Пародия !?!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Armin^^
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: четвърти
Re: Пародия !?!
Ти кого предпочиташ да те лекува? Някой, който не е влезнал за 0.24 стотни или някой, който тази сутрин е станал и си е казал: "Утре ще се запиша медицина, 'бал съм му майката.."?

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Не можа да приемат Медицина с оценка под 5, пък ако ще и половин стотна да не ти достига.
Досегашните ми впечатления са от средното образование, но не ми се вярва висшето да е цвете.george.merlin написа:...НИЕ сме образователната система...
Та за средното - за това, че този застанал пред учениците хал-хабер си няма защо е там, сигурно пак е по тяхна вина, нали? Как искат от подрастващ (някой, за който дори и подсъзнателно примерът и авторитетът имат някакво значение и то не маловажно) да учи каквото и да е при "преподавател", който:
а) не му пука какво ще научат "келешите";
б) вони на водка и е леко неадекватен;
в) четете си урока сами, аз отивам еди-къде си...или просто
г) е съвсем неспособен да въдвори ред;
а най-любимият ми вариант е д) 6 за любимците, 5-4 за останалите, а на по-омразните им се стъжнява живота, ако ще и да изядат учебника от кора до кора (да не говорим пък за заплахите, че няма да завършим средно). Трябва ли да продължавам с картинката?
И пак сме виновни ние, дето не учим. Да не говорим пък за нещо повече от що-годе нормално преподаден урок. А можеш ли и по-нататък в образованието си да учиш системно, ако нямаш изградени такива навици?
Колкото до останалото - Светльо вече го е написал.
- dataghost
- Да живей словото
- Специалност: КН
- Курс: втори
Момичето проплакало, че богатите са привилигеровани в отношение на обучението - реално погледнато, някой който знае по-малко от нея и заслужава по-малко от нея да влезе, ще влезе.
Нечестно ли е спроед нея? Нечестно е. Всякакви бройки, мройки, простотии хвърлете настрана и вижте голямата картина - тя не влиза, а някой който не заслужава и не е по-добър от нея влиза. Simple as that... доколкото аз го разбирам де.
Само че не и е виновен никой от СУ, при положение че доколкото разбирам платеният прием НЕ заема от местата на обикновените студенти. Не било честно с пари да се влиза?! Не били при еднакви условия поставени кандидатите ?! Ами да, така е, но просто this is the world we live in, дето се пееше в една песен. По-добре да свиква с подобни неща.
Нечестно ли е спроед нея? Нечестно е. Всякакви бройки, мройки, простотии хвърлете настрана и вижте голямата картина - тя не влиза, а някой който не заслужава и не е по-добър от нея влиза. Simple as that... доколкото аз го разбирам де.
Само че не и е виновен никой от СУ, при положение че доколкото разбирам платеният прием НЕ заема от местата на обикновените студенти. Не било честно с пари да се влиза?! Не били при еднакви условия поставени кандидатите ?! Ами да, така е, но просто this is the world we live in, дето се пееше в една песен. По-добре да свиква с подобни неща.
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Добре, Кат, посочваш ми частен случай при това от средното образование. Учители има всякакви. За тях е отговорен директорът на съответното училище, не учениците. Съжалявам, че ти се е случило да имаш такива учители. Аз пък имах предимно отговорни учители. Ама не за това става въпрос. Тук става въпрос за висшето образование, когато учещите са зрели хора. Докато в 12 клас още минаваме за тийнейджъри, когато си на 20 години, примерно, вече няма как да се оправдаваш с това. Вече няма как да се крием от отговорността.
Относно навиците - станалото в средното, станало. И на мен ми се искаше да уча немски, ама позволявах на съучениците ми да се гримират в час, да пеят в час, да се изнасилват и подобни. Нищо не им казах и сега не знам немски език, а в дипломата имам 5. Всеки индивид е зависим от околните толкова, колкото той самия позволи. Не са ти изградили навици да учиш системно - ОК! Ти искаш ли да можеш да учиш системно? Ако искаш, сядаш и учиш системно. Проявяваш воля, характер, амбиция. Не може вечно да обвиняваме другите за своите неуспехи и неспособности. Трябва да прекъснем този омагьосан кръг.
Трябва да застанем поне пред себе си и да си признаем, че сами сме си виновни за липсата на знания. Предпочитаме купони пред лекции, учим в деня преди изпита две от 40 теми и се молим да ни се паднат те. Е, какво после се оплакваме от образователната система? Че ние си прекарваме страхотно!
Относно навиците - станалото в средното, станало. И на мен ми се искаше да уча немски, ама позволявах на съучениците ми да се гримират в час, да пеят в час, да се изнасилват и подобни. Нищо не им казах и сега не знам немски език, а в дипломата имам 5. Всеки индивид е зависим от околните толкова, колкото той самия позволи. Не са ти изградили навици да учиш системно - ОК! Ти искаш ли да можеш да учиш системно? Ако искаш, сядаш и учиш системно. Проявяваш воля, характер, амбиция. Не може вечно да обвиняваме другите за своите неуспехи и неспособности. Трябва да прекъснем този омагьосан кръг.
Трябва да застанем поне пред себе си и да си признаем, че сами сме си виновни за липсата на знания. Предпочитаме купони пред лекции, учим в деня преди изпита две от 40 теми и се молим да ни се паднат те. Е, какво после се оплакваме от образователната система? Че ние си прекарваме страхотно!
е ти ако мислиш че на 19 си лапе пък като станеш на 20 и вече си много порастнал ... 
Имал си късмет, който мнозина са нямали. И по-скоро твоят е частен случай.george.merlin написа:Аз пък имах предимно отговорни учители. Ама не за това става въпрос. Тук става въпрос за висшето образование, когато учещите са зрели хора.
Хах, същите тийнове, които тъкмо са завършили даскало, стават студенти - и какво хоп! с магическа пръчка изведнъж стават зрели ли?
@alter ego: само не знам какво ги кара да мислят така.

Into the endless we ride...