Скандинавистика 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
brooks
В началото бе словото

Re: Скандинавистика 2010

Мнение от brooks »

ти да видиш как ще ви олекне курса изведнъж, познавам едни момичета, които се записаха само защото още чакат отговор от чужбина. дано СУ имат благоразумието да предложат местата на следващите в списъка вместо да ги оставят празни. и аз бях сигурна, че ще ми върже на второ ама викам да не заемам място, което най-вероятно ще освободя. :)
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от The_Vicodin_Timelord »

Ужас!@ Ще го караме като на частни уроци :mrgreen:
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

Norwegian Wood написа:[

Йей... аз тъкмо бях на пристанището и гледах едни кораби, големи колкото... абе, Големи. :lol:
Аз искам нещо високоакадемично като литератюрвитенскап, философия или древни езици и култури. Ама има много време, докато стане тая работа.
хаха, знам и аз къде са големите кораби, затова натам гледам. аз исках и бакалавър в Норвегия или Дания, но проблема с големите държавни университети там е, че нямат никакви програми на английски. Осло въведаха бакалавър икономика на английски миналата година, но тия специалности не ме касаеха и се отказах.
И аз имах някакъв период, в който обмислях да напиша история на изкуството във Виена, така че те разбирам :lol:
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

Супер си е в България...какво сте се разбягали всички към чужбина, не мога да ви разбера... :D
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от The_Vicodin_Timelord »

@Norwegian Wood само в Ректората ли имаме лекции? Много я мразя тази сграда :pukeleft: Пълно с мишки :mrgreen:
Аватар
Northern_Light
Пишете, о, братя
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от Northern_Light »

The_Vicodin_Timelord написа:Паднаха ли на второ баловете с английски?
Не, момичетата, които и да са, явно са се записали.
brooks написа:ти да видиш как ще ви олекне курса изведнъж, познавам едни момичета, които се записаха само защото още чакат отговор от чужбина. дано СУ имат благоразумието да предложат местата на следващите в списъка вместо да ги оставят празни. и аз бях сигурна, че ще ми върже на второ ама викам да не заемам място, което най-вероятно ще освободя. :)
Ами, затова в някои други университети правят класирания до последния момент за тези, които са се записали в тях. :roll:
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

Mulder написа:Супер си е в България...какво сте се разбягали всички към чужбина, не мога да ви разбера... :D

'But they were, all of them, deceived...' както се казва в LOTR :cyclopsani: :) аз съжалявам, че не седнах да уча история и литература, ами тръгнах да държа toefl-и и глупости. наистина си е хубаво тук :)
Mulder
В началото бе словото

Мнение от Mulder »

Според мен има специалности, които по-добре да се учат в чужбина...информатика примерно...и доста други...но скандинавистиката в България е с добро име. Например в Германия ходих в един университет на някакъв ден на отворените врати, и там нямаха достатъчно студенти за скандинавистика...казаха, че приемат всеки, който е завършил средно образование...докато тука доста трудно се влиза. Това по принцип нищо не означава за следването след това де...но все пак...
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

Mulder написа:Според мен има специалности, които по-добре да се учат в чужбина...информатика примерно...и доста други...но скандинавистиката в България е с добро име. Например в Германия ходих в един университет на някакъв ден на отворените врати, и там нямаха достатъчно студенти за скандинавистика...казаха, че приемат всеки, който е завършил средно образование...докато тука доста трудно се влиза. Това по принцип нищо не означава за следването след това де...но все пак...
зависи къде си бил честно казано, ако отидеш в LMU München ще видиш, че за скандинавистика навалица има... в СУ е висок бала, защото специалността я има само там, ако не се лъжа и местата са доста малко.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Mulder написа:Супер си е в България...какво сте се разбягали всички към чужбина, не мога да ви разбера... :D
Кекеке... :)
Толкова е дълга и широка тая тема... :P

Някои лекции са на 4-ти км, но повечето са в еРектората. Ужасно потискаща сграда, наистина...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

мен ми харесва супер много сградата :) хората в Европа учат в някви готически замъци, представи си там какъв мухъл е примерно... :mrgreen: Но пък има атмосфера и това е сградата с най-красива архитектура в София, въпреки че мол Сердика никак не е лош :flower:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Абе представям си, че повечето аудитории се чистят по-често, има топла вод...
.. защо винаги опираме до тази тема? :mrgreen:

Иначе аз атмосферата на Ректората доста бързо я възненавидях. Но си права, сградата е красива отвън,
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
brooks
В началото бе словото

Мнение от brooks »

мен общежитията са ми 'Edwardian houses', на ~ 100-110 години. нищо повече няма да казвам. :king:
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

аз в Студентски град досега съм си имал работа със
- впиянчен портиер, който нахлува по всяко време, за да проси цигари, сапун и олио и да краде ароматните свещички на съквартиранта (и да иска пари назаем за "Еврофутбол")
- съквартиранти, настаняващи лица от малцинствата, издирвани за сводничество (същите далеч не са най-приятните хора на света)
- нахлуване и разпити от цивилни и униформени полицаи (последните имат акъла на оборско говедо)
- спиране на водата по 4 пъти на ден
- забрана на пускане на тока през зимата поради газовата криза
- впиянчен съквартирант, който през цялото време или спи сам, или с гаджето си. Или пие и й крещи, че е ку.ва.
- циганета по улиците, които ти крещят да им дадеш пари
- чалга навсякъде
- засядащи асансьори
- глутници кучета, които те подгонват с лай, ако си носиш храна в чантата
- и... да, живеехме по трима коча в стаичка има-няма 5 на 5 метра, с малка баня и антре

лОвиш ли бас, че в Едуордиън хаусис в Англия е по-зле? :Р
Аватар
Northern_Light
Пишете, о, братя
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Мнение от Northern_Light »

Brooks май просто се изфука с къщичките. :lol:
Леле, Студентски град си е survival camp отвсякъде! :shock: :lol:
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Заключено