Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
shore
В началото бе словото

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф

Мнение от shore »

Винаги е мъка с тези европейски стипендии.
Аватар
Marietcheto
В началото бе словото

Мнение от Marietcheto »

Явно хората в СУ са на почивчица....
teddyssom
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения
Курс: втори

Мнение от teddyssom »

Колеги, не мисля, че това забавяне е редно. Дали не може да се попротестира, да натрупаме социално напрежение малко, само траем и чакаме... предполагам, че повечето от нас разчитат на тези стипендии, и то в предварително обещания срок. Не съм доволен.
shore
В началото бе словото

Мнение от shore »

Естествено, че е нередно, но още по-нередно беше намаляването на държавните стипендии. Тогава също щеше да има протести и т.н., но изглежда, че или липсва качествена организация, или хъс у засегнатите, или и двете.
Интересно дали Студентският съвет е отправял запитване какво става и защо се бавят. Според мен подобни неща би трябвало да са му сред основните функции, но какво ли знам аз - явно имат и други, по-важни.
teddyssom
В началото бе словото

Мнение от teddyssom »

Трудно е да се прецени дали въпреки всички евентуални протести ще се стигне до някакъв резултат, тъй като силните на деня по високите постове често са свързани помежду си, а дори и да не са, има някаква извратена солидарност между тях. Имат ли изобщо в България шанс малките хора, колкото и да са много, да постигнат целите си по законен и мирен път? Когато излязат хората на протест пред парламента дори, случва ли се нещо след това? Може ли ТАЗИ практика да се промени и как? Според мен, това са централни належащи въпроси, от които зависят много неща, включително желанието на младите хора да останат в България. Успех на всички!
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

лято е
какво очаквате

е ако до 1 октомври няма нищо, тогава бих се нервирал и аз
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

shore написа:Естествено, че е нередно, но още по-нередно беше намаляването на държавните стипендии. Тогава също щеше да има протести и т.н., но изглежда, че или липсва качествена организация, или хъс у засегнатите, или и двете.
Интересно дали Студентският съвет е отправял запитване какво става и защо се бавят. Според мен подобни неща би трябвало да са му сред основните функции, но какво ли знам аз - явно имат и други, по-важни.
Наистина на Студентски съвет тези неща са му сред основните функции!
Направихме запитване...........!
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Сумите за европейските стипендии на студентите от СУ "Св. Климент Охридски", ще бъдат преведени по сметките в петък - 20.08.2010г.! Процедурата по подготвяне на превода е малко по-дълга, защото преди да се извърши реално той, трябва да бъдат подписани документите от всички отговорни лица: Ректора, Главния счетоводител, Главния финансист и Зам. главния счетоводител на СУ!

Комисията по европейските стипендии и награди на СУ "Св. Климент Охридски" се извинява за лекото забавяне от страна на Паричен салон на СУ!
Аватар
Advocate
Драскач
Специалност: Право

Мнение от Advocate »

Колега , ако това му се казва леко забавяне , мога само да си представя "тежко" забавяне.Другите уни-та , как така успяха ,а при нас за по един подпис се бави цялата процедура ?!Каква е разликата между началото на месеца и 20-то число?!Еле пък от 6-ти до 20-ти да се сложат 4 подписа ?! Или просто от паричния салон решиха ,че щом държавните ги превеждат на 20-ти число попринцип , може да направят същото и с тези пари?Реално са преведени на 6-ти (петък) , до 20-ти са 14 дена , от тях изваждаме 4 неработни = 10 дена.Е няма такъв човек ,който да може да ме убеди ,че са нужни 10 дена за да се направят преводите.Това че не им се работи виж е друга тема.Че леля Пенка секретарката не може да пише на компютъра също е друга тема.Ама пък с такива пошли номера - изпратили сме запитване ; извинете ; незнам си какво е това пък мисля ,че дойде отгоре........
Salus populi suprema lex
teddyssom
В началото бе словото

Мнение от teddyssom »

Чисто за лично ползване по-рано се бях замислял, че е по-правилно да се каже "моля за извинение", отколкото "извинявам се", защото правото да прости грешката би трябвало да е на ощетения, а не на този, който я е извършил. Сам да се извиняваш, когато прецениш, е малко лицемерно, смятам.
Браво за действието и благодаря за информацията! Радвам се, че в последните месеци СС работи по-адекватно и ефективно.
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Не е леля Пенка, а просто другите университети имат по 1200-1400 класирани студенти, а ние имаме 1800 близо! Това са списъци, които се разпечатват и се носят от стая в стая, иначе технологично от 10 до 12.08.2010 Паричен салон са били готови! Днес е получен и последния подпис! Вече всичко е подготвено - утре ще заредят плащането в ПИБ и в петък преди обед ще са по-сметките ни!

А утре ще изплащат еднократни помощи, стипендии на докторанти и майки с деца!
Аватар
og_i_gog
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от og_i_gog »

има пари! :bounce:
between
В началото бе словото

Мнение от between »

og_i_gog написа:има пари! :bounce:

ЕЕЕЕЕ изпревари ме! Наистина са ги превели, най-накрая :cheers:
jiijiinka
В началото бе словото

Мнение от jiijiinka »

Да, но май наградите не са ги превели още. Ако на някой му бъде преведена наградата, да каже.
kacni
В началото бе словото
Специалност: астрофизика
Курс: четвърти

Мнение от kacni »

Награди все още няма...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”