Кандидатстване за общежитие I курс

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: [АКТУАЛНО] Кандидатстване за общежитие I курс

Мнение от svetlio.varna »

SunGoddess написа:Че аз на документа за общежитие не съм слагала снимка...от трите снимки, които трябваше да лепя сложих само на студентската книжка и на личната карта.Обаче жената, която ми прие документите не ми каза нищо..надявам се, че не е проблем :roll:
Снимките за общежитие се дават при настаняването - трябват две или три снимки :)
EvP написа:Извинявам се, че ще стане малко повторение, но да попитам пак, за да съм сигурна, че съм разбрала. Класирането за общежитие по успех е на 15-ти септември и настаняването е до 20, така ли? А кога е класирането по доход? И още едно въпросче - къде точно трябва да търсим класиранията? Където сега има изведени класирания за второкурсници или някъде другаде?
Класираняиат излизат тук: http://uni-campus.net/klasaciq_2010.php
Класирането по доход излиза на 11.10.2010 (или на 10.10 следобед).
agenta написа:Добре, може нещо да става недоразумение с това осигуряване! Затова Ви препоръчвам в началото на октомври да проверите, чрез сайта на НАП колко месеца не сте осигурени и след това да ги заплатите! Ако са три неплатените месеци - значи СУ започва да плаща от октомври, както беше при мен, а ако са по-малко от три, значи започва да плаща от момента на записването! Може да се променило нещо от преди две години!
До юни включително (издаването на дипломата) се водят ученици. Август вече са студенти. Осигуровки трябват да си внесат само за месец юли. Въпреки, че те са записани като студенти дефакто през юли, така че може и да няма прекъсване в здравноосигурителните вноски.
Novak написа:Привет на всички,значи приеха ме на 1во класиране и вчера се записах , но не съм подал документи за общежитие, ще мога ли да подам документи за 3то класиране след като излезе 2ро или ще трябва да чакам за свободни места ? :?:
Можеш да участваш още на 2-о класиране, отиваш там където си се записал и подаваш молбата си. Иначе можеш да подадеш документи за 3-о, да.
Sunshiiine написа:Да, дават го заедно с декларацията за общежитията. Аз искам да питам от кога университетът започва да осигурява студентите? Още след записването им или чак след 1 октомври?
От месеца на записването по принцип, но понеже вие сте записани в края на юли може и да нямате прекъсване във здравноосигурителните вноски, можеш да провериш информацията за теб чрез линка, кйто съм дал по-долу.
Sunshiiine написа:В сайта на университета случайно да има нещо по този въпрос? Аз нищо такова не съм виждала. Или пък не знам.. на някоя друга институция? То законът за осигуряването от университетите трябва да е един и същ май..
Можеш да провериш това, което те интересува на страницата на НАП: https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.htm ... tatus.home
Въвеждаш ЕГН и то ти извежда данните.
Изображение
Facebook
Изображение
EvP
В началото бе словото

Мнение от EvP »

Мерсии! :)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Novak написа:Привет на всички,значи приеха ме на 1во класиране и вчера се записах , но не съм подал документи за общежитие, ще мога ли да подам документи за 3то класиране след като излезе 2ро или ще трябва да чакам за свободни места ? :?:
svetlio.varna написа:Ще можеш, даже мисля, че и ако отидеш тези дни също можеш да подадеш документи, за да не чакаш на опашките при следващото записване и за да си по-спокоен.
Според Б 15 от заповедта, на 3 класиране молби се подават от некласирани на 1 и 2 класиране, т.е. задължително трябва да се подаде молба и за 2 класиране в случая, т.е. в сроковете за записване според А 3, но не знам дали сроковете зависят на кое класиране си приет или не.
http://uni-campus.net/docs/zapoved_2010.pdf
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

МИсълта ми беше, че може да участва без проблем още на 2-о калсиране, но не се изразих ясно :) Просто той е пропуснал да подаде молба за общежитие, а мисля, че все още може да го направи. Няма нужда да чака за 3-о класиране.
Facebook
Изображение
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Искам да попитам нещо(прочел съм всички мнения от 1 до 11 стр. без да имам върпоси но едно нещо тук ме озадачи - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... &start=120) Значи,моят бал е образуван от оценката от матурата по математика и там другите оценки,които са балообразуващи и е 23.40.Още от първото мнение разбрах,че се дели на 5 и аз веднага сметнах с калкулатора,че 23.4/5=4.68(а мин бал за ФМИ е 5.42 ,което прочетох от едно друго мнение),но!!!! мнението на morfei от въпросния пост ми вдъхна някаква надежда.Та... на колко трябва да си разделя бала? :bom:
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Ми правилно си го разделил на 5. :) Въпроса е, че след класиране по успех има социално и индивидуално, и на тях може да се вредиш. Може да ходиш и до комисията по настаняване да попиташ за възможност да бъдеш настанен.
Компютърни науки 1 курс
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Офф :( ,жалко.Тия ходенета насам и натам са една голяма ши*ня.Дотук не разбрах,как да декларирам социалния статус на родителите,смисъл как да им обясня на тия хора,да речем ,че единият родител работи,другият-не или те гледат някъде из нета за това,предполагам,че има някакъв сайт.

п.п Ако някой има някакъв рационален съвет(който не включва безйрайно ходене по неадекватни инстанции :pukeleft: ,културен и прост :idea: ) нека ми го даде!!!
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Тук можеш да видиш какви документи се прилагат:
:arrow: http://uni-campus.net/docs/zapoved_2010.pdf
Компютърни науки I курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър

@looser - Декларирането на социалния статус е необходимо чак за трето класиране, дотогова той не играе никакв роля. В молбите за трео класиране (те са малко по-различни) си има място където с епопълва тази информация.
Facebook
Изображение
Аватар
sunny_f
От дъжд на вятър

Мнение от sunny_f »

Здравейте!Може ли някой да ми каже кога излиза класацията за общежитие на 1ви курс?
I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chap stick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
svetlio.varna
Легендарен флуудър

14 септември следобед. :)
Facebook
Изображение
Аватар
steffy_bg
В началото бе словото

Мнение от steffy_bg »

Абе хора..на мен ми се случи нещо доста странно когато подавах документи за общежитие..първо,особено нелюбезната леличка не ми даде да си попълня документите сама и второ, което е по-важно и в което съм убедена,никъде не ми попълни състезателния бал!...Сега разбира се съм изпаднала в паника,че може да е фатално и документите ми изобщо да не бъдат взети под внимание!..Някой с мнение по темата?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Щом си дал декларацията за стипендия на злата леличка, те ще ти напишат бала, имат го в базата данни.
Facebook
Изображение
Аватар
sunny_f
От дъжд на вятър

Мнение от sunny_f »

svetlio.varna написа:14 септември следобед. :)
Благодаря за инфото ;)
I kissed a girl and I liked it
The taste of her cherry chap stick
I kissed a girl just to try it
I hope my boyfriend don't mind it
Аватар
steffy_bg
В началото бе словото

Мнение от steffy_bg »

Благодаря ти много за инфото...успокои ме,че наистина се бях паникьосала..Като излизах всички разправяха как са им го смятали състезателния бал и т.н....а аз...оная толкова много бързаше,попълни ми личните данни и специалността и това беше..(нямам думи)..Тааа..мерси пак
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”