Да спрем тютюнопушенето в Университета !!!
Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ти май не си още в СУ? Пречи им това, че уни е огромен - докато излязат навън да пушат и докато се върнат обратно до 186 например, им отиват мизерните 15 минутки почивка. Да не говорим за почти километрите, които се изминават, за да бъде извълшено това дело. Иначе аз съм против пушенето в затворени пространства и близо до мен. Против съм даже и по спирките, ама това не е тема на дискусията.

Да,но обещавам като дойда да уча в СУ пак да не пуша в сградатаТи май не си още в СУ?
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
- svetlinka
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Crematory е много права
Много точно се изрази за разстоянието което трябва да се мине за да се излезне на вън.Също съм съгласна че непушачите не трябва да плащат за пороците на пушачите.А и като се замислим точно непушачите са ощетените в случая.
Някой беше споменал че можело да се издържа без цигара някво време.Аз пуша от 7 клас начи някъде 6 години ако не се лъжа и без проблеми мога да изкарам 2 часа без цигара, не поощрявам тези които едва ли не не издържат един час..И все пак понякога се налага да прекараме в унито повече от два часа само с въпросните 15 мин .. Crematory обясни проблема в този случай...
Както и да е това са си вътрешни проблеми на самите пушачи и не са тема.
Въпросът е че дори да се направят пушални или "места за пушене" дълбоко се съмнявам че ше се пуши само там..
За съжаление културата на хората катао цяло а за съжаление и на болшинството от студентите (поне които аз забеляазвам) не е достатъчно на ниво..
Мога да кажа само Сори на непушачите и да ви "успокоя" че за краткото време в СУ забелязах много по кофти поведение от пушенето в коридорите
Много точно се изрази за разстоянието което трябва да се мине за да се излезне на вън.Също съм съгласна че непушачите не трябва да плащат за пороците на пушачите.А и като се замислим точно непушачите са ощетените в случая.
Някой беше споменал че можело да се издържа без цигара някво време.Аз пуша от 7 клас начи някъде 6 години ако не се лъжа и без проблеми мога да изкарам 2 часа без цигара, не поощрявам тези които едва ли не не издържат един час..И все пак понякога се налага да прекараме в унито повече от два часа само с въпросните 15 мин .. Crematory обясни проблема в този случай...
Както и да е това са си вътрешни проблеми на самите пушачи и не са тема.
Въпросът е че дори да се направят пушални или "места за пушене" дълбоко се съмнявам че ше се пуши само там..
Мога да кажа само Сори на непушачите и да ви "успокоя" че за краткото време в СУ забелязах много по кофти поведение от пушенето в коридорите
Use Google before asking dumb questions
лично смятам, че пушенето в университета не бива да бъде подлагано на някакви остарели критерии за праволинейност. На първо място избранниците на студентите трябва да помнят, че те са говорители на студентите и представители на тяхната воля. Нека се проведе широко запитване в ралзичните факултети, сгради и по този начин се вземе някакво компромисно решение.
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
нали ратуваш за ЕС, виж там пушат ли в официалните сгради и университетите и предложи челен ЕС опит!демократ написа:лично смятам, че пушенето в университета не бива да бъде подлагано на някакви остарели критерии за праволинейност. На първо място избранниците на студентите трябва да помнят, че те са говорители на студентите и представители на тяхната воля. Нека се проведе широко запитване в ралзичните факултети, сгради и по този начин се вземе някакво компромисно решение.
пушат и още как...Berserker написа:нали ратуваш за ЕС, виж там пушат ли в официалните сгради и университетите и предложи челен ЕС опит!демократ написа:лично смятам, че пушенето в университета не бива да бъде подлагано на някакви остарели критерии за праволинейност. На първо място избранниците на студентите трябва да помнят, че те са говорители на студентите и представители на тяхната воля. Нека се проведе широко запитване в ралзичните факултети, сгради и по този начин се вземе някакво компромисно решение.
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
именно. аз никога не съм си позволявала да пуша в университета и преди да наложат така наречените " забрани" .стискала съм зъби и съм търчала по 10 минути докато изляза от някой вход з ада запаля след 3 часа съсипващо скучна лекция.и това няма да се промени за мен .нека не се пуши навсякъде но да има определени за това места.
но много хора продължават да си пушат в унито, просто защото за 1 цигара не им с еобикаля цялата сграда, въпреки така наречените забрани, ВСИЧКО СИ ОСТАВА В СЪЗАНИЕТО НА ХОРАТА, ДОКАТО НЕ ИМ БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ ПРАВАТА ПО НЯКАКЪВ НАЧИН.
ако почивките бяха по 30 мин. , и асансиорите в унито не бяха така разнебитени, може би повече хора щяха да се стимулират да пушат навън.на непушачите им пречи това че някои просто им пушат в коридорите. ами добре, вместо всички да скачат срещу пушещите вътре, да се направят помещения , за да може никой на никой да не пречи.
недай Боже да се наложи да сме толерантни за нещо по-важно
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!