Платено обучение?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Платено обучение?
Публикуваха се незаетите места, това добре. Както се и очакваше, останали са незаети общо взето по-малко атрактивни специалности. Но никъде не видях какви са условията за платено обучение и дали въобще ще има тази година?
- Kuonyy
- В началото бе словото
Типично за СУ! Всичко така е написано, че трябва да си Ванга, за да го разбереш!
"Неприети, некласирани и незаписани" к'во значи!? Ако си неприет, как ще си записан? Така е написано, че трябва да отговаряш и на трите изисквания! Толкова ли нямат някой професор по българска филология да им го напише правилно?
Да се надяваме, че вместо "и" са искали да напишат "или"!
Нека всезнаещите да кажат какво значи това..
"Неприети, некласирани и незаписани" к'во значи!? Ако си неприет, как ще си записан? Така е написано, че трябва да отговаряш и на трите изисквания! Толкова ли нямат някой професор по българска филология да им го напише правилно?
за какви специалности кандидатствате?
-
maina_girl_yee
- От дъжд на вятър
И кво против тези тузарки имаш да не ти е вгорчила живота някоя такава ааааericsson написа:Съгласен съм,че ако се обърне фунията,т.е. всички които искат да влизат а малцина да излизат и то най способните е оптималният вариант,НО все още действа обратната пропорция с по трудното влизане ,ама влезнат ли веднъж задължително завършват.Възмущението ми беше ,че при старата система тези платени бройки вместо да се заемат от що-годе интелигентни хора,ще се попълнят от кухавелки ( прав си не от най богатите щото те са в чужбина,ами примерно баща и има 70 крави и е някакъв местен тузар,ей такива "тузарки" ще влезнат)та още повече да се вгорчат нещата.Ама ще поживеем и ще видим,лошото е ,че вече в ЕС нашето висше образование почти не се зачита (освен програмистите,медиците ( засега) ,и тук там някой инжинер) щото и там не лапат мухи и знаят как се придобиват дипломи тук.TheKiro написа:
Според мен ужасно много бъркаш. "Богаташчетата" както ги наричаш вече отдавна са записани в университети в Англия и Германия. Дреме му на някой с възможности за "престижния" СУ. А на някоя силиконена принцеса, дори да й се прище "вишу", както го наричаш, няма да си губи времето да седи в университета, а направо ще си я купи дипломата.Факт е че живеем в циганска държава, но платеното образование по мое мнение е стъпка в правилната посока. Цедката трябва да е в процеса на обучение, а не на входа. Цялата КСК трябва да отпадне. Входът трябва да е с дипломи. Всички дисциплини трябва да са платени, а за наистина умните деца с липса на възможности трябва да има стипедии от държавата и университета. Отдавна не живеем по време на комунизма, че да има "вишу" за по 300лв. на година. Че държавата трябва да увеличи парите за университетите в пъти, мисля че е безсмислено да се спори, но защо университетът да не получава пари и от студентите и то по легален, законен път, вместо да си ги купуват изпитите. "Вишуто" не е задължително в крайна сметка. На който не му се учи, нека да не учи. Проблемът обаче е в това че цялата ни образователна система е толкова сбъркана, че тази промяна е общо взето от краката за главата. Елементарен пример: нелепо е от клас 25 човека 20 да завършват гимназия с оцена =/> 5.50. Нелепо е университетски професор да взима 1000лв. (ако има и толкова). И аз да бях, и на мен нямаше да ми пука, и аз щях да продавам изпити, и да "издавам" дипломи.
-
maina_girl_yee
- От дъжд на вятър
Да,за това дали тази година ще има да те успокоя защото и аз съм за това платено ще има само да видим какво ще стане дано успеем да влезем платен приемarina написа:Публикуваха се незаетите места, това добре. Както се и очакваше, останали са незаети общо взето по-малко атрактивни специалности. Но никъде не видях какви са условията за платено обучение и дали въобще ще има тази година?
-
maina_girl_yee
- От дъжд на вятър
Честно казано и аз доста се поизцъклихKuonyy написа:Типично за СУ! Всичко така е написано, че трябва да си Ванга, за да го разбереш!
Мисля, че е редно да се обявят условията за платено обучение - така хората които имат желание да учат платено няма смисъл да участват в първия етап на това допълнително класиране и да заемат бройки за специалности за които няма да се запишат ако имат възможнот да влезнат платено в други
-
maina_girl_yee
- От дъжд на вятър
Е да точно така трябва да е но си мълчат а това чакане ме изнервя а и останалите които се интересуват мисля че и тях дориdeny написа:Мисля, че е редно да се обявят условията за платено обучение - така хората които имат желание да учат платено няма смисъл да участват в първия етап на това допълнително класиране и да заемат бройки за специалности за които няма да се запишат ако имат възможнот да влезнат платено в други
Няма начин да не го обявят, лошо е че трябва да чакаме а ако сме се записали преди това на друго място ще се получи доста глупаво
-
maina_girl_yee
- От дъжд на вятър
Да,ти приета ли си някъде аз не съмdeny написа:Няма начин да не го обявят, лошо е че трябва да чакаме а ако сме се записали преди това на друго място ще се получи доста глупаво
Не не съм приета и чакам резултатите на дванайсти. Ако ме приемат ще се запиша в която и да е от специалностите които съм написала, обаче ако има възможност да се запиша психология платено - ще се запиша психология.
-
maina_girl_yee
- От дъжд на вятър
Мен не ме приеха никъде и се надявам тук платено да вляза дано да станеdeny написа:Не не съм приета и чакам резултатите на дванайсти. Ако ме приемат ще се запиша в която и да е от специалностите които съм написала, обаче ако има възможност да се запиша психология платено - ще се запиша психология.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Вместо да се вайкате защо не били обявили не знам си кво си, защо не бяхте учили, когато трябваше? Не е толкова мега непосилно..
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- Enigma
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: трети
Etiainen написа:Вместо да се вайкате защо не били обявили не знам си кво си, защо не бяхте учили, когато трябваше? Не е толкова мега непосилно..
!!!!!!
"Никак не се боя,
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."
Публична администрация, III курс
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."
Публична администрация, III курс