аз точно зотова се сърдя на себе си. Обаче искам да уча точно в СУ, и ще опитвам до край. Ако не ме приемат - тогава ще мисля за други варианти.Noctis написа:makarena написа:елче на мен оценката по бел на матурата ми е 5 по география ми е 4 а общо ми е 5 за дипломата.тия колко искат да имаме.вече се нервирам много.не те просто искат с изпити за да им давам повече пари няма да стане тая.![]()
![]()
![]()
![]()
Не сте нагли обаче.. искаш да влезнеш без изпит, за да ти е по-лесно .. кажи си го - никой няма да ти се смее.. само че не си права..
Тия изпити са си там, за да се отделят кадърните от некадърните .. и за да има сериозно приравняване между всички училища в БЪлгария.. а не да се състезават Иванчо от Немската с 4-ка .. и Вуна от с. Грудово с 6-ца в дипломата..
Не се излагайте.. да сте се явили на изпитите .. едва ли 30-те лева са особен проблем, след като ще плащате доста по-сериозни суми за семестриални такси ..
Незаети места
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Незаети места
makarena написа:елче на мен оценката по бел на матурата ми е 5 по география ми е 4 а общо ми е 5 за дипломата.тия колко искат да имаме.вече се нервирам много.не те просто искат с изпити за да им давам повече пари няма да стане тая.
С изпити, ама немогат да ме задалжът.А както казва приятеля ми - за да е нормална страна, след ката завършиш средно образование щеше да е хубаво да ти пращат от даскалото дипломи,оценки,всичко към дсички ВУЗ-ове и да ти кажат кой те приемат какви спецялности и ти да си избираш вече.Но се пак това е България,тя ако не "папа" пари от нас студентите и от учениците, незнам от кой.
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
"задалжът" Ммдааа..
А бе, всъщност, тия изпити не извършват точно функцията 'цедка' или поне не я извършват качествено..
Бду, аз съм озадачена за какво всъщност е цялата дандания. Оплакването първо беше, че просто не се дава шанс на хора, вече приети в дадена специалност, да подават документи за незаети места. Сега пък оплакването е за друго.. Интересното е, че тя казва, че била недоволна, защото балът й стигал за първо желание. В същото време обяснява, че не й стигат няколко десети(!), за да бъде приета в същото това желание. Логиката ми убягва.
Как не се сетих миналата година и аз да опищя света, защото не ми стигаха няколко десети, а и местата бяха само 10..
deny, желая ти успех
А бе, всъщност, тия изпити не извършват точно функцията 'цедка' или поне не я извършват качествено..
Бду, аз съм озадачена за какво всъщност е цялата дандания. Оплакването първо беше, че просто не се дава шанс на хора, вече приети в дадена специалност, да подават документи за незаети места. Сега пък оплакването е за друго.. Интересното е, че тя казва, че била недоволна, защото балът й стигал за първо желание. В същото време обяснява, че не й стигат няколко десети(!), за да бъде приета в същото това желание. Логиката ми убягва.
Как не се сетих миналата година и аз да опищя света, защото не ми стигаха няколко десети, а и местата бяха само 10..
deny, желая ти успех
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Ама как от училището което сме завършили ще пращат дипломите ни?elcheto написа:makarena написа:елче на мен оценката по бел на матурата ми е 5 по география ми е 4 а общо ми е 5 за дипломата.тия колко искат да имаме.вече се нервирам много.не те просто искат с изпити за да им давам повече пари няма да стане тая.
С изпити, ама немогат да ме задалжът.А както казва приятеля ми - за да е нормална страна, след ката завършиш средно образование щеше да е хубаво да ти пращат от даскалото дипломи,оценки,всичко към дсички ВУЗ-ове и да ти кажат кой те приемат какви спецялности и ти да си избираш вече.Но се пак това е България,тя ако не "папа" пари от нас студентите и от учениците, незнам от кой.
Знаете ли колко хора изобщо не искат да продължават да учат? Освен това имаме право да избираме това което да учим и така е правилно.
deny написа:Noctis написа:makarena написа:елче на мен оценката по бел на матурата ми е 5 по география ми е 4 а общо ми е 5 за дипломата.тия колко искат да имаме.вече се нервирам много.не те просто искат с изпити за да им давам повече пари няма да стане тая.![]()
![]()
![]()
![]()
Не сте нагли обаче.. искаш да влезнеш без изпит, за да ти е по-лесно .. кажи си го - никой няма да ти се смее.. само че не си права..
Тия изпити са си там, за да се отделят кадърните от некадърните .. и за да има сериозно приравняване между всички училища в БЪлгария.. а не да се състезават Иванчо от Немската с 4-ка .. и Вуна от с. Грудово с 6-ца в дипломата..
