ПСИХОЛОГИЯ
Модератор: Плазмодий
- Jelena
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: ПСИХОЛОГИЯ
В ректората - демек главната сграда на СУ и на 4-ти км в 4-ти блок. Понякога се налага за 15 мин. да се телепортираме от едното на другото мястоWinniе_ написа:Един въпрос-къде се провеждат лекциите на специалност Психология?
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Последните мнения са изтрити.
Кандидат-студентите да ходят в КСК раздела!!
Тва е темата за психологията ---> http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 99&start=0
Кандидат-студентите да ходят в КСК раздела!!
Тва е темата за психологията ---> http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 99&start=0

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
sunsetofdreams
- В началото бе словото
Въпрос: ако учиш Психология, каква втора специалност можеш да запишеш? Нещо сходно или...?
Изобщо някъде да е обяснено по-конкретно как стоят нещата с втората спциеалност?
Изобщо някъде да е обяснено по-конкретно как стоят нещата с втората спциеалност?
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Обяснено е на моето ЛСsunsetofdreams написа:Въпрос: ако учиш Психология, каква втора специалност можеш да запишеш? Нещо сходно или...?![]()
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Още един въпрос: Признава ли се бакалавърската степен по психология, взета от СУ в чужбина (САЩ)?
-
Мили
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
А и аз имам въпросче... ако може...!?
По всякакви изчисления балът ми е 26.755 (ако балообразуващите оценки наистина са от матурата по бел.. и диплома чужд език) А и съм момиче.. имам ли шанс за психология?и ако мииналата година е бил минималният бал 25.93 това и за момичета и за момчета ли е прага... и някои знае ли колко са местата точно
мерси предварително!
чакаммм съвети...
-
Мили
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
О И ТОВА искам да попитам.. :Д:Дsunsetofdreams написа:Въпрос: ако учиш Психология, каква втора специалност можеш да запишеш? Нещо сходно или...?![]()
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Плазмодий написа:Обяснено е на моето ЛСsunsetofdreams написа:Въпрос: ако учиш Психология, каква втора специалност можеш да запишеш? Нещо сходно или...?![]()
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Мили написа:А и аз имам въпросче... ако може...!?По всякакви изчисления балът ми е 26.755 (ако балообразуващите оценки наистина са от матурата по бел.. и диплома чужд език) А и съм момиче.. имам ли шанс за психология?и ако мииналата година е бил минималният бал 25.93 това и за момичета и за момчета ли е прага... и някои знае ли колко са местата точно
мерси предварително!
чакаммм съвети...
За момичета минималния беше около 27.. и нещо, не си спомням точно и моят бал е толкова , заради оценките от матурите .. не знам дали ще ти стигне, не се знае накъде ще тръгнат баловете, за първа година , както знаеш, е с оценката от матурата и не мога да предположа какво ще се случи .. Успех
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Страшно много се обърках вече, за това питам направо вас, хората минали по този път
За тази специалност може ли да се кандидатства с Философия, без значение дали изпит или матура?
В сайта не пише, че Психологията е една от специалностите, в които се влиза с Философия, но една позната е приета на второ класиране с матура по Философски цикъл и това е доста объркващо. Всички казват, че е изключително трудно да се изкара достатъчно висока оценка при кандидатстване с език, което е още повече срива надеждите... Та, помагайте
За тази специалност може ли да се кандидатства с Философия, без значение дали изпит или матура?
В сайта не пише, че Психологията е една от специалностите, в които се влиза с Философия, но една позната е приета на второ класиране с матура по Философски цикъл и това е доста объркващо. Всички казват, че е изключително трудно да се изкара достатъчно висока оценка при кандидатстване с език, което е още повече срива надеждите... Та, помагайте
Матурата по Философски цикъл не е вход за специалност Психология...
Ето, погледни отново - http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... sihologiya Странно наистина... Не знам твоята приятелка с какви оценки е влязла, но дори и трите балообразуващи да са били шестици, максималният бал не би могъл да бъде повече от 27... А минималният бал на второ класиране за Психология е 27.15.
Високата оценка на изпит по език съвсем не е химерична. С труд и, разбира се, известна доза късмет нещата се случват. : )
Високата оценка на изпит по език съвсем не е химерична. С труд и, разбира се, известна доза късмет нещата се случват. : )
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Точно така

Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Здравейте и от мен. Като всеки неориантиран човек имам въпросче-две...или повече.
