Кандидатстване за общежитие I курс

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
MalUmKo
От дъжд на вятър

Re: [АКТУАЛНО] Кандидатстване за общежитие I курс

Мнение от MalUmKo »

Светльо не го е обяснил така, ясно е казал, че бала се дели на броя формиращи оценки. За да се формира максимален бал 24 са необходими 4 оценки и делиш на 4. Ако максималния бал за специалността ти е 30 делиш на 5. Просто е дал пример с правото и за това се бъркате.
Студентските книжки си я попълваш сам и я даваш заедно с документите, след което изчезва в дебрите на бюрократичната система за неопределен период, при което се появява в един момент в отдел студенти и на 1ви октомври при откриването стига до притежателя си и ако те няма за да си я вземеш в крайна сметка пак отива в отдел студенти до поискване. Поне в моя факултет е така предполагам че и при другите процедурата е сходна.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

не ти я издават, купуваш си я и си я попълваш при записването.
Facebook
Изображение
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Sunshiiine написа:Ами аз не от един съм чувала, че има достатъчно общежития за по-голямата част от кандидатстващите. Доколкото знам, СУ нямат проблем с това, така че да се надяваме слуховете да са верни :) А относно "социалните" критерии... какви са?
http://uni-campus.net/docs/pravilnik.pdf - чл. 20

http://uni-campus.net/docs/zapoved_2010.pdf
т. 10.1., буква "в" във връзка с т. 17, б. "ж"
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

The_iMMortal_f написа:Абе и аз прочетох това .. и как няма да вярваме на "светльо точка варна" , но все пак и той да поясни на какво се оповава това негово мнение пък! :lol: :mrgreen:
В Студентски град има предостатъчно легла. Работата е там, че СУ и УНСС имат малко, а ТУ и МУ имат повече, отколкото им трябват, а прехвърлянето трябва да си го извършите сами и никъде не е публикувана информация как става. Мен примерно ме светна братовчедка ми, която учи в МУ. Кофтито е само едно, че втора класация излиза на 14 септември, а трета на 10 октомври, тоест след началото на учебната година.
Facebook
Изображение
Аватар
ivankz
От дъжд на вятър
Специалност: Политология

Мнение от ivankz »

Но нали трябва да подам документи за общежитието?Как ще стане това като ми искат студентска книжка,а тя ще излезе чак на 1-ви октомври :? А сроковете за подаване на молби-декларации за класиране за общежитие са в сроковете за записване в съответния факултет...
Tell me why are we so blind to see
that the ones we hurt are you and me...
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Е нали ще си купиш студентска книжка и ще си я попълниш преди да се запишеш?
Facebook
Изображение
chill
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от chill »

Имам важен въпрос! Мислите ли, че ще бъде проблем ако живея с човек/хора на квартира, които ще учат в УНСС? Става въпрос за различни програми, примерно. Или те да започват по-рано/по-късно, да имат ваканции/почивки по друго време, да свършват по-рано/късно.. Има ли такива разминавания и дали ще бъдат проблем? Все пак делим наеми и пр.
Аватар
infinity*
От дъжд на вятър
Специалност: Философия
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от infinity* »

Имам въпрос, при подаването на молбата за общежитие, не съм писала името на човека, с когото искам да сме съквартирантки, а има една приятелка, с която бих искала да бъдем, дали може това допълнително да се уговори след първото класиране ??
I'm Fire Red ... I'm in Your Head!
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Да, отивате след I класиране при комисията по настаняването в бл. 42 Б и им казвате, че искате да сте в една стая.
Facebook
Изображение
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

@svetlio.varna : А документите за 3то калсиране(по соц. доход) при записването на специалността ли става ,смисъл подавайки документи за записване ,подавам и за общежитие(по соц. доход) или отделно се прави някъде ,и ако да,то къде?

п.п Сиг.някъде го пише ,но в момента съм доста объркан,мерси!
Аватар
Sunshiiine
Да живей словото
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Sunshiiine »

От тази комисия ли се взима заповедта за настаняване?
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

ivankz написа:Но нали трябва да подам документи за общежитието?Как ще стане това като ми искат студентска книжка,а тя ще излезе чак на 1-ви октомври :? А сроковете за подаване на молби-декларации за класиране за общежитие са в сроковете за записване в съответния факултет...

Студентската книжа е в комплекта документи за записване, заедно с които се подава и молбата за общежитие за първокурсници. Ще ви я върнат на 1ви октомври, при откриването на учебната година. Записванията са по факултети в съответните специалности.
loserrrr написа:@svetlio.varna : А документите за 3то калсиране(по соц. доход) при записването на специалността ли става ,смисъл подавайки документи за записване ,подавам и за общежитие(по соц. доход) или отделно се прави някъде ,и ако да,то къде?

п.п Сиг.някъде го пише ,но в момента съм доста объркан,мерси!
Трето класиране е след началото на учебната година, май първата седмица на октомври. Тогава се подават документите.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Marina Dimitrova
В началото бе словото

Мнение от Marina Dimitrova »

Значи това преместване в общежитие на друг уневерситет става само ако няма места в СУ или просто само ако ти си искаш ? И то хубаво местиш се , обаче можеш ли да си избереш точно човека , с който до си в стая ?
kiss_fairy
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от kiss_fairy »

Аз ли нещо не мога да разбера :? Добре де ст. книжки са в университета.... При настаняване в общежитие ти я изискват.. Обаче ще ги видим чак на 1.10, а до тогава трябва да сме се настанили. Как ще се настаним в периода 15-20.09 като ще ни дадат книжките на 1-ви.10?
Импровизацията е майката на успеха.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Когато сте първи курс няма да ви ги искат.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”