Кандидати за Психология 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- FoxyGirl
- От дъжд на вятър
- Специалност: психология
- Курс: първи
Re: Кандидати за Психология 2010
Ясно.....браво на всички,новоприети психолози ииии ще се видим в СУ 
Хехе и аз съм за при вас.Но още от първо пише че всичките 25 бройки за мъжете са запълнени вече
Все още се надявам да имам шанс и за трето класиране
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Аз със сигурност мога да ви кажа, че Е възможно да има хора, които ще се откажат.Пример: Приятелят ми е приет Психология и онзи ден записа , като ходих да подавам аз документи за второ класиране.По принцип е приет в Портсмут Психология )в Англия) и ще заминава 99,9 е сигурно, но иска да се подсигури , ако нещо се случи и не замине да не пропусне година .. Записа се не за да разплаче повечето хора пред ПИ.., а за подсигуряване.. Молете се да има още 2 3 като него и ще се осводи място за вас 
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- nox
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
Тук продължава да е голяма мълчина. 
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
- abbie
- В началото бе словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ще надам глас аз!
... с въпрос.
Четох, четох, търсих, търсих (търсачката на това форумче далеч не е перфектна, както пише) и никаква актуална или сигурна информация по проблемчето ми не намерих. Какво е положението с избираемите предмети? Има ли определена бройка, която трябва да запишем или е базирано на кредити? Задължителните за първия семестър мисля, че ни излизаха 22 кредита. А някъде из форума, вече незнайно точно къде, прочетох, че трябвало да направим 30 кредитченца. И как стои въпросът с факултативните предмети? Какво означава, че са факултативни - ако желаем, можем да ги запишем, но не дават кредити, така ли? Мъгла ми е в главата, не намерих нищо, а искам да знам, че да почвам да мисля какво да записвам (вече имам някакви идейки, но искам да знам всичко, преди да реша хихик).
АА и, колеги, ако случайно се объркате и вземете да ми отговорите, може и да споделите какво ви се учи на вас от избираемите и факултативните:)
... с въпрос.
Четох, четох, търсих, търсих (търсачката на това форумче далеч не е перфектна, както пише) и никаква актуална или сигурна информация по проблемчето ми не намерих. Какво е положението с избираемите предмети? Има ли определена бройка, която трябва да запишем или е базирано на кредити? Задължителните за първия семестър мисля, че ни излизаха 22 кредита. А някъде из форума, вече незнайно точно къде, прочетох, че трябвало да направим 30 кредитченца. И как стои въпросът с факултативните предмети? Какво означава, че са факултативни - ако желаем, можем да ги запишем, но не дават кредити, така ли? Мъгла ми е в главата, не намерих нищо, а искам да знам, че да почвам да мисля какво да записвам (вече имам някакви идейки, но искам да знам всичко, преди да реша хихик).
АА и, колеги, ако случайно се объркате и вземете да ми отговорите, може и да споделите какво ви се учи на вас от избираемите и факултативните:)
Звучи обнадеждаващо ,но няма да възлагам големи надежди.В крайна сметка ще влезна друго и до година ще се преместя.The_iMMortal_f написа:Аз със сигурност мога да ви кажа, че Е възможно да има хора, които ще се откажат.Пример: Приятелят ми е приет Психология и онзи ден записа , като ходих да подавам аз документи за второ класиране.По принцип е приет в Портсмут Психология )в Англия) и ще заминава 99,9 е сигурно, но иска да се подсигури , ако нещо се случи и не замине да не пропусне година .. Записа се не за да разплаче повечето хора пред ПИ.., а за подсигуряване.. Молете се да има още 2 3 като него и ще се осводи място за вас
- Quostadin
- В началото бе словото
Много уместен въпрос и на мен тези кредити са ми доста мътна материя. Така че и аз призовавам, ако някой знае, да каже...abbie написа:Ще надам глас аз!
... с въпрос.
Като гледам учебния план предметите са 3 вида: Задължителни (те са ясни), Избираеми (но определена задължителна бройка /евентуално тия кредити/, като ние избираме предметите, или ние си решаваме и колко, и какво) и Факултативни (...
А какво ми се учи и аз все още не знам, да се изясни първо проблемът с кредитите, иначе в анотациите на предметите е обяснено добре какво и по-колко се изучава, може да създадеш някаква представа, но от значение са и преподавателите, за които нямаме, надяваям се засега, никаква информация.
There is no such thing as duty. If you know that a thing is right, you want to do it. If you don't want to do it—it isn't right. If it's right and you don't want to do it—you don't know what right is and you're not a man.