Можете ли да разясните какъв е формата на изпита, с каква трудност е долу-горе(сровнено с олимпиадите?) ? Има ли издадени от СУ книжки с предишни изпити? Има ли в интернет публикувани примерни/предишни изпити (ако да- дайте линк моля)?
Колко човека се приемат в специалността и това,че се прехвърлят хора от други специалности, намаля ли шансовете ми да бъда приет? Ако се прехвърляш от друга специалност на ФФ(например социология) имаш ли преравнителни изпити или нещо подобно?
В СУ има ли възможност да учиш в друга страна по програма "Еразъм"?
Каква магистратура ще си изберете/бихте си избрали/ сте си избрали? Споделете възможни бъдещи реализации? Има ли в България възможност за извършване на чисто теоритична дейност след завършването(заплатено, а не в свободното си време
)?
Това ми бяха двете...или повечко въпросчета
. От разговорите във форума съдя, че ще ми отговорите, затова благодаря предварително. 
Можете ли да разясните какъв е формата на изпита, с каква трудност е долу-горе(сровнено с олимпиадите?) ? Има ли издадени от СУ книжки с предишни изпити? Има ли в интернет публикувани примерни/предишни изпити (ако да- дайте линк моля)?
Колко човека се приемат в специалността и това,че се прехвърлят хора от други специалности, намаля ли шансовете ми да бъда приет? Ако се прехвърляш от друга специалност на ФФ(например социология) имаш ли преравнителни изпити или нещо подобно?
Каква магистратура ще си изберете/бихте си избрали/ сте си избрали? Споделете възможни бъдещи реализации? Има ли в България възможност за извършване на чисто теоритична дейност след завършването(заплатено, а не в свободното си време
Това ми бяха двете...или повечко въпросчета
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Каквото успях направих и помогнах. Надявам се да не съм те подвела нещо.Al_Pepone написа:Здравейте и от мен. Като всеки неориантиран човек имам въпросче-две...или повече.
1. С какъв изпит ще се явяваш за прием? Литература? Английски?Немски? Друг чужд език?
Сега ако е с литература, което подозирам , заповядай линк с темите, които са се падали : http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 33&start=0 Тук са до 2007, 2008 се падна Смирненски на предварителния и Дебелянов на редовния а 2009 Гео Милев на предварителния и пак Дебелянов на редовния (точните заглавия на темите не помня)
Форматът е точно в това да развиеш тема (ако става въпрос за литературата). Продължителност на изпита беше 4 часа. Трудност- голяма, неопределяема и зависи изцяло от подготовката ти, старанието , което полагаш, за да научиш темата си. относно изпита по език, мисля ,че включваше основните компоненти на всеки изпит по чужд език:Reading, Writing Use of english и прочия... За мен там трудността е по-голяма, ама всеки с предпочитанията си.
1. 70 са местата. 45 момичета и 25 момчета. Не, не би трябвало това, че някой се прехвърлят след първата година да намали шансовете ти, защото те се приемат по друг начин и критерии. Сега аз също съм се интересувала за приравнителни и прехвърляне , но при мен въпроса ми е за друга специалност. Ще ти кажа какво ми казаха на мен, надявам се това да е така и за тази специалност. Аз искам да се прехвърля от Българска филология в Книгоиздаване след първата година. Отговориха ми така: Трябва ти положително взет изпит по специалността (3,00 и нагоре и респективно за теб успешно положен по Литература, английски и изяснихме там нещата) .. След което ти трябва висок успех след края на първата година.Мисля, че беше 5,00 , за твоята специалност мисля, че даже 5,50 (не съм сигурна) . Но успееш ли да се прехвърлиш (без приравнителни, както ти стана ясно) годината , която си изкарал по другата спеиалност (социология в твоя пример) не се зачита
Има.
Каква магистратура ще си изберете/бихте си избрали/ сте си избрали?
Затова питаш по-горен курс от тази специалност![]()
Споделете възможни бъдещи реализации? Има ли в България възможност за извършване на чисто теоритична дейност след завършването(заплатено, а не в свободното си време![]()
)?
Тук отговорът е прост. Както си го направиш.
Това ми бяха двете...или повечко въпросчета. От разговорите във форума съдя, че ще ми отговорите, затова благодаря предварително.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости