Академия на МВР vol. 2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
magicman
В началото бе словото

Re: Академия на МВР vol. 2

Мнение от magicman »

лично моя бал е направен с оценките ми от матурите които са по ниски от тези в дипломата които са (6 и 6) и си мислех че на всички бала е така..
ima_nqma
В началото бе словото

Мнение от ima_nqma »

при мен също ...тука има нещо дето не ми харесва ...-.-
Аватар
mr.universe
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mr.universe »

Системата на прием е повече от идиотски измислена... нямам думи с които да опиша възмущението си от глупавия начин за оценка... първо не искам да коментирам първия в списъка, на всички мисля, ни е пределно ясно за какво става дума! Вероятно съм един от малкото, решили да проверят резултатите си от психологическото изследване и освен, че минах без каквито и да било беседи с психолози и прочие, се оказа и че до момента на моето изследване съм с второто най-високо IQ от цялата кампания ( 122 точки при средно за академията 90-100 ) до тогава имаше само едно момиче с 4 точки повече... и тогава психоложката каза, че вече им трябвали умни полицаи... да ама не! Оказа се, че независимо от постигнатите резултати тези дървени глави гледат само някакви цифри от дипломите... в такъв случай защо тогава се провеждат тези изследвания, физически изпити и т.н.!?! След като няма да има конкурсни изпити и след като резултатите от психото не се вземат изобщо под внимание, дайте цяла България да си дадем само дипломите и поне да знаем, че Академията ще е пълна с псевдо-отличници! Сега излиза, че може да си минал физическия с едва 30 точки ( което пък означава, че трябва да си повече от сакат), да си преминал някак си психологическото изследване след 2ч. приказки с психолог, на IQ теста да си закачил едва 70 точки ( което е долния праг за преминаване, а в световен мащаб 70 IQ означава "по-тъп и от чук" ) , но в същото време да си завършил някое убито даскало, където шестици се пишат за присъствие и дипломата ти е отгоре до долу 6.0000 и вследствие на всичко това да си приет?! Излиза, че един такъв човек има повече потенциал за развитие от друг, учил в що-годе елитна гимназия, където оценките се ЗАСЛУЖАВАТ и той, който е с пъти по-ниско IQ но с пъти по-висока диплома е по-добър кадър!?! Системата куца брутално ! Държа да отбележа, че с това не искам да обидя никой, който е приет, защото съм сигурен и дори познавам наистина умни и стойностни хора, които са вътре вече, но не може да не се съгласите, че има хора, влезли по точно описаната по-горе схема... за другия вид уреждане не ми се коментира просто, смятам, че и тази година си пролича!
И накрая искам да поздравя всички, изкарали високи резултати, които наистина са учили и имат реален успех в дипломите и са приети. Ако ще дори да се броите на пръсти, то поне е сигурно, че накрая ще излезете истински служители, а не мишки, с каквито системата е ПЪЛНА!
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

126 ли ви е най високото IQ :shock: :|
Изображение
Аватар
mr.universe
В началото бе словото

Мнение от mr.universe »

До момента на моя изпит да. Но като се има предвид, че психоложката каза, че масово хората там са с IQ между 90-100, а хората с над 100 са единици... изводите може сам да си ги направиш.
Аватар
вУк
В началото бе словото

Мнение от вУк »

Aми тогава да вдигнат минимума за минаване на психото на 110-120 точки, да направят минимума 40-45 точки на физическия, та да влизат по 2-3-ма на година в АМВР... тогава сиг ще е екстра... К'во да направят хората като идват от глупави по-глупави поколения? Системата била измислена грешно... еми знаете ли колко кандидати е имало миналата година и с каква тенденция намалява броят им всяка година? К'во да направят хората, че почти всеки зрелостник предпочита да кисне пред компютъра вместо да излезе да се изпоти малко, да поспортува и че почти всеки зрелостник не отбира и го мързи да прочете нещо?
ima_nqma
В началото бе словото

