Какво ви натъжи днес?, номер 8

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
_Lina_
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Какво ви натъжи днес?, номер 8

Мнение от _Lina_ »

Много ме натъжи факта, че нямаше шипков мармалад за моята катма и трябваше да я ям с др сладко, а цяла сутрин си мечтая за нея, но Уви :connie_13:

Иначе по-сериозно по темата - хората, които видях днес и нямат къде да се скрият от дъжда, защото живеят на улицата
ИзображениеИзображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Свършили кебапчетата :shock:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения

Мнение от _Stella_ »

То не е само днес... но...супер много хора заминават да учат в чужбина, много кофти :( ... не че не се радвам за тях де, те си уреждат живота.
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

_Stella_ написа:те си уреждат живота.
сигурна ли си :roll:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз съм сигурна за огромна част от тях - чувам как живеят съучениците ми, които се спасиха навреме и гледам безперспективността тук. И се ядосвам, задето останах в България, щото всичко ще се оправи и от криворазбрания ми болен патриотизъм.
На' ми сега патриотизъм.
Както и да е, де - напоследък ми е малко болна тема това.

Та. Мен много ме подразни това, че за пореден път забравих какво се случва, когато пътувам с кола и си перя дясната ръка през прозореца. Сега е зверски изгоряла и ме боли, та не се трае.
И много ме натъжи фактът, че слязохме в равнината. Белмекен, сърце мое... 20 градуса, вечер спиш заушен с вълнено одеало... Прибираш се и въздухът рязко свършва - не мога дори да дишам от тая гадна жега. :( Завличаш се в банята, къпеш се и в момента, в който излезеш от нея, пак си потен. :?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Търговецът на кристал написа: Та. Мен много ме подразни това, че за пореден път забравих какво се случва, когато пътувам с кола и си перя дясната ръка през прозореца. Сега е зверски изгоряла и ме боли, та не се трае.
Еййй и аз много харесвам така, с малката разлика, че не успявам да изгоря :) Мислех, че съм единствена ^^
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

_Stella_ написа:То не е само днес... но...супер много хора заминават да учат в чужбина, много кофти :( ... не че не се радвам за тях де, те си уреждат живота.
Глупости на търкалета. Чужбината не е рая на земята, не бъдете мислещи като Бай Ви Ганя...

Аз ще дам пример с правото. Най-добрите училища за учене на право, несъмнено са в САЩ или Кралството. Но там правната система е "англо-саксонска" и няма нищо общо с "континенталната" - каквато е при нас. Там българин трудно би практикувал право, в степен да пише речи и да издава присъди или разпитва свидетели, в полза на клиента си. Независимо, колко добре владее езика, няма как да стигне нивото на тези, родени с английския език. Имахме такъв асистент, работил в САЩ, в кантора, питахме го, дали е ходил по дела, а той каза, че няма как да стане тва. Само в офиса си седи.

Съответно ако се върне човек тука, с знания от сащ и англия - те са наприложими, па ако ще и диплома от Харвард да има... И кво става? Пак ще трябва да мине през УНСС или СУ за да научи нашите особености?

И кво излиза - учиш там, за едната хартийка, която можеш да си я ползваш за.... <свободно тълкуване>

Ей тва ме натъжи днеска - бая млади хора са балъци.... мързи ги да учат, да влезнат в България нещо, ми дават пари, за да учат в чужбина, без обективно да имат някакво предимство...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения

Мнение от _Stella_ »

Кристо, напълно съм съгласна с теб за това, което казваш. Така е - неприложимо е, аз същото го подкрепям. Но не е само правото... пък и казах, че си уреждат живот, защото те свикват рано или късно с живота там, научават езика, може би не достигат нивото на повечето, но със сигурност голяма част от хората остават да живеят и си намират добра работа. А както ти казваш, ако се върнат тук - вятър работа. Иначе съм съгласна - има хора, които отиват да учат в чужбина, защото не им се учи за трудните изпити тук и е много лесно по диплома и с мотивационно писмо да влезеш в голяма част от университетите там. Не казвам обаче, че всички са така, но ще бъде лъжа, ако кажа, че голяма част не отиват заради това.
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

И тук можеш да си уредиш живота, не само в чужбина.:)

Иначе ме натъжи гледката на пешеходците, чакащи няколко минути за да пресекат на пешеходна пътека...по-скоро ме ядоса като се замисля...:)
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

_Stella_ написа:Кристо, напълно съм съгласна с теб за това, което казваш. Така е - неприложимо е, аз същото го подкрепям. Но не е само правото... пък и казах, че си уреждат живот, защото те свикват рано или късно с живота там, научават езика, може би не достигат нивото на повечето, но със сигурност голяма част от хората остават да живеят и си намират добра работа. А както ти казваш, ако се върнат тук - вятър работа. Иначе съм съгласна - има хора, които отиват да учат в чужбина, защото не им се учи за трудните изпити тук и е много лесно по диплома и с мотивационно писмо да влезеш в голяма част от университетите там. Не казвам обаче, че всички са така, но ще бъде лъжа, ако кажа, че голяма част не отиват заради това.
Ако ти се намира днешния брой на в. Телеграф, виж интервюто със специалистката от МОН - Фъртунова, мисля, че се казва. Та, тя води отдела, който помага при акредитация и признаване на дипломи. Тя твърди, че всяка година все по-малко студенти избират чужбина като вариант. И че все повече се връщат, за да завършат тук, а не за да изкарат второ висше там (т.е. там изобщо не завършват) - което иде да покаже, че дори и да ги приемат там, все по-голяма бройка се отказва от образованието там. Тя беше дала и примери.

Ам, всеки може да се оправи, живейки в Англия или Германия - там всичко е подредено, лесно, изшлайфано и без проблеми. Въпроса е дали могат да се оправят в самата България. Щото от държава до държава има разлика. Всеки може да се справи в чужбина, стига да има пари.

А тези, дето избират да останат там стават де факто емигранти и тях няма защо да ги броим толкова за български граждани, колкото за европейски граждани с български произход. Защото те не плащат данъци тука, не си гледат децата тука и не печелят парите си тука. Малко държави в Европа признават двойно гражданство и съответно - децата им ще са чужди граждани. Този тип хора изобщо не ги броим...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Натъжиха ме дълбокомислените, километражни постове на Кристо във всички теми. Мога ли да го блокна, че ми наружава перисталтиката :shock:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Що питаш? Тва си е опция, която може да се използва от потребителите. Аз не я използвам де, защото съм прекалено любопитна и зла. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Плазмодий написа:Натъжиха ме дълбокомислените, километражни постове на Кристо във всички теми. Мога ли да го блокна, че ми наружава перисталтиката :shock:
Направо влизаш в контролния панел и от там добяваш врагове...

Но иначе, това няма да те направи по-спокоен, май е време да пуснеш тема за сбогуване у форома? Само предлагам, да не кажеш, че не съм ти полезен после... :lol:
Аватар
atanas_tsankov
Форумозавър Рекс
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от atanas_tsankov »

Напълно съгласен, звучи клиширано, ама нашите прадядовци са умирали за да ние живеем в България и говорим български, а сега толкова много хора отиват в чужбина, само защото са лакоми за повече пари. Не че тука ще живеят зле, изобщо даже. И децата им няма да говорят бг и дефакто няма да са българи. Друг е въпросът, че чужбина изобщо не е каквото българите си мислят, там нямат особено добро мнение за балканците..

А ме натъжи, че се разболях през лятото =/
Попитах го кой е най-големият проблем на човечеството - невежеството или апатията. Той ми отговори "Не знам и не ми пука."
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Kristo написа:
Плазмодий написа:Натъжиха ме дълбокомислените, километражни постове на Кристо във всички теми. Мога ли да го блокна, че ми нарушава перисталтиката :shock:
Направо влизаш в контролния панел и от там добяваш врагове...

Но иначе, това няма да те направи по-спокоен, май е време да пуснеш тема за сбогуване у форома? Само предлагам, да не кажеш, че не съм ти полезен после... :lol:
Е чак пък враг, ласкаеш се :shaking2:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Заключено

Обратно към “Други”