Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
FightForFreedom
Паисий

Re: Уличните кучета?

Мнение от FightForFreedom »

steamer написа: А това спрямо хората, които не могат да ги понасят и ще страдат, ако останат на улицата и продължават да разнасят паразити (над 10 деца, оперирани от тения от началото на тази година), пречат им да спят с лая си и правят невъзможно минаването по определени тротоари, без да бъдеш (близо до това да бъдеш) ухапан?
Мисля, че едното страдание не може да се съизмери с другото. Безброй пъти предпочитам постоянно да ме нервират с простотии, отколкото да видя приятел как умира и да бъда безпомощен да му помогна.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Това си е изцяло твое мнение. Мога единствено да съжалявам хората, възприемащи бездомните кучета (или което и да е животно изобщо) като приятел. Просто е нелепо, особено пък от еволюционна гледна точка.
Humanism is death disguised as life.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

steamer написа:Това си е изцяло твое мнение. Мога единствено да съжалявам хората, възприемащи бездомните кучета (или което и да е животно изобщо) като приятел. Просто е нелепо, особено пък от еволюционна гледна точка.
И защо да не ти е приятел? Аз имам две кученца и често пъти разбират чувствата ми много по-добре от хората.Когато не даваш любов,няма как и да получиш..Когато минаваш по улицата вместо непрекъснато да мислиш негативно и съответно да му изпращащ такъв сигнал ,му кажи мила дума порадвай му се,ще видиш,че веднага и то ще отвърне.
Просто не мога да ви разбера защо сте толкова негативно настроени...винаги ме е изумявало как може една малко животинче да не ви радва?
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

FightForFreedom написа:
BLUSH написа:Жалко само ще ви кажа,много жалко.Интересно ми е дали се виждате отстрани? Как може да искате смъртта на невинни животинки? Какво са ви направили..и къде искате да живеят като сме застроили всички..след като ги има като вид на Земята значи са нужни.
Ако поне малко се стараехте да обичате животинките нямаше и да има толкова агресивни сред тях..Колко много кученца съм виждала из София,посягаш да го погалиш ,а то се свива и скимти....
Наистина жалко..не обичате животните..не обичате хората. А за закона на джунглата....само човекът избива другите биологични видове
1. Жалко нежалко, лошото е, че в някои отношения не сме равни.
2. Знаеш ли колко е трудно човек да прави нещо, едновременно с това да се наблюдава от своя гледна точка и още веднъж да се наблюдава от "странична" гледна точка, която в случая изисква прилагането на двойни стандарти? Ако на теб ти е лесно, значи си умен човек. Не всеки е умен човек. А и дори един човек да не е много умен, пак може да е безценен за обществото или пък да е "бял и добър" колкото си искаш. Умността е нещо не само трудно, но и не е решаващият фактор за това дали човек е добър или лош, миролюбив или деструктивен. Затова аз не бих критикувал човек за лошотията му, изисквайки от него да мисли сто пъти повече, не за друго, а защото съм го правил и винаги е било безрезултатно или е имало негативни последици.
Тоест, споделям опита си и съветвам - не ги карай да мислят прекалено много, защото се затормозяват и се отказват. Ето - повдигаш етични въпроси за невинност, за спаведливост (какво за си направили?). Повдигаш още религиозния въпрос за съдбата (щом ги има като вид...) Повдигаш философския въпрос за обичта, обвиняваш хората в агресия - сещаш ли се, че те ще кажат, че кучетата са тези, които са започнали с агресията и не са спрели? Няма да успееш да ги докоснеш с тези провокации, защото са прекалено много и човек, който не мисли, няма изведнъж да започне да мисли супер много, което ти искаш от тези хора. После опитваш да събудиш съчувствие, после обвиняваш целия ни вид в природата му. Няма да се замислят.
3. Какво ще подейства на тези хора? Според мен, трябва да хванеш или само етичната страна, или само религиозната, или само емоционалната - съчувствието. Иначе кой ще седне да мисли от няколко перспективи? Да - права си, че откъдето и да го погледнеш, тези животни трябва да живеят. Но повечето хора искат да го погледнат само от една страна и колкото им е по-удобна, толкова по-добре.

