Издавам смъртни присъди само на агресивни кучета. А другите сантименталности нямат общо по темата.
PS: Ооо, за малко да забравя - противно на популярното мнение, нацизъм не е синоним на злоба. Има си истинско значение думата, което няма място тук. Казвам ти го, защото вече за втори път твърдиш, че са ми нациски изказванията...
@ flowers of evil: Само не разбрах, твоята позиция каква е по темата?
А аз не съм краен. Казах си по-рано, че съм за избиването само на агресивни кучета.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
Възпитано не е кучето, което сяда и дава лапа. Това се учи първите 3 седмици от живота му. Възпитаното куче изчаква да види реакцията на водача си (в случая ти) преди да реагира. Възпитаното куче е социализирано. Извинявай, че ти го казвам, знаеш си, че няма нищо лично, но няма как лабрадор-ретрийвър да е спокоен и уравновесен с 30 минути дневно разходка.
Ти не познаваш кучетата, за да кажеш дали са агресивни. Може да е уплашено? Може да пази малки? Може просто да ти съобщава, че си на негова територия без дори да се доближи?
Да, домашните нападат от всякакви дебилни причини, защото не познават колко точно е суров законът навън и колко точно е важен за тяхното оцеляване. Както вече казах за кой ли път, НИКОГА няма да има бой ако няма друга опция и за двете страни. Повечето домашни кучета не познават този закон. Повечето от тях като се разлаят или сбият, биват вдигнати в ръцете на стопанина (ако са по дребни) или погалени, за да се успокоят. И в двата случая човекът несъзнателно им казва, че това е правилно. Затова моето куче(още откакто беше пале) веднъж в седмицата го водя в една гора с 30тина други кучета. За да се научи на тези закони. Точно затова никога няма да се разлае към непознат човек. Проявявал е агресия 3 пъти в живота си и то, когато АЗ съм бил в опасност.
п.с. и спри да ми обясняваш какво е нацизъм само, за да ми кажеш колко не съм прав. Много добре знаеше какво имах предвид.
Ти не познаваш кучетата, за да кажеш дали са агресивни. Може да е уплашено? Може да пази малки? Може просто да ти съобщава, че си на негова територия без дори да се доближи?
Да, домашните нападат от всякакви дебилни причини, защото не познават колко точно е суров законът навън и колко точно е важен за тяхното оцеляване. Както вече казах за кой ли път, НИКОГА няма да има бой ако няма друга опция и за двете страни. Повечето домашни кучета не познават този закон. Повечето от тях като се разлаят или сбият, биват вдигнати в ръцете на стопанина (ако са по дребни) или погалени, за да се успокоят. И в двата случая човекът несъзнателно им казва, че това е правилно. Затова моето куче(още откакто беше пале) веднъж в седмицата го водя в една гора с 30тина други кучета. За да се научи на тези закони. Точно затова никога няма да се разлае към непознат човек. Проявявал е агресия 3 пъти в живота си и то, когато АЗ съм бил в опасност.
п.с. и спри да ми обясняваш какво е нацизъм само, за да ми кажеш колко не съм прав. Много добре знаеше какво имах предвид.
Последно промяна от People-can-FlY на 23 Авг 2010, 15:29, променено общо 1 път.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И правилно не си разбрал. Аз не съм го и изказвала. Но щом ме питаш.atanas_tsankov написа: @ flowers of evil: Само не разбрах, твоята позиция каква е по темата?
По принцип смятам, че всеки случай е частен. Но е ясно, че няма време да се разглеждат така по отделно всички ситуации, а и е ясно, че не всичко е такова, каквото се представя. Трудно е наистина. Най-вече не съм съгласна, че други живи организми трябва да плащат за грешките на великото човечество, само защото то се мисли за такова. И то забележи, че само хората се мислят за велики, ако успееш да получиш признание за своята мощ от кон, е тогава може и да се съглася.
Аз говорех за думичката 'трябва' в изречението ти, не за мнението ти по въпроса.atanas_tsankov написа:А аз не съм краен. Казах си по-рано, че съм за избиването само на агресивни кучета.
@People-can-FlY, съгласи се, че много от бездомните кучета са бивши домашни. Защо ги разграничаваме толкова тогава?
