Ако изкарването на пари за теб е нещо скучно, може би трябва да си промениш малко нагласата, много хора се забавляват с правенето на пари. И кой е казал, че това е единдтвената цел на човека днес? Ти няма ли да имаш семейство? Да се забавляваш/да пътуваш/да си купиш кола/да водиш социален живот? Ще ти кажа, че в миналаот повечето хора са правели основно три неща през живота си - раждали са деца, копали са на ръка 50-те декара ниви, с които после да ги прехранват и са ходили на безмислени кръвопролитни войни, аз не виждам никва идилия...atanas_tsankov написа:Но те не са осъзнавали какво е да живееш, като единствената ти цел е да изкарваш пари някой ден. Младите хора искат да изкарват пари, старите хора имат пари, но искат да са млади. След това умираш и не си оставил никаква следа след себе си.
Какво ви натъжи днес?, номер 8
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Какво ви натъжи днес?, номер 8
уау .. не бях виждал подобно количество глупости на 1 място от последния чаршаф на фффatanas_tsankov написа:...
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Прави сте, че го казах по твърде мелодраматичен начин. Идеята ми беше, че сега имаме достатъчно ресурси и свобода, за да бъдем щастливи, без да се влияем от натрапваните от медиите "нужди". Светльо, говорех за мнозинството от хора, които не си харесват работата. Както и за мнозинството, които не правят нищо с времето си. Съгласен съм за семейството, но него винаги го е имало. Любовта, удовлетворенеито да възпитаваш децата си и да ги гледаш как се превръщат в зрели хора и тн. Случвало ли ти се е да учиш за изпит, много време, да ти е неприятно, да си мечтаеш за почивка, но като мине изпита осъзнаваш, че ти е скучно и почивката не е сладка ако няма труд.. Човечеството е в една безкрайна ваканция. Е, хубавото на сегашното време е, че ако намериш смисъл в нещо, ще имаш време да го правиш, няма да си зает с копане на нивата, войни и тн. Проблемът е, че повечето хора нямат такова нещо.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
atanas_tsankov написа:Натъжих се, че живея в 21ви век. Хората живеят толкова добре и имат толкова малко проблеми, че самото съществуване е безсмислено. Винаги в миналото хората са имали някаква цел, която да ги крепи и да им придава смисъл. Борба за свобода, борба за равенство, борба против неправдата, дори ако щете къртовски труд на полето за да си изкараш хляба. Пак е нещо жизненоважно, което да ти заема времето. Хората не са седяли по нощите да пишат глупости за смисъла на живота, като мен сега.
Имало е велики хора, които са вярвали в идеите си и са били готови да умрат за тях. А останалите са ги следвали също толкова опиянени от нуждата за промяна. Да, хората са живели по-зле материално и са мечтали да са като нас. Но те не са осъзнавали какво е да живееш, като единствената ти цел е да изкарваш пари някой ден. Младите хора искат да изкарват пари, старите хора имат пари, но искат да са млади. След това умираш и не си оставил никаква следа след себе си. Светът ще си е същия.
Сега хората намират смисъл или в изкарването на пари, или си създават някакви смешни проблеми, в които се филмират. Еди кой си вид насекоми е изчезнал... Не ползвайте найлонови торбички....Правят се организации за правата на животните, за горите, за въздуха... Сега внимаваме за всеки микроб, да не ни зарази с болест. Прегледи, ваксини, антибиотици, операции... Само и само да сме повече време на този свят. И какво правим с това време? Гледаме телевизия, работим като машини скучната си работа, лягаме да спим....Пълна пародия.
Поне хората да бяха по-щастливи сега. Но не са. Всички се оплакваме колко ни е зле, колко зле сме живели... Ние живеем по-добре от краля на Франция преди 300 години... Но понеже и всички около нас имат толкова, за разлика от него, се чувстваме бедни... Е това не е ли жалко. Искаме да станем богати, но ако това стане, осъзнаваме че дори това не ни прави щастливи... Това е най-лошото, което може да се случи. Да си богат. Тогава наистина нямаш цел в живота, поне на бедните целта им е да станат богати. И се почват отчаяни опити да бъдеш щастлив - огромни къщи, скъпи коли, красиви леки жени, наркотици.... Но пак не става.
Dust In The Wind
Този твой пост може да вдъхнови Паулу Коелю за "Вероника решава да умре 2"
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- atanas_tsankov
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Компютърни Науки
- Курс: първи
Хахах, чакай, чакай, това че не ми харесва устройството нa света не означава, че съм тръгнал да се депресирам или самоубивам 
А по темата - днеска на какво се натъжих... А, да - че ми е много дълга косата, тр да я подстрижа най-накрая
А по темата - днеска на какво се натъжих... А, да - че ми е много дълга косата, тр да я подстрижа най-накрая
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Да си болен.. в това време.. да те дере гърлото, носът да ти се сополяви и да пиеш врял чай по цял ден.. е това ме натъжи, да. Ехх.. 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Ужас!
Желая ти бързо оздравяване! Мен ми е голяма скука днес и не знам какво да правя, че да мине времето! 
-
People-can-FlY
- Пишете, о, братя
- Курс: друг
@atanas_tsankov

"Don't ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive, and then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Натъжих се, понеже си дадох сметка, че има вероятност днес да съм видяла за последно един познат. (освен ако не се засечем абсолютно случайно някъде, но макар и двамата да живеем в София, това ми се струва доста невъзможно). И като се има предвид, че съм само зрител на цялата ситуация (и пак ми е кофти), ми става още по-кофти заради хората, пряко засегнати от нея.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сънят ми. Ужасен, ужасен сън. Не искам такива сънища.
- сър Прах
- Пишете, о, братя
- Адрес в галерията на СУ: night_rain13
Един разказ... Най-добрият разказ... с най-безумната пунктуация...
" Само аз, цялото спокойствие във вселената и лъвовете в далечината с цялото злато по тях. Денем мечтаех за джипове, басейни и красавици, а нощем за Африка."
" Само аз, цялото спокойствие във вселената и лъвовете в далечината с цялото злато по тях. Денем мечтаех за джипове, басейни и красавици, а нощем за Африка."
I have seen the truth and it makes no sense...
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Порязах си пръстчето преди малко и не мога хубаво да пиша на клавиатурата, ама поне ще се оправя
Голям съм карък понякога... 
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Това, че вчерашният ден мина.. (просто беше многооо.. много хубав, пък така като стане нещо приятно и на следващия ден ме хваща лошото настроение
)
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Абе откога е толкова трудно да уредиш един прост оглед, да му се невиди :/
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пак ли пари искат?