Мнение от ima_nqma »

не е задължително да го вдигат, а просто да взимат в предвид тия изпити. Защо трябва да се обезсмислят по подобен начин и да си блъскаме главите за да чуем единствено едно Да или Не на психото например при положения,че включва и IQ test? Не мислите ли,доста странно ще бъде ,ако например някои има пълно 6 по всичко и на IQ-то капацитета му излиза из м/у тези 90 и 100 т.е. нормален, а някои с 3 по химия например има IQ над 120. Поне на мен би ми се сторило мммъъъъъъниииичччкоооо странно :D
jori
В началото бе словото
Специалност: друг

Мнение от jori »

И при мене бала е образуван от оценките от матурите.
Аватар
вУк
В началото бе словото

Мнение от вУк »

Ето за ПАБ нали имаше изпит по математика. ЕДИНАДЕСЕТ човека имаме над 4,50. За к'во говорим? А задачите бяха... да ти умре коня от смях, на матурата имаше по-трудни, а Академията дори не са искали да ни затруднят и при това 2-ки и 3-ки масово, а да не говорим, че половината ако не и повече не се явиха, вероятно са предполагали какъв резултат ще изкарат.
Ако имаше изпити по История и БЕЛ за ППООР мислите, че нямаше да бъде така ли?
Аватар
mr.universe
В началото бе словото

Мнение от mr.universe »

Пределно ясно ми е, че изобщо стойностните кадри намаляват... или по-скоро бягат навън. Напълно съм съгласен, че днес повечто ми връстници са мързеливи лоени топки, а тези които не са такива пък не могат да вържат две смислени думи на кръст и това донякъде принуждава Академията да осъществи такъв прием, но щом ще се правят компромиси, поне да се гледат всички резултати, не да правим прием тип "Отбий номера", защото тази година приема е точно такъв! И пак подчертавам, не целя да обиждам никой приет, нито подценявам който и да било, но фактите са си факти... това, че тази година Академията си затвори очите за тях си е чиста проба минаване по тънката лайсна.
Аватар
вУк
В началото бе словото

Мнение от вУк »

А иначе моят бал за полицията си е образуран от матурите, но аз на матурите имам по-високи оценки отколкото тези от училище.
За пожарната обаче при балообразуването ми е взета оценката по математика от матурата, която е 6.00, а не тази от училище, която е 5,75. В този чл.19 да не се има предвид, че се взима по-високата оценка, ако е на матурата. Я някой светнат в правото да се изкаже, въпреки че мисля, че е написано пределно ясно... :D сонриса примерно :wink:
jori
В началото бе словото

Мнение от jori »

Точно така ако имаш матура история 6 а диплом 5,50 се взема матурата.
Това важи само за оценката по история за полицията и
физика, математика и химия ако си държал естествено матура по някой предмет за пожарна.
Аз така мисля.
magicman
В началото бе словото

Мнение от magicman »

jori написа:Точно така ако имаш матура история 6 а диплом 5,50 се взема матурата.
Това важи само за оценката по история за полицията и
физика, математика и химия ако си държал естествено матура по някой предмет за пожарна.
Аз така мисля.
има логика това да е верния отговор, мога ли някъде да видя резултатите от IQ теста?
Аватар
mr.universe
В началото бе словото

Мнение от mr.universe »

Доколкото знам не. Само на място след изпита в стаята при комисията.
jori
В началото бе словото

Мнение от jori »

Аз съм един от малкото, който е на ясно с естеството на работата на един полицай, не полицай, който стои на бюро от 8,30 до 17,30 ,а полицай за когото няма ден няма нощ няма събота и неделя няма празници.
И въпреки всичко аз исках да уча в Академията, макар че родителите ми бяха против.
П.П. Син съм на полицай /последно майор преди да премахнат "чиновете" ,за тези които са на ясно с длъжностите в с-мата /
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”