Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.
'Айде пак Елица Абстракт със заешките си въпроси Таааа...тази темичка се каня да я пусна от мнооого отдавна, защото този въпрос ме вълнува доста, особено откакто знаех, че ще уча минимум 4 години в СУ...
Да минем на въпроса... Супер много ми е интересно какво бихте отговорили по този въпрос вие, които сте студенти в СУ и сте видели лично тези неща... И въпросът най-пълно е: Какво е нивото на толерантност или отношението на болшинството студенти към студентите, които се определят като "по-различни" ? Нищо нямам в предвид и не намеквам, понятието "по-различни" го разбирайте съвсем общо - от конкретен проблем до различност в манталитета, личността като цяло (конкретните примери ще ги давате вие, по-късно и аз).
И - да видим!
Последно промяна от Elitsa Abstract на 24 Ное 2010, 21:02, променено общо 3 пъти.
Още с въпроса си почваш да се оправдаваш. That's no good
Хората в СУ с нищо не се различава от тези в училище или където и да е било.
А това, че някой се определя като по-различен винаги ми е било странно. Един вид декларираш, че искаш по-специално отношение.И най-често го получаваш. That's no good too.
Та толератността е каквато си я направиш ти Няма нищо по-специално.
От моя гледна точка - никой не е твърде различен, за да му придавам по-специално отношения. За мен всички хора са еднакви, е има си деление на полове, интелект, цвят на косата, специалности, факултети и пр. но като цяло са еднакви.
Различните хора са такива в 2 хипотези:
1/ Когато другите ги определят като такива - ако различния уж - Х, не е такъв, той просто се доказва за нормален и всичко приключва. Ако пък държи да е такъв, пак няма проблем, щото го е постигнал
2/ Ако човек сам налага, че е различен - единия вариант е да го възприемат, а другия да не го възприемат. При първия проблем няма, при втория - решението е просто - или се синхронизираш, или просто не си част от останалите.
Като цяло СУ е бъкано със всякакви хора. Тва е от занижените критерии за прием... шегувам се, де... споко...
Всеки има право да си бъде, какъвто иска, стига да не базира на различността си, някакви по-особени права и привилегии, дето да изисква. Но от опит знам, че бая хора ги искат, тъй че, явно пак ше трябва да се справям аз.... все на мен разчитате, егаси... Ше искам заплата от Ректора!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Ще споделя моят пример. Тъй като съм металяга, а всички други в курса са чалгари, ама до един( само един има, който слуша и метъл и чалга), в началото винаги ме бъзикаха за дългата коса и брадичката. Но в рамките на нормалното. Само един път се бех издралнил първия ден като един колега ми викна: О, ти слушаш само хард метъл ( то такъв стил няма).
Имаме един колега, който има леки проблеми с ъкъла, по-точно има детско мислене, трудно може да разсъждава и т.н. Него много обичаха да го бъзикат, но някой път прекаляваха. Иначе като цяло колегите са печени.
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
ти какво да не си с едно око или 3 ръце, та толкова се интересуваш...
сега сериозно: където си била досега и както са били възприемани там различните, така ще е и в групата ти или поне подобно, човешката природа е еднаква с малки вариации...
Последно промяна от Eleanor на 12 Авг 2010, 15:42, променено общо 1 път.
За 4 години в СУ не съм видяла нетолерантност. В нашата специалност дори имаше хомосексуална връзка, съвсем явна и за колеги, и за преподаватели -- никакъв проблем. (Връзката още я има, де, използвах минало време, защото випускът ни завърши )
Та щом някой хомофоб не писна през годините за това... сама си прави сметка дали изобщо се забелязват метълюхи/турци/особняци.
Тъй като съм металяга, а всички други в курса са чалгари
Пък при нас металягите изолираме чалгарите. Никаква толерантност.
Из курса ми има един куп гейомрази, циганофоби и антисемити, чиято цел в живота е унищожението на Доган, но са кротки и ако има някой, който им е в графата "негоден" (циганин например), го ебават помежду си, без той да разбира.