Предварителен изпит по математика

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
cloud_9
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от cloud_9 »

Виждам, че в сайта е публикувана статистиката на оценките от предварителния по география. Нямаше ли такава и за математиката (и аз да съм я пропуснала) ?
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

cloud_9 написа:Виждам, че в сайта е публикувана статистиката на оценките от предварителния по география. Нямаше ли такава и за математиката (и аз да съм я пропуснала) ?
Къде я видя таз статистика бе,я дай линк ?!? :o
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Rysef написа:
cloud_9 написа:Виждам, че в сайта е публикувана статистиката на оценките от предварителния по география. Нямаше ли такава и за математиката (и аз да съм я пропуснала) ?
Къде я видя таз статистика бе,я дай линк ?!? :o
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... grafy.html

Сега оправих връзката!

По математика нямаше такава, но можехме сами да си напрайм! Сега ще си напраим по история даже по точна :roll:
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

явор написа: По математика нямаше такава, но можехме сами да си напрайм!
Какво искаш да кажеш с това?
Изображение
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Аз най-накрая си открих сама грешката,която съм допуснала на изпита-забравила съм да повдигна х*х+х+1 на квадрат :roll: :cry: :cry: :cry: .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

nightwish написа:Аз най-накрая си открих сама грешката,която съм допуснала на изпита-забравила съм да повдигна х*х+х+1 на квадрат :roll: :cry: :cry: :cry: .
И затова три точки?
Нали за втората част на задачата става дума?
Много са рязали тея хора бре...и не само на математиката, разбира се.
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Victoria написа:
явор написа: По математика нямаше такава, но можехме сами да си напрайм!
Какво искаш да кажеш с това?
Ами всеки като си каже оценката и колко имат повече от него, колко като него ще се получи статистика :D
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Забележете статистиката по география - 29 души межди 5,50 - 6,00. Сега си спомнете резултатите по математика - поне 129 души между 5,50 - 6,00. Това нормално ли е за специалности, в които се кандидатства и с двата предмета??
Отказвам да приема, че има друга алтернатива, освен успеха!
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

CoHka написа:Забележете статистиката по география - 29 души межди 5,50 - 6,00. Сега си спомнете резултатите по математика - поне 129 души между 5,50 - 6,00. Това нормално ли е за специалности, в които се кандидатства и с двата предмета??
мафия..
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

CoHka написа:Забележете статистиката по география - 29 души межди 5,50 - 6,00. Сега си спомнете резултатите по математика - поне 129 души между 5,50 - 6,00. Това нормално ли е за специалности, в които се кандидатства и с двата предмета??
Все пак по математика бяха доста повече канидатите.

Яворе, мисля, че и на географията пише колко души имат повече/по-малко от теб,з ащото едно момиче, мисля, беше писала, че има само четири по-високи оценки от нейната. :)
Изображение
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Victoria написа:Все пак по математика бяха доста повече канидатите.
Tова не е критерий за оценките.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

CoHka написа:
Victoria написа:Все пак по математика бяха доста повече канидатите.
Tова не е критерий за оценките.
Донякъде е.
Предметите са доста различни, не мисля, че може да правиш такова сравнение. По-добро би било м/у история и география, но като за начало нямаме резултатите от историята.
Изображение
Аватар
CoHka
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CoHka »

Нали това е идеята, да се докаже колко е необмислен новия вариант на изпита по математика. Не може 25% от кандидатсващите с математика да има над 5 (около 1000 души) ,а тези с география, изкарали 5 - да нямат 100 души. Всички специалности, за които се кандидатства с математика и география ще са наблъскани с математици. Нека погледнем принципно на нещата - ами специалностите с математика или история, ами тези с математика или английски???
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

то така излиза че в повечето специалности в които се влиза с математика или исотория/география... ще се напълнят само с математици. И какво излиза - хора залягайте над математиката и заебавахте останалите предмети. Ако продължават така да вървят нещата няма да останат хора да кандидатстват с другите предмети освен с математика. Като говоря с познати, които кандидатстват с история и горките съжеляват че не са се хванали с математика. Трябва да сме честни че с не много четене човек лесно би изкарал около 3-4 по математика, докато по другите предмети зубриш хиляда теми, може 3 теми да не знаеш и като ти се падне една от трите и си аут.
Аватар
hunt3r
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от hunt3r »

също трябва да признаем , че с 3-4 по математика тази година не може да влезеш в СУ
Всичко се решава лесно и бързо с теоремата на "Заеби"
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”