Ayn Rand
Ayn Rand
- abbie
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз точно според анотациите се ориентирам, това ми е ясноQuostadin написа:иначе в анотациите на предметите е обяснено добре какво и по-колко се изучава, може да създадеш някаква представа, но от значение са и преподавателите, за които нямаме, надяваям се засега, никаква информация.
- nox
- Пишете, о, братя
Всъщност разликата между избирателните и факултативните е нещо като тази между ЗИП и СИП 
От първите трябва да запишеш няколко на брой, като ти си избираш кои, а вторите никой не те кара да ги изучаваш, но ако искаш, ти носят кредити.
А на мен ми е изключително тъмна Индия също за това колко избираеми трябва да запишем
Но няма начин да не ни кажат на първи.
От първите трябва да запишеш няколко на брой, като ти си избираш кои, а вторите никой не те кара да ги изучаваш, но ако искаш, ти носят кредити.
А на мен ми е изключително тъмна Индия също за това колко избираеми трябва да запишем
- abbie
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз пък май четох, че факултативните не ти носят кредити хахах. Но, ако е така, записвам инглиш и антропология
(ако искат 30 кредита на семестър, а такова животно май няма..)
- nox
- Пишете, о, братя
Нямам представа значи. Защото имам противоречива информация
Как да не заобичаш информационното затъмнение на СУ <3
Аз пък съм хвърлил око на естетиката и семиотиката.
Аз пък съм хвърлил око на естетиката и семиотиката.
- abbie
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не е само в СУ, навсякъде е такаnox написа:Нямам представа значи. Защото имам противоречива информацияКак да не заобичаш информационното затъмнение на СУ <3
Семиотиката не ме влече особено, но за естетика се замислях и аз. Но много малко кредити дава, въпреки че с антропология и естетика стават отново 30 (в допълнение към задължителните) и съответно - втори вариантnox написа:Аз пък съм хвърлил око на естетиката и семиотиката.
- Quostadin
- В началото бе словото
Да, определено оценката на един студент за даден преподавател може да се различава от тази на друг, всичко е субективно, но както каза, ще имам достатъчно време да си създадем сами впечатление.
Аз доколкото видях на година имаме по 60 кредита (по европейския стандарт), тоест на семестър по 30, сборът се образува от кредитите на задължителните дисциплини (за този семестър - 22) + тези на избирателните, по наш избор.
Тук имам един въпрос: 30 е максимумът или точният брой, който трябва да се получи, и доколкото разбирам езиците са 5 кредит, така ли?
Иначе мисля да е логика + още нещо.
Аз доколкото видях на година имаме по 60 кредита (по европейския стандарт), тоест на семестър по 30, сборът се образува от кредитите на задължителните дисциплини (за този семестър - 22) + тези на избирателните, по наш избор.
Тук имам един въпрос: 30 е максимумът или точният брой, който трябва да се получи, и доколкото разбирам езиците са 5 кредит, така ли?
Иначе мисля да е логика + още нещо.
There is no such thing as duty. If you know that a thing is right, you want to do it. If you don't want to do it—it isn't right. If it's right and you don't want to do it—you don't know what right is and you're not a man.
Ayn Rand
Ayn Rand
- FoxyGirl
- От дъжд на вятър
- Специалност: психология
Такам....кредити....избираеми....Ще пробвам да успокоя нещата.... не разчитайте прекалено много на анотациите,защото има вероятност при вас да има промени. Трябват определен брой кредити,за да ги покриете са точно тези избираеми. Те се получават след полагане на изпит,съответно двусеместриалните вършат работа чак за втория семестър....Не бързайте да си харесвате, едно или друго. Ще имате две седмици на разположение в началото на октомври, да посетите избираемите предмети и да решите какво искате да запишете....Ако сте с нашата програма (миналогодишната)...повярвайте ми....няма да имате голям избор...да не кажа почти никакъв....Наслаждавайте се на лятото и не мислете за тези неща сега....ще имате предостатъчно време....да събирате информация...и все пак,ако някой мн въудушавен...мога да дам скайп или някакви др координати 
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Факултативните не ви носят кредите, на практика са ненужни, макар че някои магистратури имат изисквания за определен хорариум спорт или език, но това по-скоро е само на книга.
А и още нещо- кредитната система в специалност Психология не функционира, тъй че не се терзайте излишно
А и още нещо- кредитната система в специалност Психология не функционира, тъй че не се терзайте излишно
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?