Академия на МВР vol. 2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Академия на МВР vol. 2
а за 2-ро класиране дали трябва да се подава декларация за участие ? (при положение че се кандидатства само по 1 специалност,защото не ми вдигат телефона...)
-
jori
- В началото бе словото
- Специалност: друг
Нека публикуват ЕГН тата на приетите да се увериме, че 80% от тях са завършили преди 3 години в някои "измислени" училища когато нямаше матури.
Не съм съгласен .че дипломата ми от английската гимназия в Бургас ще се сравнява с дипломата на някой "отличник" от с.Руен от преди повече от три години.
Академията ще го отчете като голяма грешка премахването на изпитите.
Не съм съгласен .че дипломата ми от английската гимназия в Бургас ще се сравнява с дипломата на някой "отличник" от с.Руен от преди повече от три години.
дяволски си прав ...може да се говори много , но ще обидим хоратаjori написа:Нека публикуват ЕГН тата на приетите да се увериме, че 80% от тях са завършили преди 3 години в някои "измислени" училища когато нямаше матури.
съмнява ме че 1вия е най-малкото 88 набор...
що бе... човека може да изкарал на двете матури 6.00 и дипломата му отделно да е била 6.00, няма нищо невероятно

има и нещо друго ние в по-големите градове ходим на матури в др училища или дори когато сме в нашето си училище ни пазят чужди квестори, а в някое село където даскалото е едно? все едно мен да ме пази учителката ми по български нали се сещате че от възможни 100 ще изкарам 101
както и да е за мое щастие успях...
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Добре, вие хем сте приети, хем нещо не ви харесва 
Компютърни науки I курс
Коментираме просто.
коментираме...изливаме гнева си....и какви са им мотивите просто -ето ви един цитат на ректора на академията:
"Новият подход при приема почива на идеята, че не е логично ние като институция в МВР да не признаваме оригинални български официални документи, каквито са дипломите, и оригинални български национални процедури, каквито са държавните зрелостни изпити, при положение, че в други държави от Европейския съюз ги признават. Същият този наш випускник, зрелостник, като отиде с тази диплома във Франция, Италия, Германия, ще му я признаят, а ние тук в България да не му я признаем със съмнението, че на някого някъде в провинцията по роднински причини са му писали висока оценка или нещо друго подобно от този характер."
ъъъъъммм извинете това означава ли тогава, че повечето елитни ВУЗ-ове са нелогични !?!?!
"Новият подход при приема почива на идеята, че не е логично ние като институция в МВР да не признаваме оригинални български официални документи, каквито са дипломите, и оригинални български национални процедури, каквито са държавните зрелостни изпити, при положение, че в други държави от Европейския съюз ги признават. Същият този наш випускник, зрелостник, като отиде с тази диплома във Франция, Италия, Германия, ще му я признаят, а ние тук в България да не му я признаем със съмнението, че на някого някъде в провинцията по роднински причини са му писали висока оценка или нещо друго подобно от този характер."
ъъъъъммм извинете това означава ли тогава, че повечето елитни ВУЗ-ове са нелогични !?!?!
Не бе то си е гот приема, обаче би трябвало балообразуването да си се прави с двете матури, а не ако си държал матура по физика и си изкарал 3.00, а пък в училище госпожата ти писала 6, 'щото е заборчала на леля ти, която е магазинерка, да се взима по-високата оценка. Поне да има изпитен момент в цялата схема.
а иначе ректорът си е прав... нали сме в съюза 
добре де как така аз от това,което казваш разбирам че сега например ако имам 4 на матурата по философия и 6 по философия в дипломата и 5 на матурата по български и 6 в дипломата то тогава за среден успех от матурите всъщност ползват тези 2 шестици ...така ли да го разбирам??
-
genadi
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Дилема: Симеоново (полицай) - приет - или Софийски университет (право) - приет! :X.. ?
чл. 19 (2) При образуването на бала се избира по-високата оценка по съответния предмет между вписаните в дипломата за средно образование оценки от държавния зрелостен изпит и от задължителната подготовка. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка. В дипломи, в които няма посочен общ успех за балообразуването се взема средния успех.
-
jori
- В началото бе словото
- Специалност: друг
Дилема: Симеоново (полицай) - приет - или Софийски университет (право) - приет! :X.. ?
При мен дилема няма -право СУ-така ми било писано!
Всяко зло за добро.
При мен дилема няма -право СУ-така ми било писано!
Всяко зло за добро.