Rome Total War

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Re: Rome Total War

Мнение от Noctis »

Стига сте спамили бе ей !!! Разводнихте темата с глупости :lol:
П.П Задава се нов Тотал War .. Shogun 2 .. 8)
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Да, Европа универсалис е много популярна сред разни мои познати :P На мене ми е твърде сложна и ме мързи да я уча сега, но определено я препоръчвам. Особено на пора има сериозен шанс да му хареса много.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Еуропа Универсалис не може да се мери по графика (па и по доста други неща) с Тотал Уор, факт. Дори тройката, дето уж е 3Д и не знам си какво. Сценариите бъкат от грешки, АИ-то не струва, симулираните събития са каша, системата за умирането на старите лидери и пръкването на нови е твърде базирана на случая, мисиите са или скучни и еднообразни, или невъзможни, и всичко зависи твърде много от търговията, която е кажи-речи едничкият източник на суха пара. Рекламираната по-горе "репутация" е неуместна шега - смъртен враг може да бъде подкупен до пръв приятел без всякакви усилия при наличие на злато и дипломати за уреждане на женитби. И двете ги има по много, освен ако играчът не е пълен бот.

Грозна, бъгава и скучновата игра, но адски зарибяваща. Възможността да започна с останките на Византия през 1399 и до 1650 да се простра от Исфахан до Рейн, като наред с това наложа НЕМА ТАКЪВ геноцид над ислямската паплач... Еми наслада е, като кликна на коя да е провинция в Близкия изток и всички да са насилствено покръстени православни християни, а по-бунтовните окръзи са така изклани, че пращам гръцки колонисти да ги заселват. И една бира - мда, наслада. Не че на католиците им се разминава, разбира се. Особено на венецианците. Тия гадове са по-проклети и от турците. Е, и те са православни накрая. Тези 20-30%, които са оцелели, така де.

Друг майтап е да се цъка с Палатината през голямата война - поемете тоя демидж, Хабсбурски сатрапи, ааааа!
Баш-нърдовете пробват ВСЯКА (от 200-300 избираеми) държава. Аз досега съм играл с около 40. :)
Изобщо играта е огромна. А ако стартираме през ГГО или по-рано, откриването на Новия свят и основаването на търговски постове и колонии е наистина неистов кеф, особено предвид свирепата конкуренция от Англия, Франция, Испания и прочее. Абе... попиляното време с тая игра не е било напълно загубено. Изживяването на мечти за унищожението на исляма, па дори и на игра, пълна с бъгове и еднообразие... ееех.

Ся, цялата тая тирада важи най-вече за ЕУ2. Тройката изглежда като грамаден скок напред и не съм я играл толкоз усилено, но все пак повечето от старите минуси си ги има. Но пък бързо й свикнах поради тая причина.
Изображение
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Мдааа... истината за Medieval 2 e ...човек и добре да играе.. идва второто най-зло на света.. Монголските орди.. след като с кански мъки ги изриташ от Централна Европа.. идва най-голямото зло .. Тимуридите.. със своите невероятно практични и компактни слонове с оръдия :lol:
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Хаха, ако ви притеснява агресивното AI, пробвайте се със Свещената римска империя на Very hard. Сигурно е, че до 15-20тия ход ще сте във война с всички, ама абсолютно всички съседи + англичаните. Единственият начин за успех е в първите 2-3 хода да се нокаутират датчаните(което ще рече веднага настъпление с каквото има на северната граница и всичкото злато за наемници), а после бързо да се нахлуе в Полша.

Върховното ми постижение в такъв сценарий е освобождение на всичко от Полша до Пиренеите и Бретан, но ми остават Русия, Испания, всичките спагетаджии и ИРИ. С англичаните пък представа нямам как ще се оправям :twisted:
Strength and honor.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Човек.. В момента владея всичко от Венеция на запад.. (без Англия) и Датчаните са във война с мен (държат 2 провинции) .. и идва при мен някъв дрипав емисар за мир.. предлага мир и иска 50000 ?!?!? :lol: :lol: :lol: :lol: .. приоритета им е мир.. обаче без да му ги дам тия 50000 няма да се навие ?!?! .. нищо че няма място къде да си струпам всичките армии за обсада на Копенхаген :lol: :cat:
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Аз пробвах на Very Hard с ИРИ , при което унгарците от Запад и селджуките от Изток, изнервих се и излязох - това стана към 10 ход ;х
Аватар
ЕгасиКостов
Да живей словото
Специалност: Английска Филология
Курс: първи

Мнение от ЕгасиКостов »

Аз със шотландците тъкмо изритах Англия от острова и папата ми се разсърди
2-3 хода по-късно испанците, португалците, французите, датчаните и германците изсипаха армии на острова
Голям кеф
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Някой от вас дали е играл Superpower 2 ...Ето там е купона.. нападаш с България ... примерно Македония .. и целия свят се изсипва срещу теб във Варна .. начело с Израел, САЩ, Япония и.. Мароко по дяволите . :lol: :lol: :lol:
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Изглежда интересна, да :) То и без друго се чудя какво да правя, взема да я изтегля и ще я пробвам ;)
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Човек хвани играй тотал уор.. онова си е загуба на време .. ако искаш разнообразие ..
Hearts of Iron 2 : Doomsday е много яка игра.. в която с България наистина можеш да постигнеш нещо.. :) .. аз на една кампания малко преди Немците да нахлуят в СССР бях превзел с тях половин европа.. след това обаче си изсипаха около 150 дивизии върху моите 60.. и настанаха "тъмните години" :lol:
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Малее, дано в новия Шогун 2 сложат сценарий с чичо Хидейоши и войната Имджин :JC_cupidboy: Там вече ще стане яката патаклама.
Strength and honor.
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Аз пък искам да измъкна Нобунага от предателството на Акечи Митсухиде.. и Кралят-демон да си заслужи името като хората :mrgreen: :twisted:
П.П И естествено някой пореден епичен сблъсък .. Такеда Шинген / Уесуги Кеншин 8)
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Бе те много хора са искали да го измъкнат, ама той самият - не.

Но все пак темата е за Римската тотална война. Тия дни ми се цъкаше с ромеи и пак инсталирах Barbarian Invasion. Голям въргал пада, лудница. Смятам пак да се пробвам и със Западните мунчовци, ама там е ренде за нерви, не си е работа. Друго си е ръш срещу Персия в началото и после едно 10-15 хода щракане с пръсти и събиране на златО и войска. А в същото време ония декаденти на запад дъх не можеха да си вземат. Тегаво, тегаво, скоро и Рим ще загубят, а е такова главоболие да се влиза в окупирана от варвари Италия - ни плячката - плячка, ни инфраструктурата - инфраструктура. Бездънна яма за ресурси и войници, ама какво да се прави - цел.
Изображение
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Направете темичката обща за Тотал Уор-а :) .. че много игри намесихме така :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”