Почистване в София (07.08.2010)

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Почистване в София (07.08.2010)

Мнение от Deschain »

Та без много да се обяснявам в началото, копиран ви директно текста, който написа една приятелка:
Витоша е единственото място в София, което ни напомня какво е да си сред природа, хармония и красота. Нека се грижим малко повече за нея.
Да се съберем отново за още едно почистване в съботната утрин. (:
Мястото е в подножието на планината - кв. Княжево, около стълбите след чешмата. От там започва и пътят за много популярни туристически дестинации във Витоша.
Срещата е на последната спирка на трамвай N5 в 10.30ч.
За тези, които идват от центъра, срещата е на съдебната палата, на спирката на трамвай N5 в 10.00ч.
Да запретнем ръкави и да покажем, че не само не харесваме боклуците около нас, но и правим нещо по въпроса!
ПС: Събитието не е обвързано с никоя организация и няма рекламни или други комерсиални цели.
Като гледам обаче датата не е упомената в текста, та тя е 7-ми Август, събота се пада. Преди няколко месеца, ден преди предварителния по история, правихме първото почистване там. 4 човека, в рамките на 3-4 часа събрахме и изнесохме около 60 чувала с боклук, имаше и още много, ама чувалите свършиха.
Та заповядайте сега да довършим започнатото, убеден съм ще има добавени нови отпадъци, така че ще е интересно. Все пак кой каквото си намери, за него си остава.:)
Чувалите ще ги донеса аз, ще се опитам и ръкавици да взема, но понеже винаги забравям за тях, ако имате си носете за всеки случай.:)
А 'що няма да е към природозащитна организация - много се разочаровах от родните организацийки, тъй че предпочитам да си го направим сами.:)
Ето ви събитието във Фейсбук: http://www.facebook.com/event.php?eid=127896887254446
А това са снимки от миналия път: http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 1008649983

Тъ...зъповядъйти!
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Re: Почистване в София (07.08.2010)

Мнение от Scarface »

Браво, добра инициатива. Аз бих дошъл, но честно казано не съм сигурен дали няма да имам работа, така че нищо не обещавам...но определено имам желание :D все пак ако съм свободен, ше пробвам да взема и още двама човека нефорумци
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Супер, заповядъйти, ша е яко.:)
Не сме много хора засега, но има време все още до тогава...
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Ше пробвам, ама ако до 11 без 15 не сме там, значи не ми е отпаднала работата :D
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Правя темата "Съобщение", за да я видят повече хора. Когато мине събитието, ще я върна към нормална.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
kableshkov
В началото бе словото

Мнение от kableshkov »

За такава акция в никакъв случай не се обръщай към природозащитниците. Те могат само да компрометират подобни акции. Само големите политически организации могат да ти свършат работа без да оплетат конците.

П.С Имам опит в организацията на такива събития.
Сътрудник към ФСС на ФФ
PR на Студентски клуб на политолога
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Аз предпочитам сами без никакви организации да си го направим. Организирал съм почиствания и към организации, членувам в такава от много време, но мисля че без тях ще ми е по-добре. Гледам пък да стоя колкото се може по-далеч от политическите партии, не е чиста тяхната работа.:)
Дори и да дойдат по-малко хора, поне ще са такива които наистина имат желание да направят нещо полезно и им пука!
Иначе организациите са добре дошли разбира се, но пи-ар простотии не са желателни.:)

P.S. Благодаря Мила! :salute:
Аватар
Свети Гняв
В началото бе словото
Специалност: Етнология
Обратна връзка:

Мнение от Свети Гняв »

Аз ако съм в София тогава, ще се набутам най-нахално при вас понеже обичам планинарството и разхождането сред природа като цяло и мразя да стъпвам върху боклуци :)
They try to make you and me live our lives by their design:
No free thought!
No free speech!!
No! Peace! Of mind!!!
Аватар
Cliff Burton
Паисий
Специалност: География и Биология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Cliff Burton »

Идвайте повече хора. Аз от скоро съм в "Княжево" и си е кофти да гледаш тези боклуци. Иначе точно оттам започват туристическите маршрути, а на 2мин има една рекичка. :D
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

И аз ще се включа. Ще чакам на съдебната палата в 10:00, дано ви позная обаче :P
Strength and honor.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Чудесна идея, но имам едно питанье...

