Малко помощ ?

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Monka.
В началото бе словото
Специалност: все още никаква

Малко помощ ?

Мнение от Monka. »

Здравейте, аз съм кандидат- студент, който е прецакан от където и да се погледне. Исках да кандидатствам право, но ходих на предварителен изпит само по история, за да мога да елиминирам предмета и за редовната сесия да ми остане само изпита по БЕЛ. По стечения на обстоятелствата и благодарение на това, че съм адски заблян пропуснах да си подам документите за редовната сесия. Срока беше до 21.05.01, а аз мислих, че е като миналите години до 21.06 след като вече си взел дипломата за средно образование. Такава е ситуацията. Въпросите ми са следните. Мога да вляза История на България тази година, за да не пропусна годината, но мога ли догодина да се прехвърля в ЮФ с право? И ако ли не- каква е перспективата? Какво мога да работя след като завърша и ще бъде ли доходоносно. Не съм много запознат с тази специалност. Ще се радвам на информация и помощ, тъй като отчаяно се нуждая и от двете.
П.С. Относно първия въпрос: Търсих, четох, гледах - отговор не намерих.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Малко помощ ?

Мнение от alter ego »

Сигурно знаеш, че Президента на Републиката е историк, както и бившият премиер. Та може да работиш това, например. Но ако предпочиташ, може да продаваш зеленчук на Женския пазар. :idea:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Можеш след първата година да се прехвърлиш мисля.:) , макар че аз бих те посъветвал да си вземеш една година почивка.:)
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

alter ego написа:Сигурно знаеш, че Президента на Републиката е историк, както и бившият премиер. Та може да работиш това, например. Но ако предпочиташ, може да продаваш зеленчук на Женския пазар. :idea:
:roll:
:reindeer:
la douleur exquise
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от Малък рус дзвон »

За прехвърляне вариантът ти е единствено с успех над 5.50 и то ако случайно по някаква причина има свободни бройки за право и ако ти си с най-висок успех от всички, които искат да се прехвърлят.
Мисля, но тук мисля, а не съм сигурна, че в трети курс имаш право да запишеш втора специалност, пак с успех над 5.50, но не знам дали трябва да полагаш някакви приемни изпити. Иначе втората специалност си я почваш отначало. Но като знам каква е трерата година в ИФ..... Не знам дали ще можеш да караш нея и право едновременно.
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Не може да запише право като втора специалност,само от МО могат
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Via Dolorosa
В началото бе словото
Специалност: История

Мнение от Via Dolorosa »

Специалността е история,не история на България ;)

От теб зависи какъв ще станеш. Трябва да избереш педагогически или езиков профил ( избираш си между латински,старогръцки и старобългарски ). В 3 и 4 курс имаш избираеми предмети и общо взето сам решаваш каква точно история да учиш и в каква насока да тръгнеш.

А ако не си държал изпит по БЕЛ няма как да се прехвърлиш право.
Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”