Първокурсници 2010/2011

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Аватар
Lunatica
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване (party)
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Първокурсници 2010/2011

Мнение от Lunatica »

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/f ... _i_srokove

тук има програмата за журналистика и ВО задочно, ако на някой му е интересно какво ще се учи на есен ;)
DANIELKA.
В началото бе словото

Мнение от DANIELKA. »

Искам да попитам,който може да ми отговори :) Всички лекции на журналистиката ли се провеждат във ФЖМК или има и в сградата на Цар Освободител 15?
Аватар
Titan
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от Titan »

Хм, аз като сега работя в медия (макар и не новинарска) не мога ли да се измъкна от стаж? :roll: Малко реторично е питането де, ама... :lol: Свикнал съм да си бачкам за кинти :lol:
2012-та светът щял да свърши, копелета. Мен ми е все едно... стига да не свърши върху мен!
Industrial/Modern/Power фундаметълист! :)
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Titan написа:Хм, аз като сега работя в медия (макар и не новинарска) не мога ли да се измъкна от стаж? :roll: Малко реторично е питането де, ама... :lol: Свикнал съм да си бачкам за кинти :lol:
Взимаш си служебна бележка от фирмата, че си работел и си изпълнявал еди-какви-си функции :D И доказваш, че си карал стаж :D
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Titan
В началото бе словото

Мнение от Titan »

О, това би било идеално :O Мерси за инфото! Аз все пак ще разпитам един колега, завършващ именно Журналистика тая година, ама вероятно това ще да стане чак Септември месец (след отпуската), сега бях нетърпелив да узная :P
2012-та светът щял да свърши, копелета. Мен ми е все едно... стига да не свърши върху мен!
Industrial/Modern/Power фундаметълист! :)
Аватар
Cve Camel
В началото бе словото
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от Cve Camel »

Да попитам някой компетентен:
Знаете ли дали могат да се вадят уверения за карти за градски транспорт преди 1-ви октомври ? Благодаря предварително :)
Не се страхувайте от съвършенството - никoга няма да го достигнете.
soregashi
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от soregashi »

Titan написа:Тоя месец Blind Guardian, Darkseed, Avenged Sevenfold, 36 Crazyfysts, Corpus Christi... бе малко слаб (откъм бройка) месец ми беше, ама... са Август ше е друга работа 8)

С едно изречение, хубаво ше е да има с кой да си говоря за музика във факултета :P
Преспокойно го обявявам за един от албумите на годината. На Guardian се точа и аз, ама как да е. Чакам и новия Maiden с голям трепет. И някакви мой си забежки с нов Radiohead и нов Tool в близките години :).
kinda like you crazy написа: Другари меломани, аууу! Че и колеги (: На новия Гардиън се точа от векове, ама кога, кога? Но за сметка на това този на Pain of Salvation кърти ;р
Така и не ме накефиха тия момци, ама ги слушам все в някакви такива настроения... които не са за тях.

ОН/
Cve Camel написа:Да попитам някой компетентен:
Знаете ли дали могат да се вадят уверения за карти за градски транспорт преди 1-ви октомври ? Благодаря предварително :)
Могат да. При записването в документите имаше 4 бр. удостоверения и ми предложиха да ми ги попълнят за карта и за БДЖ, но не ми трябваха. Трябва само да отидеш при сърдитите лелки с това удостоверение в 2 екземпляра - 1 за теб и 1 за тях :).

