Какво ви натъжи днес?, номер 8

Архив на всички останали категории.
Заключено
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Какво ви натъжи днес?, номер 8

Мнение от svetlio.varna »

atanas_tsankov написа:Но те не са осъзнавали какво е да живееш, като единствената ти цел е да изкарваш пари някой ден. Младите хора искат да изкарват пари, старите хора имат пари, но искат да са млади. След това умираш и не си оставил никаква следа след себе си.
Ако изкарването на пари за теб е нещо скучно, може би трябва да си промениш малко нагласата, много хора се забавляват с правенето на пари. И кой е казал, че това е единдтвената цел на човека днес? Ти няма ли да имаш семейство? Да се забавляваш/да пътуваш/да си купиш кола/да водиш социален живот? Ще ти кажа, че в миналаот повечето хора са правели основно три неща през живота си - раждали са деца, копали са на ръка 50-те декара ниви, с които после да ги прехранват и са ходили на безмислени кръвопролитни войни, аз не виждам никва идилия...
Facebook
Изображение
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

atanas_tsankov написа:...
уау .. не бях виждал подобно количество глупости на 1 място от последния чаршаф на ффф
Изображение
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки
Курс: първи

Мнение от atanas_tsankov »

Прави сте, че го казах по твърде мелодраматичен начин. Идеята ми беше, че сега имаме достатъчно ресурси и свобода, за да бъдем щастливи, без да се влияем от натрапваните от медиите "нужди". Светльо, говорех за мнозинството от хора, които не си харесват работата. Както и за мнозинството, които не правят нищо с времето си. Съгласен съм за семейството, но него винаги го е имало. Любовта, удовлетворенеито да възпитаваш децата си и да ги гледаш как се превръщат в зрели хора и тн. Случвало ли ти се е да учиш за изпит, много време, да ти е неприятно, да си мечтаеш за почивка, но като мине изпита осъзнаваш, че ти е скучно и почивката не е сладка ако няма труд.. Човечеството е в една безкрайна ваканция. Е, хубавото на сегашното време е, че ако намериш смисъл в нещо, ще имаш време да го правиш, няма да си зает с копане на нивата, войни и тн. Проблемът е, че повечето хора нямат такова нещо.
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

atanas_tsankov написа:Натъжих се, че живея в 21ви век. Хората живеят толкова добре и имат толкова малко проблеми, че самото съществуване е безсмислено. Винаги в миналото хората са имали някаква цел, която да ги крепи и да им придава смисъл. Борба за свобода, борба за равенство, борба против неправдата, дори ако щете къртовски труд на полето за да си изкараш хляба. Пак е нещо жизненоважно, което да ти заема времето. Хората не са седяли по нощите да пишат глупости за смисъла на живота, като мен сега.
Имало е велики хора, които са вярвали в идеите си и са били готови да умрат за тях. А останалите са ги следвали също толкова опиянени от нуждата за промяна. Да, хората са живели по-зле материално и са мечтали да са като нас. Но те не са осъзнавали какво е да живееш, като единствената ти цел е да изкарваш пари някой ден. Младите хора искат да изкарват пари, старите хора имат пари, но искат да са млади. След това умираш и не си оставил никаква следа след себе си. Светът ще си е същия.
Сега хората намират смисъл или в изкарването на пари, или си създават някакви смешни проблеми, в които се филмират. Еди кой си вид насекоми е изчезнал... Не ползвайте найлонови торбички....Правят се организации за правата на животните, за горите, за въздуха... Сега внимаваме за всеки микроб, да не ни зарази с болест. Прегледи, ваксини, антибиотици, операции... Само и само да сме повече време на този свят. И какво правим с това време? Гледаме телевизия, работим като машини скучната си работа, лягаме да спим....Пълна пародия.
Поне хората да бяха по-щастливи сега. Но не са. Всички се оплакваме колко ни е зле, колко зле сме живели... Ние живеем по-добре от краля на Франция преди 300 години... Но понеже и всички около нас имат толкова, за разлика от него, се чувстваме бедни... Е това не е ли жалко. Искаме да станем богати, но ако това стане, осъзнаваме че дори това не ни прави щастливи... Това е най-лошото, което може да се случи. Да си богат. Тогава наистина нямаш цел в живота, поне на бедните целта им е да станат богати. И се почват отчаяни опити да бъдеш щастлив - огромни къщи, скъпи коли, красиви леки жени, наркотици.... Но пак не става.

Dust In The Wind

Този твой пост може да вдъхнови Паулу Коелю за "Вероника решава да умре 2" :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки
Курс: първи

Мнение от atanas_tsankov »

Хахах, чакай, чакай, това че не ми харесва устройството нa света не означава, че съм тръгнал да се депресирам или самоубивам :mrgreen:

А по темата - днеска на какво се натъжих... А, да - че ми е много дълга косата, тр да я подстрижа най-накрая
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Да си болен.. в това време.. да те дере гърлото, носът да ти се сополяви и да пиеш врял чай по цял ден.. е това ме натъжи, да. Ехх.. :JC_shakehead:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Ужас! :( Желая ти бързо оздравяване! Мен ми е голяма скука днес и не знам какво да правя, че да мине времето! :bounce:
People-can-FlY
Пишете, о, братя
Курс: друг

Мнение от People-can-FlY »

@atanas_tsankov
"Don't ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive, and then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive."
:salute: :salute: :salute:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Натъжих се, понеже си дадох сметка, че има вероятност днес да съм видяла за последно един познат. (освен ако не се засечем абсолютно случайно някъде, но макар и двамата да живеем в София, това ми се струва доста невъзможно). И като се има предвид, че съм само зрител на цялата ситуация (и пак ми е кофти), ми става още по-кофти заради хората, пряко засегнати от нея.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Сънят ми. Ужасен, ужасен сън. Не искам такива сънища.
Аватар
сър Прах
Пишете, о, братя

Мнение от сър Прах »

Един разказ... Най-добрият разказ... с най-безумната пунктуация...
" Само аз, цялото спокойствие във вселената и лъвовете в далечината с цялото злато по тях. Денем мечтаех за джипове, басейни и красавици, а нощем за Африка."
I have seen the truth and it makes no sense...
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Порязах си пръстчето преди малко и не мога хубаво да пиша на клавиатурата, ама поне ще се оправя :mrgreen: Голям съм карък понякога... :lol:
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

Това, че вчерашният ден мина.. (просто беше многооо.. много хубав, пък така като стане нещо приятно и на следващия ден ме хваща лошото настроение :lol: :| )
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Абе откога е толкова трудно да уредиш един прост оглед, да му се невиди :/
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Пак ли пари искат?
Заключено

Обратно към “Други”