:) Разбира се ,прав си.Просто от дете страшно много обичам животинките и не можах да се сдържа да изразя недоумението си от подобно зададена тема
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
ЕгасиКостов
Да живей словото
Специалност: Английска Филология
Курс: първи

Мнение от ЕгасиКостов »

BLUSH написа:Как може да искате смъртта на невинни животинки?
В действителност ми е все тая дали ще бъдат умъртвени или прибрани в кучкарник
Стига да не са ми на пътя
Факт е обаче, че за да живеят са нужни пари, които трябва да дойдат от нашите джобове
Аз се сещам и за по-добри начини да си харча парите
Прагматизма винаги е на първо място
BLUSH написа:Какво са ви направили..
Нападали са ме
BLUSH написа:и къде искате да живеят като сме застроили всичко..
Не искаме, нали това е идеята
Впрочем застроеното е естествената среда на уличните кучета
BLUSH написа:след като ги има като вид на Земята значи са нужни.
За какво? Не са важна част от екосистемата
А ако имаш предвид, че "Бог, с невъобразимата си мъдрост, ги е поставил където са" ще ти кажа две неща

1.Уличните кучета са плод на човешка дейност
И по-важното
2.Ще използвам всяка възможност да прецакам плана на всяка самозабравила се сила, която си въобразява, че може да си играе с мен, здравето и бъдещето ми (ако приемем, че има такава)
BLUSH написа:Ако поне малко се стараехте да обичате животинките нямаше и да има толкова агресивни сред тях..Колко много кученца съм виждала из София,посягаш да го погалиш ,а то се свива и скимти....
Аз пък съм виждал хора, които не смеят да си продължат по пътя, защото 50 метра по-напред има ръмжаща глутница
Кое е първото? Кокошката или яйцето?
BLUSH написа:Наистина жалко..не обичате животните..не обичате хората.
Обичаме себе си и близките си и не държим да ги видим изядени
Всъщност обичам и животните
Обичах си кокера, който беше нападнат от глутница улични псета
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Не е по-добре за обществото ни да се възпитава липса на ценене на живота. Много по-зле е. Едно избиване на уличните кучета ще вкара в главите на много хора мисълта "бях прав, че трябваше да умрат - ето, и властите смятат така" и оттам нататък... това проправя пътека за още по-деструктивни мисли в главите на гражданите, които са много по-голяма опасност от кучетата. Кой ще оспори, че най-голямата опасност за хората са самите те? Ако управлението толелира идеи като "пречи ми - следователно трябва да умре", накъде отива обществото ни?
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Трябва да си наистина наивен, за да си мислиш, че все още хората у нас притежават конструктивизъм ? .. Поне тези, които могат да превърнат конструктивните си идеи в реалност..Те го карат като в някое RPG ..влизаш в някой хайдаут.. изтребваш всичко и прибираш златото, което се въргаля из него.
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

FightForFreedom написа:Едно избиване на уличните кучета ще вкара в главите на много хора мисълта "бях прав, че трябваше да умрат - ето, и властите смятат така" и оттам нататък... това проправя пътека за още по-деструктивни мисли в главите на гражданите
Така е! Разобличен съм!

Всички, които ме познават ще потвърдят, че съм агресивен и неуравновесен социопат. Всеки ден ме буди светлата надежда, че моят идол Волен Сидеров (последовател на моя БОГ... знаете кой) ще стане генерален шеф на света и ще ми позволи да млатя мангали и чифути по Женския. Не че сега не го правя, ама полицията пречи. Т.е. не че пречи, но е неудобно, дето трябва да ги влача по тъмните полянки, а после да ги заравям. Пък и се дразня, че се налага да мия кубинките от кръвта всеки път и мацките не могат да скиват къв мъжкар съм. :evil:

Сириъсли, като се замисля, не съм За избиване, но ако правителството прецени, че такава мярка е необходима за защита живота и здравето на хората, въобще няма да се възмутя. Защитата на живота и здравето на хората не е възмутителна. Възмущението от нея обаче е.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Ако противопоставим един човешки живот на много хиляди кучешки и решим, че човешкият трябва да бъде спасен, а кучешките - отнети, тогава нещо тотално се прецаква в психологически план. Някои хора се имат за богове, когато им дадеш малко власт и забравят кой какъв е всъщност. Говорят за еволюция - вчера кучетата им спасяваха животите, днес се гаврят с тях. Като не ги искате болни - лекувайте ги. Като не ги искате агресивни и в огромни глутници - кастрирайте ги. А ако толкова много не искате да ги виждате - стойте приюти за бездомни животни. Като не можете или просто не искате да положите труд, поне си спомнете какво е било кучето за човека някога, а за някои хора все още е, преди да раздавате смъртни присъди на прекалено голям брой животни.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

