Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
The_Soldier написа:Знам че на този въпрос е отговорен много пъти, но за последно потвърждение - ако нямам спорт в учебния си план, имам право да запиша като избираема дисциплина, който и да е спорт от списъка, нали? А оценките от избираеми дисциплини влизат ли в крайния успех? И последно има ли отбор по баскетбол на университета, или всеки факултет си има отделен отбор, а организират ли се съзтезания между университети по баскетбол и други спортове? Знам, че задодох много въпроси, но може да почнете от този, който искате
The_Soldier написа:Ейй темата ще замре преди някой да отговори Между другото къде се провеждат часовете по баскетбол, близо ли е до ФМИ?
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Понеже чета във форума от миналата година и знам отговорите на въпросите ти. имам право да запиша като избираема дисциплина, който и да е спорт от списъка, нали? - Да. А оценките от избираеми дисциплини влизат ли в крайния успех? - Тук не съм сигурен, но мисля, че да. И последно има ли отбор по баскетбол на университета, или всеки факултет си има отделен отбор Няма отбор по факултети, има само отбор на университета, но повечето играчи май са от ФМИ. Не знам това дали има значение. Играта си е игра. а организират ли се съзтезания между университети по баскетбол и други спортове? Да, има студентско първенство по баскетбол, но за жалост УНСС и НСА май бият често СУ.
Има и по волейбол състезания! Имаме и купи! Изложени са пред салона на БФ, където и се тренира волейбол.
А оценките от избираеми дисциплини влизат ли в крайния успех?
Тук за кои избираеми дисциплини говорим? Ако питаш за спорт и дали ако запишеш повече от 1 такъв ти се брои оценката, то не. Искат ти 1 оценка по спорт (ако въобще ти иска - зависи от специалността), като ти взимат най-високата, пък ти ходи на 10 спорта ако искаш и имаш време
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
morfei благодаря за отговора. Значи е трудно да се влезне в университетския отбор, нищо дори да не стане, пак може да направим яки игри, стига да има хора FloWersOfEviL - да, става дума за спорт като избираема дисциплина. Но честно казано не ме вълнува много дали оценката ми по нея ще има значение, просто искам да се забавлявам.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Никой не те спира и не вярвам някой да те изгони, дори и да не си записан Само ако е някой престриктен преподавател, аз лично на такива не съм попадала
Спортът се избира в началото на учебната година (първата-втората седмица, зависи от самия спорт).
Ами мислете малко бе хора. Нали, за да имаш оценка трябва да те изпитат
Някои специалности не искат оценка, а само да ходиш на спорт, съответно няма да ви изпитват, други (главно от ФМИ и ФзФ) искат оценка за всеки семестър и те изпитват и двата семстъра. Всичко зависи от това какво учите
The_Soldier написа:Ейй темата ще замре преди някой да отговори Между другото къде се провеждат часовете по баскетбол, близо ли е до ФМИ?
Баскета е на стадион Академик близо до зала "Фестивална", до ФМИ не е особено близо
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Благодаря за отговора Всъщност не съм от София и мисля, че отначало ориентацията ми в София ще е много лоша, но лека по-лека ще се свикне А ти бил ли си там, как са условията, в смисъл как е игрището, кошовете и т.н. всичко ок, ли е? И да имаш повече информация за преподавателя, сериозен ли е, какви изисквания има и ака нататък.
The_Soldier написа:Благодаря за отговора Всъщност не съм от София и мисля, че отначало ориентацията ми в София ще е много лоша, но лека по-лека ще се свикне А ти бил ли си там, как са условията, в смисъл как е игрището, кошовете и т.н. всичко ок, ли е? И да имаш повече информация за преподавателя, сериозен ли е, какви изисквания има и ака нататък.
Искало и да не съм бил,ами залата е ремонтирана миналата година,не са дъски,а е спортен ламинат. Таблата са добре,кошовете обаче не са много добри защото не са с помпа и кофти е като се забива на ръцете, уж казаха,че ще ги подменят пък да видим.Преподавателите са 2-ма зависи при кои се запишеш, всеки си има свой изисквания ако могат да се нарекат такива...малко упражнения и играете и това е... morfei малко ти е грешно инфото. Тия УНСС не ми ги хвали бихме ги с 30 точки преди няколко месеца
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
"Преподавателите са 2-ма зависи при кои се запишеш, всеки си има свой изисквания" - а ти при кой от тях би ми препоръчал да се запиша, ако искам да е някакъв, който дава шанс за изява на всички и да е сериозен в това, което прави (да се интересува от развитието на играта и таланта на играчите)?
"бихме ги с 30 точки преди няколко месеца" - само така
Човек не отиваш в професионален отбор, тука всичко е много различно,никои няма да седне и да се интересуса от таланта ти. Иначе ако искаш упражнения и добре ръководене на часа по баскетбол се запиши при Пелтекова
Здравейте! Някой може ли да даде малко повече инфо относно университетския отбор по тенис? Как става записването/приемането, какви са изискванията и т.н. Тренирам професионално от 6 годишна и определено искам да запиша тениса като спорт в СУ и да участвам в отбора.
"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."