1. завещанията - тях си ги има, но преференциално се дава част на роднините, брака прави хората роднини, а съжителството - не. Затова и преди да се даде на приятелката на умрелия, ще се пробва да се даде на всичките му възможни живи роднини. Па той нека си има завещание...atanas_tsankov написа:- Наследник си му, ако така е решил, има си завещания за тази работа.
- За второто съм съгласен, но то само доказва, че бракът е за да улеснява живота на децата (издръжката)
- Бабата и дядото - може и така да е, но това е един от бонусите, които държавата дава на женени двойки (за това, че са се оженили, дори да не са имали деца, тези бездетни бракове са толкова малко, че по-добре да се дава на 5% незаслужили, отколкото да се лишат от бонуси 95% заслужили хора, които са дали деца на държавата )
- Имуществото - да, аз го коментирах вече
Държавата е на изгода хора, които не искат деца, или не са сигурни дали искат, да се женят. Защото като са женени (дори с малко) се повишава шанса да заченат случайно![]()
Но това не важи за гейовете, очевидно
Знам, че казах, че според мен е безсмислено хора, които не искат деца, да се женят, независимо от ориентацията им, това не е противоречие в думите ми, аз не го смятам за правилно, държавата не го спира... Дали защото не е възможно да се регламентира брак, само ако са планирани деца, дали заради причината, която казах по-горе.... Не се знае.
2. децата са измислени преди брака, няма как брака да е измислен с цел да има деца....
3. въпроса за тези бонуси, не е дали щото имат деца, а дали са обвързани юридически. мнозина се женят с цел финансова изгода, легална и нелегална вкл.
4. държавата не е на изгода да има повече нежелани деца, отколкото планирани. Щото ако те задължат да имаш дете, е адското престъпление. Ако женените не искат да имат дете, шанса да имат е колкото гей-двойка да зачене - семейството просто ще си абортира зародиша и ше си гледа кефа...
5. Като юрист ти казвам, че е възможно да се регламентира - поправка на 2-3 думички в семейния кодекс и ОПА - вече е възможно. Тва дали ше имат деца, дали ше са наследници, дали ше си осиновяват - тва са маловажни неща, пред Любовта между двама души. В миналото тя е била водещата при браковете, е, освен при оредените... А сега е наравно с финансовата изгода и стабилност, при брак. Причината хомо-сексуалните да искат брак, очевидно не е за да имат деца един от друг, а заради другите неща, бих казал - заради истинските неща, които брака дава. Децата и без тва не са на почит в България...