Не се излагайте.. да сте се явили на изпитите .. едва ли 30-те лева са особен проблем, след като ще плащате доста по-сериозни суми за семестриални такси ..[/quote
аз точно зотова се сърдя на себе си. Обаче искам да уча точно в СУ, и ще опитвам до край. Ако не ме приемат - тогава ще мисля за други варианти.
Не казвам, че така не е най-лесно и после само да седа да чакам.Но съм пробвала така тази година, а защо не съм се явила на изпит .. ми щото бачкам на 2 места и изпуснах датите. Е то това не е оправдание, но ако сега и на 3-то не ме приемат до година с изпит, ако и тогава не по догодина пак - матура или изпит няма значение.
Теб и да те задЪлжАт - файда голяма явно няма да има .. а думите на приятеля ти не се нуждаят от коментар.. това , за което мрънкате е осъществимо в страна, в която средното образование е на относително еднакво равнище.. само че аз не знам за такава.. може би Сан Марино или Люксембург..където имат по 3-4 училища.. сигурно за теб Япония не е нормална държава ? Понеже и там има доста сериозни изпити за университетите.. ама нали трябва да цоцкат пари от мързеливите кандидат-студенти, които не искат да си седнат на задника да научат за един кирлив изпит ..
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Еее ок .deny написа:Ама как от училището което сме завършили ще пращат дипломите ни?elcheto написа:makarena написа:елче на мен оценката по бел на матурата ми е 5 по география ми е 4 а общо ми е 5 за дипломата.тия колко искат да имаме.вече се нервирам много.не те просто искат с изпити за да им давам повече пари няма да стане тая.
Знаете ли колко хора изобщо не искат да продължават да учат? Освен това имаме право да избираме това което да учим и така е правилно.
- white_cat
- Курс: първи
А мойто мнение е,че всеки който има желание трябва да има шанса да бъде студент както е в училище - всеки да има шанса да се учи.А ти ако си прост и неможеш да си земеш изпитите и те скъсват ще те изгонят или сам ще се махнеш.Просто за мен не е нормално хора с 5ци да не могат да влезнат нито на 1во,нито на 2ро класиране... 
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Хора с 5-ци от дипломата от с.Сандоканово ?
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Немога да разбера за к`во се злобиш Noctis . Споко нали тебе са те приели?!?!
Тук е форум в който да се казва свободното мислене на човека, а не злобни нападки
.
Няма да спора!!
Аз не се оплаквам от нищо- приели или не, здраве да е
.
Успех на останалите чакащи "незаетите места".
Тук е форум в който да се казва свободното мислене на човека, а не злобни нападки
Няма да спора!!
Аз не се оплаквам от нищо- приели или не, здраве да е
Успех на останалите чакащи "незаетите места".
Ама хора с петици няма как да не ги приемат в някой ВУЗ Просто в СУ не става така лесно.white_cat написа:А мойто мнение е,че всеки който има желание трябва да има шанса да бъде студент както е в училище - всеки да има шанса да се учи.А ти ако си прост и неможеш да си земеш изпитите и те скъсват ще те изгонят или сам ще се махнеш.Просто за мен не е нормално хора с 5ци да не могат да влезнат нито на 1во,нито на 2ро класиране...
- aikaeimin
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
white_cat, защо да не е нормално? За системата, такава каквато е в момента, е нормално. За някои специалности не се влиза с петици, защото са желани и балът поддържа ниво.
Иначе, да, цедката трябва да бъде по време на обучението и на изхода от висшето образование, не на входа.
Иначе, да, цедката трябва да бъде по време на обучението и на изхода от висшето образование, не на входа.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Стига сте се шашкали, предполагам че място ще има за всички
Запазете малко спокойствие!
- TheRain
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна Биология
- Курс: първи
Ами то ако не друго си е написана пределно ясно разликата в коефициентите за всяка специалност - и като имаш 5 на матурата е логично балът ти да падне доста, а и има много хора със 6ци на матурите и такива с оценка от 5 до 6 на изпитите!! Не разбирам защо има толкова много изказвания от сорта " то трябва да е така", "а защо е така", " пък България онова" - нещата са си обявени, пробваш всички начини (изпити и матури) и каквото стане - поне си опитал всичко - ама само с матура не става - а ако не ти изнася - пробваш в друг университет
Успех на всички от мен 
There's something so human about finding delight in the deaths of once fellow men..

Само за твоя информация Noctis - аз съм човек с 5-ца от София
, а не от с.Сандоканово