Демография, част 4: Религиозна структура

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аз съм:

Православен християнин
15
50%
Католик
0
Няма гласували
Протестант към лутеранската църква
0
Няма гласували
Протестант към калвинистката църква
0
Няма гласували
Друг протестант
0
Няма гласували
Адвентист, Евангелист, друга секта
0
Няма гласували
Мюсюлманин
0
Няма гласували
Мохамеданин
0
Няма гласували
Ислямист
0
Няма гласували
шиит
0
Няма гласували
сунит
0
Няма гласували
моджехидин
1
3%
друг резняк
0
Няма гласували
Будист - китаец, японец,...
0
Няма гласували
Хиндуист
0
Няма гласували
вярващ в индиански религии
0
Няма гласували
вярващ в африкански религии
0
Няма гласували
вярващ в религиите от островите на Океания
0
Няма гласували
Атеист
9
30%
вярващ в мой бог и религия
5
17%

Общо гласове: 30

Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

или си християнин или не, не може "аз съм християнин ама без да вярвам в половината неща"

все едно да си математик ама да си чувал само за четни числа и да отричаш нечетните!

В рационалното множество особено! Щото в ирационалното отричай каквот' си щеш...оттук следва че ако отричаш част от религията тя е ирационална, доказахме нашата теза,
2 случай, не отричаш религията, защото е рационална, противоречиш си сам и гориш, сорка илияне, сам доказа че християнството или е измислица която всеки си вярва по своему, или че не си истински християнин!
Изображение

Изображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Berserker написа:или си християнин или не, не може "аз съм християнин ама без да вярвам в половината неща"
е що да не може, това вече пък ми се струва супер глупаво... много ясно, че няма да вярвям сляпо в глупостите от Библията, достатъчно интелигентна и "възрастна" :lol: съм вече за да правя разлика между измислица и реалност. но това не ми пречи да виждам рационалното в религията и да откривам смисъл да вярвам... в каквото и да е :lol: 8).

преди време ни бяха дали да пишем есе върху една мисъл на Толстой - "Ако няма Бог, то той трябва да бъде измислен". според мен е казано много добре - човекът просто така е устроен, той има нужда да вярва, да се надява, ако щеш да обвинява по-висша сила за нещата които му се случват... и факт е, че до едно известно време, особено когато си млад и доста идеалист, може да вярваш, че си всемогъщ и всесилен, и че всичко зависи от теб и че точно ти си човекът, който ще промени света, но колкото повече време минава, колкото повече shit happens, толкова повече осъзнаваш колко малък и нищожен си всъщност, колко малко зависи от теб, и как просто трябва да си щастлив, че си жив и здрав, както и хората около теб, защото това е единственото, което има значение, и единственото, което не зависи от теб...

а има и една друга страна - религията има, поне както аз го виждам, и функцията да ни донесе душевно равновесие, да ни направи малко по-добри, нещо което много често забравяме, увлечени от работа и егоизъм. освен това винаги остават неща в света, които човекът с цялото си високомерие и упоритост не успява да обясни, и просто единствения начин е да ги възприеме за даденост без да търси логична причина и обяснение. в крайна сметка религията затова е религия, а не наука - защото не изисква разбиране, знания, и т.н., а е просто вяра...

п.п. сега се сещам и за още една мисъл, на Блез Паскал мисля, че беше - "Първо – или Бог съществува, или не. Второ – аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случая, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото риска е минимален."... Да речем, че това е един от рисковете, които не смятам, че си заслужава да поема :wink: :lol: 8)
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър

Мнение от Berserker »

за да отсеете глупостта от истинското прекроявате предстваите, т.е. ствате сектанти. Или вярвате в което ви се казва, или сте схизматици. И ако в религията ви има измислици...как разбирате къде свършват? Къща с пясъчни основи е осъдена да рухне.

Колкото за душевното равновесие, и японските бойни изкуства проповядват същото, ствайте джудоки и каратеки или шао-линци бре!

Важното е друго - и почна от друго - Илиян каза че е тъпо да сме атеисти:
за нас пък е тъпо да вярваме в измислици премислици!
Илиян щял да ни наблюдава! Не може да ни наблюдава човек който не вярва в себе си а търси упование в старец, уж лежащ из облаците!

Всеки сам си живее живота, всеки сам постига всичко! Ако има бог, то той е във всеки от нас, и се казва душа!

Когато вярвам в себе си вярвам в сремежа към съвършеното, а когато вярвате че богчо ще ви поднесе всичко на тепсия вие отричате изконната човешка природа: да върви напред!

Религията е отживелица през 21 век!
Изображение

Изображение
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

nrggirl написа:е що да не може, това вече пък ми се струва супер глупаво... много ясно, че няма да вярвям сляпо в глупостите от Библията, достатъчно интелигентна и "възрастна" :lol: съм вече за да правя разлика между измислица и реалност. но това не ми пречи да виждам рационалното в религията и да откривам смисъл да вярвам... в каквото и да е :lol: 8)
Ели, така си е :thumbright:
Краси, като си атеист, Св. Климент Охридски за теб каква личност е? :P
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър

Мнение от Berserker »

културен деец, защо? има неоспорим принос в развитието на книжнината, но това не е следствие на божествена намеса.

нито е следствие на християнството, арабите също са били нпред в науката до откриването на барута, а за Китайската наука няма да споменавам, а те не са били хич християни, повярвай ми
Изображение

Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

kokteil_molotow написа:
т.е. бог е извънземен или човек от бъдещето,
а както знаем много добре, Краси, скоро извънземните ше направят посолства тук, така че ще можем спокойно да зачеваме :lol:
kokteil_molotow написа: ispired by О. Борисов, мпп
Абе знаех си аз, че трябва да ходя по-често на лекции - глей какви забавни работи изпускам :lol:
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

изпусна.много изпусна .но е късно вече ( 12 и 31 часа)
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”