Уличните кучета?
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
- Курс: втори
Re: Уличните кучета?
Наложително, имаш предвид, вече да е направило белята?FightForFreedom написа: Което куче е наложително да бъде приспано, ще бъде приспано. Какво повече искате? Да се разреши хората да излязат по улиците и да изкормят всички животни ли? Няма да стане.
Сори, но аз съм за превантивните мерки. Който иска кварталните псета да бъдат защитавани и отглеждани, да си ги взема у тях и толкова. И да си ги разхожда с намордник и яко хванати с верига ежедневно. Останалото е дивотия.
Някой да учреди дружество за защита на хлебарките? И да се наеме да им чупи хляб? Иначе няма да е достатъчно самоотвержено...
noli me tangere
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Да попитам аз софиянци:
В Бургас малкото бездомни кучета, които имаме, са маркирани с някакво жълто нещо на ухото.
В София обаче не забелязвам подобни неща, как тогава се маркират тук?
В Бургас малкото бездомни кучета, които имаме, са маркирани с някакво жълто нещо на ухото.
отрязваме им по крак
Иначе сериозно.. мисля че и тук им слагат подобна дивотийка.. поне аз съм виждал тук-там
Иначе сериозно.. мисля че и тук им слагат подобна дивотийка.. поне аз съм виждал тук-там
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Слага им се каишка по принцип - синя или червена, но от какво точно зависи цветът, дали от пола на кучето или от това дали е кастрирано, не знам.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Да де, ама номерът е, че много малка част от софийските бездомни кучета имат каишки/маркировки, което ще рече, че много малко от тях са кастрирани и обезпаразитени. Някой има ли повече информация как е решен проблемът в други големи градове? Като Бургас и Варна например?
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
В Пловдив няма. Изтребиха ги по нареждане на кмета. 
Взеха пример от Атина и Солун, къдета за олимпиадата се справиха с проблема по същия начин.
Взеха пример от Атина и Солун, къдета за олимпиадата се справиха с проблема по същия начин.
Into the endless we ride... 
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
В Бургас има съвсем съвсем малко, наскоро се навъдиха няколко индивида, но мисля че всички са маркирани.
При Варненци мисля е пълно!
При Варненци мисля е пълно!
- FightForFreedom
- Паисий
Най-лесно приказват за смърт хора, които не са държали в ръцете си умиращ приятел. И си говорят като че ли се взема решение дали трябва да се носят униформи в училище. Същите хора, които тук подкрепят смъртта, в реалния живот, ако й видят лицето, сами нямам да приличат на себе си. И сега нищо чудно някой да тръгне да разправя "аз що нещо съм преживял" - то който е преживял хич даже не иска и да споменава, защото това е последното нещо, което човек би искал да си спомня. А нека всеки си представи, че той сам има правото да вземе решението дали да умре той или двайсет хиляди кучета, които има шанса да гледа как умират заради него. Наистина ли осъзнават всички за какво става върпос тук? Аз, ако умирах от глад, нямаше да убия собственото си куче, за да го изям, защото ми е ПРИЯТЕЛ. Не можеш да убиеш животното, което си хранил и гледал години наред. Косвено, ние храним и уличните кучета, а някои от нас - директно. Не се съмнявайте, че има привързаност. Много хора в тази държава намират утеха в това, че са живи същества и им е безкрайно приятно да бъдат заобиколени от такива.
Само на един вид хора бих простил, ако раздават смъртни присъди с лека ръка - онези, които могат да връщат мъртвите към живота. Хората трябва да не се самозабравят, да помнят какво могат и какво не могат и колко им е крехък животът. И аз съм фен на положителното мислене, но то се стимулира не с "аз съм велик", а с "аз съм малка и почти незабележима частица от нещо безкрайно величествено" (кучетата също).
Също трябва да споменем, че дори да избием всички улични кучета, то ухапванията и смъртта, причинена от кучета надали ще намалее драстично. Който следи статистиките, знае че нещата не отиват на добре по отношение на кучетата, защото няма достатъчно ефективно прилагане на законите, а наказанията за нарушителите се прилагат във възможно най-лек вариант.
Само на един вид хора бих простил, ако раздават смъртни присъди с лека ръка - онези, които могат да връщат мъртвите към живота. Хората трябва да не се самозабравят, да помнят какво могат и какво не могат и колко им е крехък животът. И аз съм фен на положителното мислене, но то се стимулира не с "аз съм велик", а с "аз съм малка и почти незабележима частица от нещо безкрайно величествено" (кучетата също).
Също трябва да споменем, че дори да избием всички улични кучета, то ухапванията и смъртта, причинена от кучета надали ще намалее драстично. Който следи статистиките, знае че нещата не отиват на добре по отношение на кучетата, защото няма достатъчно ефективно прилагане на законите, а наказанията за нарушителите се прилагат във възможно най-лек вариант.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- сър Прах
- Пишете, о, братя
- Адрес в галерията на СУ: night_rain13
Много малоумна анкета О.о От кога хората станаха всемогъщи, богове, които с лека ръка си позволяват да раздават смъртни присъди? И от кога човешкият живот стана по-висш от всеки друг? Сериозно питам. Не раздаваме смъртни присъди на убийци, не кастрираме изнасилвачи и педофили... те да не би да са по-малкото зло? Не разбирам защо трябва да се отнасяме с кучетата така... наистина не разбирам. И те са живи същества. Как може да степенувате важността на нечии живот, откъде тоя егоцентризъм О.о Мен сърцето ме боли в тъмното, когато без да искам настъпя някой охлюв...
Аз лично нямам проблем с бездомните кучета *ха!*. В що-годе нормалните страни също нямат, имат си приюти ^^
Аз лично нямам проблем с бездомните кучета *ха!*. В що-годе нормалните страни също нямат, имат си приюти ^^
I have seen the truth and it makes no sense...
- ЕгасиКостов
- Да живей словото
- Специалност: Английска Филология
От доста време са всемогъщи хората
Дали от времето на Айнщайн, изобретяването на барута или от преди това - може да се поспори
Впрочем приспиването, като мярка след нападение на животно срещу човек, съществува отдавна
Тук дискусията е за превантивни действия
А относно важността на човешкия живот, нека те попитам нещо
Хипотетична ситуация - вълк и човек са в смъртна опасност. Ти можеш да спасиш единия, кой ще бъде?
Дали от времето на Айнщайн, изобретяването на барута или от преди това - може да се поспори
Впрочем приспиването, като мярка след нападение на животно срещу човек, съществува отдавна
Тук дискусията е за превантивни действия
А относно важността на човешкия живот, нека те попитам нещо
Хипотетична ситуация - вълк и човек са в смъртна опасност. Ти можеш да спасиш единия, кой ще бъде?
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
- сър Прах
- Пишете, о, братя
- Адрес в галерията на СУ: night_rain13
Ъъъ... не знам? Що за въпрос? Може ли да хвърлям чоп?
Всемогъщи не сме... като се огледа човек му става ясно, че има какво още да се желае в тази насока.
Иначе не мисля, че кучетата трябва да се третират по-зле от престъпниците... животът си е живот... Няма смисъл да се спори с мен, аз съм безнадеждна ^^
Всемогъщи не сме... като се огледа човек му става ясно, че има какво още да се желае в тази насока.
Иначе не мисля, че кучетата трябва да се третират по-зле от престъпниците... животът си е живот... Няма смисъл да се спори с мен, аз съм безнадеждна ^^
I have seen the truth and it makes no sense...
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Учените спорят по въпроса, но 12000 години е разумно предположение.Много малоумна анкета О.о От кога хората станаха всемогъщи, богове, които с лека ръка си позволяват да раздават смъртни присъди?
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
За да не ви е страх от уличните кучета си хванете гадже-виетнамка !!!
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
- Курс: друг
Не убивайте кучетата. Кастрирайте ги, глобете тези, които ги крият по апартаментите си, когато дойдат хората да ги кастрират, но не ги убивайте.
Хората са богове, казвате? Без първите питомни кучета никога нямаше да станем "богове"
, но това е друга тема.
Хората са богове, казвате? Без първите питомни кучета никога нямаше да станем "богове"