Каква е целта? Да се изчистят максимално много боклуци, или просто да се съберат ентусиасти, които не желаят публичност? Щото дори да е свързан с някои евентуални изцепки (а това въобще не е задължително), първият вариант е по-полезен за витошката природа.

Защо не искате екоорганизации? Едно от нещата, в които те с радост участват и могат да бъдат полезни, без това да има неприятни странични ефекти, са именно почистванията.

Само предлагам, вие решавате, но според мен би било по-добре да пишете на няколко такива организации, за да помогнат с хора, а ако е необходимо - с организация, опит и такива работи.

Това е сайтът на университетския екологичен клуб ЮНЕКО

Правили сме почиствания с по 10-20 души - всичко е много яко, ентусиазъм, настроение, лично удовлетворение... обаче
Още на следващия ден изобщо не си личи, че сме чистили.

Та:

Малко хора - невинаги = ефективност
Реклама - невинаги = зло

Пак казвам, вие решавате. Аз просто правя това, за което ме бива - давам акъл :mrgreen:
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Идеята е да се изчистят максимално много боклуци И да се съберем ентусиасти. А публичност не че не желаем, просто не държим на нея. Нямаме нужда от някаква реклама и подобни глупости, важното е да се съберем и да почистим.

Членувам в две екоорганизации и то от много време, като познавам много хора от тях. Организирал съм почиствания и други дейности и към организации. Напоследък обаче много се разочаровах от всички организации и нещата, които правят. Да биха се включили, обаче не и без рекламни цели. Да, към хората от тях се обръщам, все пак много са ми приятели и познати, но иначе официално предпочитам да няма намесени организации...ще се справим по-добре без тях.

Поканил съм ги да участват чрез Фейсбук, не мисля че заслужават по-специална покана...ако имат желание да помогнат с нещо повече, винаги могат да ми пишат.

Еми на миналото почистване, което правихме на това място, бяхме 4 човека и събрахме повече от 40 чувала с боклук. За сравнение ще ти кажа че на почиствания от организации съотношението между хора и събрани чували е много по-малко.:) Сега ще сме повече хора, така че ще свършим още повече работа, надявам се.

Рекламата е хубаво нещо, дори задължително, когато става въпрос за по-сериозни мероприятия. Аз обаче мисля че от малкото трябва постепенно да тръгнем към голямото, а не изведнъж да се хвърляме напред. Идеята ми е такива почиствания да правим всеки месец поне по едно, като малко по малко хората ще стават все повече.:) А организациите правят по едно почистване на година...от което няма никакъв дългосрочен ефект...само реклама.

Колкото и да са хората, ако има желание има и ефективност, последното почистване е типичен пример за това.

Това е моето мнение де, иначе съвети приемам всякакви, благодаря.
Ще дойдеш ли?

P.S. Сайтът е много як, има ли някакви сбирки този клуб?
Аватар
devil
В началото бе словото
Специалност: екохимия

Мнение от devil »

Бройте ме към групата,която чака на съдебната палата :)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Deschain написа:...
Има някакъв шанс да дойда, но засега не мога да потвърдя.
Клубът доколкото знам се събира. Отдавна не съм активен член, но май откакто спрях да бъда, нещата в него потръгнаха :mrgreen:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ако не бях заета , с удоволствие щях да дойда, но уви, по това време ще съм нейде из дебрите на Централен Балкан, дамммм :flower: :cheers: 8) Успех в начинанието ви желая и дано друг път да имам възможност да се включа :)
Като птичка в небесата :)
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”