1 курс Право (2010-2011)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: 1 курс Право (2010-2011)
Първата година са така:
Политически и правни учения - П, ПА и МПиМО.
Организация на празоващитните институции - П и ПА.
Философия на правото - П, ПА и МПиМО.
Увод в конституционното учение - П и ПА.
За 2-5 курс можеш да ги видиш тук: http://www.law.uni-sofia.bg/Spec/P/default.aspx
Политически и правни учения - П, ПА и МПиМО.
Организация на празоващитните институции - П и ПА.
Философия на правото - П, ПА и МПиМО.
Увод в конституционното учение - П и ПА.
За 2-5 курс можеш да ги видиш тук: http://www.law.uni-sofia.bg/Spec/P/default.aspx
- lordivan
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
От три-четири деня ми изниква една дразнеща мисъл, че не си спомням дали съм попълнил какъв чужд език ще изучавам, че не питах лелката за това и нито тя мен.
Има ли за какво да се притеснявам ако наистина е оставено непопълнено? Дето се вика, да не ме пратят да уча китайски.
Има ли за какво да се притеснявам ако наистина е оставено непопълнено? Дето се вика, да не ме пратят да уча китайски.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Спокойно, няма да учиш нито китайски, нито японски, нито френски, нито английски... Просто в специалността езици НЯМА.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Дам.. хубаво успокоение
Иначе - информацията е напълно вярна. Но пък всеки може да се чувства поканен да посещава факултативно руски език с нашата групичка от.. да речем 4-5 човека
( включвам себе си и Светльо в сметките) Още сме съвсем в началото на обучението си ( въпркеи че някои сме се занимавали и преди с този език), но плановете ни са да прерасне в юридически руски ( преподавателката води занятията на хората от МО
)
Така че, ако има желаещи- като се уточним с преподавателката за място и дата за новата година, ще ви дадем информация и тук
Иначе - информацията е напълно вярна. Но пък всеки може да се чувства поканен да посещава факултативно руски език с нашата групичка от.. да речем 4-5 човека
Така че, ако има желаещи- като се уточним с преподавателката за място и дата за новата година, ще ви дадем информация и тук
- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
Да попитам за тези специализации:
1.Всеки семестър различна ли караме?
2.Задължително ли е да ги караме?
Тези неща не са ми много ясни...
1.Всеки семестър различна ли караме?
2.Задължително ли е да ги караме?
Тези неща не са ми много ясни...
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
1. Да.
2. Не, но до края на следването трява да сте покрили минимум 10 избираеми от една специализация.
2. Не, но до края на следването трява да сте покрили минимум 10 избираеми от една специализация.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Първо- не карате Специализация, а избираема дисциплина
- която да, всеки семестър е различна, а даже е препоръчително да взимате по повече от една на семестър.
Всъщност, щом не ти е ясно, да почна с разясненията по от далече
За да можеш да завършиш Право и да те допуснат до държавен изпит, трябва задължително да имаш поне една от трите специализации. За тази цел, през 5те години на обучение, трябва да си взел поне 10 избираеми предмета, които важат за тази специализация. Ако сте забелязали, повечето избираеми дисциплини важат за повече от една специализация, т.е. няма да ви е трудно да имате и 2 ( ако не и трите) на края на следването си.
От администрацията ще ви кажат, че е препоръчително да взимате по 2 избираеми предмета на година, т.е. по 1 на семестър. Но това съвсем не е задължително!. Ако искате може първия сем. на нищо да не се явявате,а после да се явите и на 3те изпита втория семестър. Въпрос на личен избор е. Важното е в крайна сметка след 5те години на обучение да сте взели поне 10 изпита от една специализация, а да не стане така,ч е да имате по 9 от всички и пак да не можете да завършите.
Сега по-ясно ли ти е?
Всъщност, щом не ти е ясно, да почна с разясненията по от далече
За да можеш да завършиш Право и да те допуснат до държавен изпит, трябва задължително да имаш поне една от трите специализации. За тази цел, през 5те години на обучение, трябва да си взел поне 10 избираеми предмета, които важат за тази специализация. Ако сте забелязали, повечето избираеми дисциплини важат за повече от една специализация, т.е. няма да ви е трудно да имате и 2 ( ако не и трите) на края на следването си.
От администрацията ще ви кажат, че е препоръчително да взимате по 2 избираеми предмета на година, т.е. по 1 на семестър. Но това съвсем не е задължително!. Ако искате може първия сем. на нищо да не се явявате,а после да се явите и на 3те изпита втория семестър. Въпрос на личен избор е. Важното е в крайна сметка след 5те години на обучение да сте взели поне 10 изпита от една специализация, а да не стане така,ч е да имате по 9 от всички и пак да не можете да завършите.
Сега по-ясно ли ти е?
-
Angel_N
- Форумно зомби
Глупав въпрос, но все пак ще попитам.
Студентските книжки дали са готови? Жената при записването ми каза, че трябва да се подпишат от ректора. И от къде въобще трябва да ги вземем? Обясниха ми на записването, но вече забравих.
Студентските книжки дали са готови? Жената при записването ми каза, че трябва да се подпишат от ректора. И от къде въобще трябва да ги вземем? Обясниха ми на записването, но вече забравих.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
На 15 септември можеш да си я вземеш от отдел "Студенти".
-
Angel_N
- Форумно зомби
Благодаря за пореден път, Светльо. Тъкмо се бях притеснил нещо.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- lordivan
- Пишете, о, братя
Тоест няма задължителни?svetlio.varna написа:Спокойно, няма да учиш нито китайски, нито японски, нито френски, нито английски... Просто в специалността езици НЯМА.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
@ _sonrisa_ ,благодаря ти много!Сега са ми по-ясни тези неща!
Относно студентските книжки-при записването казаха след 25 септември,а след 15 септември да гледаме за програмата
Относно студентските книжки-при записването казаха след 25 септември,а след 15 септември да гледаме за програмата
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
- lordivan
- Пишете, о, братя
Светльо, сега ако обясниш и какво ще рече че латински и чужд език са факултативни ще те черпя едно като те зърна. 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Чужд език няма, а относно латинският: Факултативните предмети също са вид избираеми, но оценката от тях не влиза в успеха ви за стипендия и общежитие - написъл съм го на първа старница още, ама кой да чете.