Снимките за общежитие се дават при настаняването - трябват две или три снимкиSunGoddess написа:Че аз на документа за общежитие не съм слагала снимка...от трите снимки, които трябваше да лепя сложих само на студентската книжка и на личната карта.Обаче жената, която ми прие документите не ми каза нищо..надявам се, че не е проблем
Класираняиат излизат тук: http://uni-campus.net/klasaciq_2010.phpEvP написа:Извинявам се, че ще стане малко повторение, но да попитам пак, за да съм сигурна, че съм разбрала. Класирането за общежитие по успех е на 15-ти септември и настаняването е до 20, така ли? А кога е класирането по доход? И още едно въпросче - къде точно трябва да търсим класиранията? Където сега има изведени класирания за второкурсници или някъде другаде?
Класирането по доход излиза на 11.10.2010 (или на 10.10 следобед).
До юни включително (издаването на дипломата) се водят ученици. Август вече са студенти. Осигуровки трябват да си внесат само за месец юли. Въпреки, че те са записани като студенти дефакто през юли, така че може и да няма прекъсване в здравноосигурителните вноски.agenta написа:Добре, може нещо да става недоразумение с това осигуряване! Затова Ви препоръчвам в началото на октомври да проверите, чрез сайта на НАП колко месеца не сте осигурени и след това да ги заплатите! Ако са три неплатените месеци - значи СУ започва да плаща от октомври, както беше при мен, а ако са по-малко от три, значи започва да плаща от момента на записването! Може да се променило нещо от преди две години!
Можеш да участваш още на 2-о класиране, отиваш там където си се записал и подаваш молбата си. Иначе можеш да подадеш документи за 3-о, да.Novak написа:Привет на всички,значи приеха ме на 1во класиране и вчера се записах , но не съм подал документи за общежитие, ще мога ли да подам документи за 3то класиране след като излезе 2ро или ще трябва да чакам за свободни места ?
От месеца на записването по принцип, но понеже вие сте записани в края на юли може и да нямате прекъсване във здравноосигурителните вноски, можеш да провериш информацията за теб чрез линка, кйто съм дал по-долу.Sunshiiine написа:Да, дават го заедно с декларацията за общежитията. Аз искам да питам от кога университетът започва да осигурява студентите? Още след записването им или чак след 1 октомври?
Можеш да провериш това, което те интересува на страницата на НАП: https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.htm ... tatus.homeSunshiiine написа:В сайта на университета случайно да има нещо по този въпрос? Аз нищо такова не съм виждала. Или пък не знам.. на някоя друга институция? То законът за осигуряването от университетите трябва да е един и същ май..
Въвеждаш ЕГН и то ти извежда данните.