Най-ОН/
Приет първо класиране КНИ - 3-о желание, бал 22.61, оценка от изпита 4.75. Демек точно се закачих :D. Яд ме е, че ми зачитаха матурата по история 3.27, а не дипломата 4.67, тогава директно влизах ВО, което исках повече. Но пък КНИ звучи интересно.
На който съм му интересен да търси при Чичо Гугъл soregashi.
Изображение
Nature will survive us human dogs after all,
We are the cause of a world thats gone wrong,
Wouldnt it be great to heal the world With only a song

Разни мисли за разни неща ...and music for all
Аватар
Cve Camel
В началото бе словото

Мнение от Cve Camel »

Мерси много :P
А идея за работното им време :roll:
angeloff
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от angeloff »

Cve Camel написа:Мерси много :P
А идея за работното им време :roll:
Между 10.30 и 11.30 и между 14.30 и 16.30 трябва да са там :compress:

И удостоверения си има в книжарницата, аз моите ги хвърлих :flower:
Журналистика /редовно/ 1. курс
Аватар
Cve Camel
В началото бе словото

Мнение от Cve Camel »

Идеално, само дано си спазят работното време :) Благодаря много ;)
Аватар
Plamencheto
В началото бе словото

Мнение от Plamencheto »

Привет, колеги. Казвам се Пламена, приета съм журналистика (задочно). Много съм доволна от приема, макар че предпочитах да съм редовно, но изпуснах срока за записване за редовния изпит и разчитах на оценката от предварителиня (4.25, бал: 24.33) :mrgreen: Тъйкато задочниците сме от по - раничко, ще се видим на 7-ми септември. Това е от мен.
І курс - журналистика (задочно)
факултетен номер 1260

http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... ef=profile
Аватар
Plamencheto
В началото бе словото

Мнение от Plamencheto »

firefly написа:Здравейте казвам се Ваня,приета съм Журналистика задочно.Гледам че в изнесената програма на 07.09 е първа група по Инфорнациони технологии и ми е любопитно някой знае ли кой е първа кой втора група или трява да идем всички? :flower:
И аз това се чудех, но не намерих никаде в сайта разпределение по групи.. :roll:
П.С. Хора, гледайте къде пишете. География, история, фиология... много хубаво, но не са във ФЖМК.
І курс - журналистика (задочно)
факултетен номер 1260

http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... ef=profile
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Здравейте, колеги!
Добре дошли във ФЖМК! :) Мила е права за Ичева, не й се хващайте, много обича да вика и да плаши, ама бързо си променя отношението. Тя е една от многото странности на нашия факултет, едно чудесно място, което повечето от вас ще заобичат съвсем скоро. :mrgreen:
И още едно добре дошли за първокурсниците в моята специалност - Real_Boy, Lunatica, ju.rusanova, TuFsTyR, soregashi - не мога да пропусна^^ :mrgreen:
Borisg написа:
angeloff написа:Журналистика има задълж. стаж. Другите май нямат.

При въпрос защо за ПР няма стаж, зам-декана отговори, че "Фирмите си слагат обяви на таблото, ако имат нужда от стажанти ще ви намерят". Не съм 100% точен, но това беше смисъла :salute:
В сайта на факултета пише, че и трите специалности имат задължителен стаж след всяка учебна година, като не е задължително той да е летен. Възможно е и да е каран по време на семестър. Поне това разбрах :lol:
Всички специалности в редовна форма на обучение имат задължителен стаж. Книгоиздателите например трябва да стажуват в някое от звената, през които преминава книгата - най-добре издателства, но също и книжарници, имахме дори човек със стаж в печатница преди години. Ако работите на място, свързано със специалността, както Titan писа по-горе, бележка оттам си е съвсем ок.
DANIELKA. написа:Искам да попитам,който може да ми отговори :) Всички лекции на журналистиката ли се провеждат във ФЖМК или има и в сградата на Цар Освободител 15?
Мисля, че са си във ФЖМК, но не съм 100% сигурна. За Книгоиздаване - имаме лекции на ІV-ти километър в І-ви курс по История на книгата и в ІV по Медийно право. За журналистите не съм чувала да имат по други сгради, ама това, че не съм чувала още нищо не значи, така че... :angel11:
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

А някаква информация за лекциите на Връзки с обществеността? :)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
emotikonka
В началото бе словото

Мнение от emotikonka »

Всички специалности в редовна форма на обучение имат задължителен стаж.

@Шепот А за задочно няма ли стаж!?
Impossible is Nothing !
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”