Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Dessy
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от Dessy »

lunatic_moon написа:Някой да знае къде мога да намеря добър обущар в Студентски град?
Ами имаше един някъде към четворката май :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Спомням си, че някъде имахме тема конкретно за преводи, но не успях да я издиря. Така че ще ви питам тук.

В следните изречения (момичето, за което става дума, се казва Кристал/Crystal):

She's from Hotshot. She's probably named after that drug that keeps the town afloat. I'll bet you 100-to-1 her middle name's "Meth."

как бихте превели hotshot?
Защото аз май се изчерпах откъм идеи. Има куп значения, които могат да се намерят, но никое от тях не пасва към конкретната ситуация. Според някакъв жаргон думата означава смъртоносно количество дрога, което се навързва горе-долу добре с метамфетамините, но как точно да го сбутам вътре, така че да си пасне?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Аз бих го превела... пак така :) т.е. само бих го транслитерирала. :)
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Bagatur »

Това е някакъв израз, най-вероятно със значение "Тя е страшна наркоманка". По смисъл съответства на другите две изречения и може да го напишеш така, но пък не знам дали не ти искат буквален превод :roll:
Strength and honor.
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Мнение от aikaeimin »

Това е от True blood, нали? xD Hotshot май беше някакво къмюнити /не съм стигнала дотам, ама четох няк'ви спойлери в нета/
Ениуей, 'свръхдоза' би трябвало да е окей. :scratch: Достатъчно кратко, а и е най-близко до значението, без да се изпада в излишни подробности /смъртоносна доза хероин или друг опиат, etc etc./ Аз така бих го превела.. А и звучи готино, lol xD
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Community! Spoliers! Разбира се!!! :cheers:
Мерсииииии!
Хотшот явно е някаква малка социална група, която се занимава с производството на метамфетамини. Според сполерите, де :Р
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

да имате представа откъде мога да намеря "Тайният дневник на Лора Палмър"? Имам чувството, че съм преровила цяла София.... никъде я няма :(
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

книжен пазар.нет?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Въпросче и от мен - трябват ми голеееееми датски и/или руски торент тракери (намерих доста линкове, но са или затворени, или само с покани, или регистрацията е затворена). Първото (датски) е за предпочитане, но вярвам, че тези дни ще намеря онова, което ми трябва, и в руските.
Някой да може да ми помогне с работещи линкове?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

http://www.dchublist.com/?page=show да дам 1 идеа не баш за торент ама ..
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мерси! Датските са с малко потребители, но ще следя руските тези дни. Благодаря и на Цветята. Смятам, че тези ще са достатъчно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Мога да ти дам паролата си за ру-тракър, ако не помогнат :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Вече проверих там. :) Мерси!
В края на ноември
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

Аз да питам според вас какъв лаптоп е най-добре да си търся и голяма "набутвация" :lol: ли е да го взимам да изплащане? Въпросът си е сериозен де.. казаха ми, че най-добре да взема HP или ACER и на изплащане излизали с около 20% отгоре.. Иначе за мен няма особено значение колко ще е хард-а и всякаквите му там изгъзици, най-малко защото нищо не разбирам от компютри и ми трябва колкото да върши работа по време на студентските години :lol: Таа.. any suggestions?
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ейсър са супер лаптопи, даже и модели мога да препоръчвам. Вкъщи и двете с майка ми сме с такива, на когото съм ги препоръчала, не са останали недоволни.
НР също са много добри, но са една идея по-скъпи.
Лизинговите условия зависят от мястото, от което купуваш компютъра. В това отношение аз предпочитам PC Store.
Останалото е въпрос на подбор на компютър. Харесай си конфигурация и прегледай ревютата за съответния модел - има неща, които не могат да се разберат от показателите, например от качествени материали ли е изработен, дали вентилаторът му е добър, или пък видеокартата случайно е ръгната под мишката, където има опасност да ти изгори пръстите. Също така попитай някой, който разбира от тези неща, за да ти каже дали параметрите са съчетани. Това е важно, защото може да имаш много силна (респ. скъпа) видеокарта, но слаб процесор, с който тя не може да развие пълния си капацитет. С други думи, отделните елементи трябва да се съчетават по най-добрия възможен начин, за да можеш да използваш максималния капацитет на компютъра си.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”