Ако противопоставим един човешки живот на много хиляди кучешки и решим, че човешкият трябва да бъде спасен, а кучешките - отнети, тогава нещо тотално се прецаква в психологически план.
Това е мисленето, което ме втрещява. Аз не харесвам сираците, самотните майки, нищетата на цяло семейство - това е резултатът на една човешка смърт... Ако сме равнодушни, когато това се случва, тогава нещо тотално се прецаква в ценностен план. Човешкият живот е висша ценност. Консумирам месо редовно и знам, че животинския живот е ценност, равна на 7.50 лв. за кило. Отдавна съм се примирил, че животните са необходимост за човешкия живот и оцеляване, така че не виждам защо трябва да съм по-възмутен от отношението към кучетата, отколкото от отношението към прасетата, които, чувал съм, били сред най-интелигентните гадинки.

Не че няма други начини, има... Нека прилагат тях. Няма лошо. Просто отбелязвам простата истина, че вредителят си е вредител и борбата с него не би ме скандализирала. Кастрация и приюти са по-добре, предполагам.

steamer
Драскач
Специалност: Стопанско управление с английски език
Курс: трети

Мнение от steamer »

Като не ги искате болни - лекувайте ги. Като не ги искате агресивни и в огромни глутници - кастрирайте ги. А ако толкова много не искате да ги виждате - стойте приюти за бездомни животни. Като не можете или просто не искате да положите труд, поне си спомнете какво е било кучето за човека някога, а за някои хора все още е, преди да раздавате смъртни присъди на прекалено голям брой животни.
Готин, не аз съм пуснал бездомните кучета на улицата, за да трябва да предприемам каквото и да е по отношение на тях. Тъй като обаче хората, заради които те са там, няма как да бъдат държани отговорни за премахването им поне към момента, естествено, че ще подкрепям най-лесното, най-бързото и най-ефективното решение на проблема. Ако на теб и на останалите кучелюбители това не ви харесва, инвестирайте собствените си време, усилия и пари, за да решите проблема. Но веднага, а не в неопределеното бъдеще. За момента аз такива усилия, неизчерпващи се в точене на пари от европейски програми, не съм видял. Кой ли е този, който не желае да полага труд, за да реализира исканията си?

А психологическите тиради за спиралата "насилие - насилие" може да си ги спестиш, защото те важат и в обратната посока "прекомерна толерантност - още по-прекомерна толерантност" и докато се усетиш, започваш да наказваш престъпниците с приятен престой в нещо като безплатен хостел, незнайно защо зовящо се затвор, и биваш задължен от някакви интелектуални инвалиди с "хуманно" ляво мислене да изплащаш социални помощи на малоумни мързеливци, неспособни да си намерят работа даже и при безработица под natural rate-а си.
Humanism is death disguised as life.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Ама аз искам от вас само да спазвате закона. Вие искате промяна в него, а аз съм виновен само затова, че отказах да ви подкрепя. Аз ви показах, че има причини законът да е какъвто е, а вие ми се карате. Успокойте се вече. Или може би ви трябва едно припомняне:
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135579104
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135512300 (Чл. 179 за евтаназията)
Което куче е наложително да бъде приспано, ще бъде приспано. Какво повече искате? Да се разреши хората да излязат по улиците и да изкормят всички животни ли? Няма да стане.
Последно промяна от FightForFreedom на 27 Юли 2010, 20:23, променено общо 2 пъти.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър

Мнение от Lord »

*Вдига рамене* Знам за ЗВМД. Нормално е да имам изисквания към закона. А и през цялото време обяснявам как бих се чувствал, ако той (или практиката по прилагането му :mrgreen: ) се промени.

едит: а, така може ;)

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Lord написа:
Всички, които ме познават ще потвърдят, че съм агресивен и неуравновесен социопат. Всеки ден ме буди светлата надежда, че моят идол Волен Сидеров (последовател на моя БОГ... знаете кой)
Всъщност, в момента Сидеров е последовател на ББ... :roll:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”