Абсурд в жилищната кооперация

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Абсурд в жилищната кооперация

Мнение от Etiainen »

Бтв - форумът има вградена опция за превключване на кирилица :flower:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Зависи кой интернет браузър използва. Експлорърът трябва да бъде пуснат в compatability mode (за някоя от по-старите версии мисля), за да излезе кирилизатора. И т.н.

P.S. Не забравяй да си кирилизираш мнението, когато си оправиш уиндоуса. По принцип аз вървя и го правя, но в случая ми е твърде дълго писанието и не ми се занимава.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Nasko_tkd
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Nasko_tkd »

Колегата, който каза, че ще бъде трудно да се справиш с проблема чрез съда и с помощтта на полицията, според мен е прав - наистина е трудно за доказване и освен това в закона няма ясно уточнение за децибелите.
Съветът ми е практичен - пробвай да си звукоизолираш апартамента (за мен преместването от родният дом, в който си израснал не е приемливо). Лошото е, че с такива социопати не се излиза на глава. За лично усещане за справедливост може да им правиш гадости от типа да вдигаш ти шум на тях, да им издереш колата, ако имат, ей такива работи. И аз съм имал подобни проблеми, но засега в това наше общество са почти невъзможни за решаване. Дано успееш да се справиш с проблема.
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

ЗАКОН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ
В сила от 01.05.2009 г.
...
Чл. 55. (1) Собственик или обитател в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, който не изпълни задължение по този закон, се наказва с глоба от 20 до 100 лв., когато е физическо лице, или с имуществена санкция от 150 до 350 лв., когато е юридическо лице.

(2) Собственик или обитател в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, който наруши правилата за вътрешния ред в етажната собственост и създаде безпокойство, по-голямо от обичайното, за другите собственици и обитатели, се наказва с глоба от 50 до 150 лв., когато е физическо лице, или с имуществена санкция от 200 до 500 лв., когато е юридическо лице.

Чл. 57. (1) Установяването на нарушенията се описва в протокол, съставен от управителния съвет. Когато в етажната собственост няма избран управителен съвет, протоколът се съставя от управителя и двама собственици, определени с решение на общото събрание. Констативният протокол съдържа данни за лицето, извършило нарушението, описание, време и дата на извършеното нарушение.

(3) Констативният протокол се съставя в три еднообразни екземпляра, по един за председателя на управителния съвет (управителя), нарушителя и общинската или районната администрация. След съставянето на протокола председателят на управителния съвет (управителят) незабавно го предоставя на общинската или районната администрация.

(4) Актът за установяване на нарушението се издава от общинската или районната администрация, а наказателното постановление се издава от кмета на общината или района или от оправомощено от него длъжностно лице.

(5) Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Това са нещата за които мога да се сетя засега.Има и това от НК:
Чл. 325. (1) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

Но по този член трудно ще минат работите.Тия трябва да шумят така, че целият блок и съседните да ги чуват.А случаят май не е такъв.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”