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
FloWersOfEviL, така е. Много от тях са бивши домашни, но ако искат да оцелеят в истинския живот много бързо се учат на законите на глутницата. Един път ще се озъби на друго куче и ще се изпати хубаво. Тези от тях, които са сериозно и непоправимо повредени психически, както вече казах, се елиминират много бързо от другите.
Последно промяна от People-can-FlY на 23 Авг 2010, 15:32, променено общо 1 път.
- svetlio.pernik
- Да живей словото
уличните кучета нападат за щяло и нещяло хора които нищо не са им направили само се пречкат и са безполезни на държавата за това трябва да се създаде закон и те да бъдат прибирани и като в някои държави след 7 дневен срок ако никой не си ги потърси екзекутирани трябва да се спре това безразборно хапане а отностно домашните кучета които нападат стопаните им са виновни за това и трябва да бъдат наказвани всеки човек който си вземе куче трябва да го регистрира с чип (който мисля че в България го няма още) и ако кучето бъде открито да се върне на стопанина си за всяко изхвърляне на улицата на куче солена глоба друг начин няма..
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Айде, тамън почна по-подреден и ясен спор и пак 
Но, добре
Така да е. Всеки с мнението си.
Но, добре
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
@ people can fly:
Сега ти намесваш лично как аз си гледам моето куче, и намекваш, че не го отглеждам правилно. Защо намесваш личното си мнение за моето куче в тази тема? Като твоето куче стане на 13 години да видим дали ще е полезно да се развежда по 2 часа на ден.
"Ти не познаваш кучетата, за да кажеш дали са агресивни. Може да е уплашено? Може да пази малки? Може просто да ти съобщава, че си на негова територия без дори да се доближи?"
Съгласен съм. Очевидно си имат причина да нападнат. Или са разярени, или горните причини, или каквото и да е. НО нападнат ли, не трябва да има значение защо са нападнали, директно трябва да си ги убиваме. Какво? кучето захапало, но понеже е имало малки и си е мислило, че ще ги застраша, то не е виновно. Или кучето е приело че тази територия е негова, и затова ме е нападнало... ЕЕЕй верно, забравих, че не мога да стъпвам там, аз съм си виновен, че ме нахапа.....
Сега ти намесваш лично как аз си гледам моето куче, и намекваш, че не го отглеждам правилно. Защо намесваш личното си мнение за моето куче в тази тема? Като твоето куче стане на 13 години да видим дали ще е полезно да се развежда по 2 часа на ден.
"Ти не познаваш кучетата, за да кажеш дали са агресивни. Може да е уплашено? Може да пази малки? Може просто да ти съобщава, че си на негова територия без дори да се доближи?"
Съгласен съм. Очевидно си имат причина да нападнат. Или са разярени, или горните причини, или каквото и да е. НО нападнат ли, не трябва да има значение защо са нападнали, директно трябва да си ги убиваме. Какво? кучето захапало, но понеже е имало малки и си е мислило, че ще ги застраша, то не е виновно. Или кучето е приело че тази територия е негова, и затова ме е нападнало... ЕЕЕй верно, забравих, че не мога да стъпвам там, аз съм си виновен, че ме нахапа.....
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Саркастичен си, ама си прав в същото време, ако махнем тази иронизираща нотка.atanas_tsankov написа: Съгласен съм. Очевидно си имат причина да нападнат. Или са разярени, или горните причини, или каквото и да е. НО нападнат ли, не трябва да има значение защо са нападнали, директно трябва да си ги убиваме. Какво? кучето захапало, но понеже е имало малки и си е мислило, че ще ги застраша, то не е виновно. Или кучето е приело че тази територия е негова, и затова ме е нападнало... ЕЕЕй верно, забравих, че не мога да стъпвам там, аз съм си виновен, че ме нахапа.....
Вярно, че няма как да знаем, ама, съгласи се и те няма как да знаят, дали пък наистина няма да го атакуваш или малките му. А щом са родени и дишат, те се пазят. Както и ние. Само дето ние имаме повече сигурност, а те почти никаква. И въпреки това живеят и ги има.
- svetlio.pernik
- Да живей словото
не бъркай правата на кучето с тези на човека те са просто наши домашни любимци нищо повече може да има причина защо едно куче те напада но то няма право освен ако не го подразниш... брани си територията ...не е негова....пази малки...че кой па иска да му ги вземе не съм против кучетата само бездомните!atanas_tsankov написа:@ people can fly:
Възможностите са брилянтно замаскирани като невъзможни ситуации!