Испанска Филология
Модератор: Boromir
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
4 години бакалавър, няма задочно, после има магистратури.Държи се изпит само по испански. Ако ти е само за дипломата - не се захващай с филология, изкарай някакъв сертификат от Испански институт, например.Филологията е ужасно тежка специалност, не учим само езика, то са лексикологии, синтаксиси, литератури...Не е само до знаене на езика...То и аз го знаех , преди да вляза

-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ами не само испанската, всичките филологии в СУ са на много високо ниво.Това е мястото,където ще научиш само езика, а ще вникнеш в него, в историята, в културата на страната.За това е сложничко.Звучи интересно, но е доста трудно
Не ме питай колко пъти за тия три години съм съжалявала,че съм записала френска филология (френска , испанска, един дол дренки , в една катедра сме, за това говоря така уверено за испанската) 
- Astral4o
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Е то е ясно, че испанският е по-лесен от френския, но наистина вземете и послушайте Crematory, че не е чак толкова лесно,а пък специално на теб keyuser ще ти кажа,че не знам колко си напреднал с испанския за 4ри години в Испания, но мога да ти кажа, че със сигурност доста ще ти дадат зор някои от преподавател(к)ите 
Astral in da house...
- Xpucu
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Испанска филоложка, приятно ми е .
Много обичах всичко испанско , особено езика ... преди да вляза
Сега ми иде да скоча от някой небостъргач
Не ме разбирай погрешно ... харесвам си специалността. Ма ако искаш да учиш испански, не е това мястото.
Крематори е права, адски е тежко , и не се учи езика, а всичко свързано с него. Успех !
Много обичах всичко испанско , особено езика ... преди да вляза
Сега ми иде да скоча от някой небостъргач
Не ме разбирай погрешно ... харесвам си специалността. Ма ако искаш да учиш испански, не е това мястото.
Просто very нетипична...
-=In Omnia Paratus=-
-=In Omnia Paratus=-
- SeeKnDestroY
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Xpucu... е все пак ше се видим..и дано аз не скоча
keyuser.. а ти не се залъгвай с тоя испански дет' си учил..по-точно castellano.. щот тук на изпита може и да се прецакаш.. като мен
... в БГ'то все още се преподава латиноамерикански и произношението на много хора е такова
..да не говорим, че има и определени фрази, които в Испания не се използват, но тук ги преподават... преди време питах що така скапана диктуват и що има неща дет' ги няма в castellano'то.. и ми отговориха, че няма как да прецакат хората, които учат в БГто латиноамерикански
Ае..стига съм писал, ама не си мисли, че ще ти е лесно.. един познат дет' учи 10 години там изкара 4 на изпита тук...кат' се върна
keyuser.. а ти не се залъгвай с тоя испански дет' си учил..по-точно castellano.. щот тук на изпита може и да се прецакаш.. като мен
Ае..стига съм писал, ама не си мисли, че ще ти е лесно.. един познат дет' учи 10 години там изкара 4 на изпита тук...кат' се върна
- snow_dreams
- В началото бе словото
хехе ,хора..вече започнах малко да се пообърквам
..аз всъщност съм се запътила точно към исп. фолология
дори от известно време насам започнах да се готвя ,но хванах учебник ,който се оказа леко старичък вече- "El espanol !A saber mas y mejor!" или поне така ми казаха.Та..мисълта ми е...случайно някой знае ли от къде мога да си взема изпитите от предишни години
и дали има някакви школи ,в които се провеждат само пробни изпити
... много мерси предварително 
Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!
- independiente
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: четвърти
Изпитите от предните години няма как да се намерят.snow_dreams написа:хехе ,хора..вече започнах малко да се пообърквам..аз всъщност съм се запътила точно към исп. фолология ...случайно някой знае ли от къде мога да си взема изпитите от предишни години
и дали има някакви школи ,в които се провеждат само пробни изпити
... много мерси предварително
За пробните изпити знам, че има курсове към СУ през ваканциите, на които се дават 5 пробни изпита.Разтърси се из този раздел и раздел "Студенти" има доста полезни неща, които сме изписали за изпитите и курсовете по испански към СУ.
- snow_dreams
- В началото бе словото
- AlexielChan
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте:) Някой може ли да ме светне горе долу на какво да наблегна за кандидатстудентския изпит по испански? Какви елементи ще има? Понеже смятам да се подготвям сама, кои учебници трябва да си взема да уча по тях? Много ще съм благодарна ако можете да ми пообясните това онова защото мн малко инфо имам... 10x предварително : )
It's NoT eNouGh to aiM, You muSt HIT !
- AlexielChan
- В началото бе словото
- Обратна връзка: