Класиране- Резултати, Очаквания,Постижения

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Shin
В началото бе словото
Специалност: Информационни системи
Курс: първи

Re: Класиране- Резултати, Очаквания,Постижения

Мнение от Shin »

Ехх малко не ми достига за КН на второ класиране. Бала е фрапиращо нисък o0. И на ИС съм си доволна, но като знаеш колко близко си до КН :P
Изображение
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

aikaeimin написа:
bggashnik написа:...
Не е нужно да изкараш двойки, за да не те приемат ;]
И трябва да си голям идиот, или да си назубрил нещата /което не изключва частта с идиотизма/, без въобще да ги схващаш, че да успееш да забравиш всичко за една година.
Това с 2ките беше само пример, ама в днешните дни, за да не те приемат, трябва да си изкарал 2ки :lol: (не ми обръщайте внимание, яд ме е, че в Компютърни науки с 4,50 влизаш :evil: )Относно забравянето-никой не е казал, че ще забравиш ВСИЧКО(цитирам те). Но я си признай-сега, ако не те бяха приели, щеше ли веднага да седнеш да четеш за догодина, или щеше да си прекараш хубаво лято, моренце, това онова, и евентуално зимата да седнеш?А през това време ще се забравят не-малко неща, повярвай ;)
Компютърни науки I курс
PePs
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от PePs »

много благодаря на отзовалите се а само още ще могат ли документите за незаетите места само в СУ ли могат да се поддавам или и в пунктовете в страната
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Предполагам, че ще е само в СУ. Почти съм сигурен.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Мнение от aikaeimin »

Напротив. Ще ти дам пример с моята специалност, в частност мъжкия контингент. Четири места, минимален бал на първо класиране 23.85. Трябва да имаш над 5.90 и отлична матура, за да се надяваш на нещо. При жените е малко по-добре, но пак трябва да имаш над 5.70.
Аз завърших през 2009. Тогава кандидатствах за същата специалност, беше ми единственото желание, но не ме приеха. /оценката ми на изпита беше малко по-ниска, а и имах 5 по БЕЛ в дипломата, защото учителката ми в последните 2 години беше "за чудо и приказ"/. През тази една година учих съвсем различна специалност един семестър, през останалото време пък въобще не съм се занимавала да уча. На частни уроци не съм била никога, по каквото и да е. Така че аз съм изключително неудачен пример.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

aikaeimin написа:
...Така че аз съм изключително неудачен пример.
Ти си неудачен пример за твойто си твърдение, моето го потвърждаваш на 100% :mrgreen: :mrgreen: А то е, че втората година най-често подготовката е по-слаба от първата. Или по-скоро обстоятелствата да се подготвиш по-добре първата година са далеч повече ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

Как точно го потвърждавам? Никъде не споменах, че през 2009-а съм се готвила ;] И тогава си клатих краката, и през 2010 си клатих краката. Просто тази година на изпита ми беше по-спокойно, а и критериите бяха занижени.
Обстоятелствата си ги създаваш сам. Важно е наличието на желание. Ако кандидатствах с история, например, и миналата година не бях успяла, тази година бих наблегнала на пропуските си от миналата.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Ами потвърждаваш го, че като си си клатил краката 1вата година, най-вероятно и втората ще ги клатиш :lol: :lol: И все пак, мисля, че навлизаме в излишен спор, даже не знам и с кое мое мнение не си съгласна :lol: Просто втората година е много по-трудно от първата от страна на подготовката :roll:
Компютърни науки I курс
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

bggashnik - Подготовката ми по английски беше 5-6 дена преди изпита.. факт е обаче, че няма как да се забрави език, с който се сблъскваш всеки ден.. въпросът е дали можеш да попиеш цялата информация, която е замеряна към теб ;) .. Последният път, когато съм учил усилено английски беше преди около 4-5 години.. нещо, което си научил не се забравя много лесно :) особено ако е важно.. сигурно затова не познавам човек, който да ми изцепи, че е забравил как да държи лъжица или как да плува примерно :) .. всичко е до създаването на някакъв рефлекс :)
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

А бе, жена съм, бе човек. xD
Аз затова казах, че съм неудачен пример - точно по език не бих седнала да се "готвя", пък ако ще света да свърши. Ако за пет/седем/дванайсет години не съм го научила, за няколко месеца няма да стане номера.
Точно с това ти твърдение не съм съгласна - че е по-трудно. Ами, не е. Няма причина да е.
Едит:А защо да не помнят фактите и датите? Аз как помня повечето от тях, без да съм се готвила за КС изпит по история. Пак казвам, алогично е да се твърди, че можеш да забравиш по-голямата част от нещо, което си научил /ако си го зазубрил - естествено, че ще забравиш/. Или поне аз не мога да си го представя. Може би помня прекалено много. лол
Едит 2: От този спор няма никакъв смисъл, май. Всеки има различна перспектива. I give up. хаха
Последно промяна от aikaeimin на 31 Юли 2010, 13:56, променено общо 3 пъти.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Ееее, ти английският го упражняваш всеки ден подсъзнателно чрез гледане на филми, слушане на музика и т.н. Искам да видя дали историците след година неучене ще помнят всички факти и дати :salute:
Компютърни науки I курс
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Историците сигурно и те четат и гледат странични неща, чрез които да си навързват фактите на една нишка, която никога няма да забравят ? :)
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Т'ва със нишката и незабравянето-няма такива филми ;)
След 30 години ще трябва много хубаво да си напрегнеш паметта, че да се сетиш как се казват всичките ти съученици, а си учил с тях всеки ден в продължение на 5 години ;) :shaking2:
Компютърни науки I курс
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Съгласен съм с bggashnik.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
enzyme_x
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от enzyme_x »

При мен подготовката втората година беше много по-добра... доколкото се брои за сериозна подготовка на фона на хора, които от една година напред почват уроци ( :shock: ). Познавам индивиди, които след 3 години прекъсване в момента се справят отлично с кандидатсването (в СУ и в други унита). Просто не мисля, че знания трупани с време не могат да бъдат приложени след година 2-3 или 10, просто защото не си ги преговарял до вчера в клас. Случаите не са никак единични.
Good timber does not grow with ease. The stronger the wind, the stronger the trees.
"Me, I always tell the truth. Even when I lie."
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”